Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL Februāra spēlētājs – Jānis Bērziņš

Aldaris LBL Februāra spēlētājs – Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš: "Ceru, ka viss uztrenētais ar laiku nāks ārā."
Foto: Jānis Priedītis

 BK Valmiera jaunais uzbrucējs (19) februārī komandai palīdzējis uzvarēt trijās spēlēs no piecām, vidēji katrā laukumā pavadot 34 minūtes 39 sekundes, gūstot 19,8 punktus, izcīnot 7,8 atlēkušās bumbas, izdarot 5,6 rezultatīvas piespēles un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 26. 

 

Janvārī vērtīgākais spēlētājs Baltijas līgā, februārī – Aldaris LBL. Veiksmīgākais brīdis karjerā?

Ir prieks par uzvarām, piemēram, pār Barons kvartāls, bet arī vilšanās pēc zaudējumiem Jūrmalai, Jēkabpilij, tikko Latvijas Universitātei...Individuālajai statistikai nav tik lielas nozīmes. Patlaban komanda palikusi bez vairākiem garajiem spēlētājiem, grūti pārorientēties. Taču vēl ir laiks līdz sezonas izšķirošajām cīņām visu labot.

Laba individuālā statistika tev ir gandrīz visas sezonas garumā. Pats esi apmierināts ar tās gaitu?

Pats sezonas sākums nebija viegls, taču treneris Varis Krūmiņš man uzticas, spēles laiks ir liels. No rītiem Jura Andžejevska un Gata Meldera vadībā daudz strādāju individuāli. Laukumā jūtos aizvien drošāk un ceru, ka viss uztrenētais ar laiku nāks ārā.

Valmieras komandā noder tā pieredze, ko pērn izgāji VEF Rīga sastāvā?

Pagājušajā sezonā spēles laiks bija daudz mazāks, taču, no otras puses, iespēja treniņos darboties pret Kristapu Janičenoku bija ļoti vērtīga skola. Tagad jūtos drošāk, cenšos izmantot savas iespējas un prieks, ka varu palīdzēt komandai.

Valmiera LBL medaļas nav redzējusi kopš 2005.gada...

Tāds mērķis komandai ir nosprausts un arī paši zinām, ka tas mums ir pa spēkam. Kad spēle iet no rokas, varam uzvarēt ikvienu. Ventspili jau pieveicām, ar VEF Rīga nebijām tālu no panākuma. Tikko ar Barons kvartāls mums gāja uz urrā – tālie krita, aizsardzībā cīnījāmies, dankojām. Skatītāji ļoti labi palīdzēja. Taču pēc dažām dienām pret Latvijas Universitāti nekas vairs nesanāca. Pietrūka garo spēlētāju.

Latvijas Universitātei arī nav varenu centru...

Jā, taču viņi visu laiku spēlē tādā sastāvā, bet mums nākas pārkārtoties pēc tam, kad daži čaļi iedzīvojušies traumās. Piemēram, man reizēm jāspēlē kā ceturtajam numuram. Nekas, līdz izslēgšanas spēlēm vēl ir laiks gan izārstēties, gan pielabot defektus. Ceru, ka atdzīvosimies.

Vai saistības ar VEF Rīga vēl darbojas?

Līgums ir spēkā vēl arī nākamajā sezonā. Šosezon esmu izīrēts Valmieras komandai un te nospēlēšu līdz sezonas beigām. Tad redzēs, kas notiks tālāk.

Kādi plāni vasarai?

Esmu U20 izlases kandidāts. Ja būsim pilnā sastāvā, Eiropas čempionātā Tallinā varam pacīnīties par augstām vietām.

P.S. Par Aldaris LBL mēneša spēlētājiem šosezon atzīti Žanis Peiners (Latvijas Universitāte), Māris Gulbis (Barons kvartāls), Rinalds Sirsniņš (BK Jēkabpils) un Tailers Keins (Barons kvartāls)

Slēpts komentārs: cobra30

  +7 [+] [-]

, 2013-03-04 16:15, pirms 12 gadiem
Pelnīti. Un pareizi saka, ka individuālajiem sasniegumiem nav nekādas nozīmes, ja komanda zaudē... Jāsāk uzvarēt, valmierieši!

  +9 [+] [-]

, 2013-03-04 16:26, pirms 12 gadiem
Malacis Bērziņš! Tikko bija atzīts par BBL mēneša spēlētāju, nu jau arī par LBL. Viņam ir tieši spēja nospēlēt savas labākās spēles pret relatīvi stiprajiem pretiniekiem. Prieks, ka atkal Vidzemē aug viens basketbolists, kuram izdosies pāraugt Latvijas līmeni. Uz priekšu pēc bronzas!
Slēpts komentārs: AA-777

 +13 [+] [-]

, 2013-03-04 16:39, pirms 12 gadiem
Bērziņš ir sezonas lielākais atklājums! Pēc "beņķa sildīšanas" sezonas VEFā likās, ka tur nekā nebūs, bet tomēr kļūdījos. Un tas labi, jo mani kā vidzemnieku priecē, ka pie liela darba var izveidoties labs spēlētājs. Lai izdodas Valmieras komandai un Bērziņam (arī pārējiem latviešiem)!

  +6 [+] [-]

, 2013-03-04 17:09, pirms 12 gadiem
Malacis Bonis! Kārtīgs darbarūķis, kurš šosezon rāda ļoti stabilu sniegumu. Bērziņš ir ļoti universāls spēlētājs, krietni vien tehniskāks savos tikai 19 gados par to pašu baronu Gulbi. Manuprāt, jau tuvākajos gados Jānis spēlēs Latvijas "lielajā" izlasē, un tas būs tikai atbilstoši viņa talantam apvienojumā ar kārtīgu darbaholismu. Un par tām 11 piespēlēm varbūt varētu beigt ...st, jebkurā gadījumā ik mačā Bonim ir vismaz 3-4 RP, kāpēc tad lai kādreiz nevarētu būt arī 11!

  +6 [+] [-]

, 2013-03-04 17:10, pirms 12 gadiem
Apsveicu Boni, bet jabut stabilakam! Ta jau no malas skatoties talants ir liels, bet to ir jaattista......citadi mums jau to talantu ir bijis bezgala daudz....

Un nebutu slikti, ja vasara U-20 kopa uzspeletu Berzins, Silins un Vecvagars. un ir vel daudz labu speletaju saja vecuma!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-04 17:39, pirms 12 gadiem
Jāapsveic Jānis, jo šosezon tiešām spēlē ļoti ļoti labi! Ai kā gribētos, lai Valmiera uzvar tos visus leģionāru sastāvus cīņā par medaļām! Ja nekļūdos, tad bez abām studentu komandām un U-18 izlasi, Valmiera ir vienīgā komanda bez ārzemniekiem sastāvā.. Tā sanāk...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-04 18:14, pirms 12 gadiem
Tiešām pelnīti un pamatoti, bet ja viņš saka, ka līgums ar Vefu ir arī vēl uz nākamo sezonu, tad gan man tas nepatīk. Butauts taču jaunajiem nedod spēlēt un tur atkal pazudīs, diemžēl. Lai nu kļūdos.

     [+] [-]

, 2013-03-04 19:15, pirms 12 gadiem
cobra30 rakstīja: Ja LBS sāks pārbaudīt statistiks protokolus Valmierā , tad tik labi dažās pozicijās nemaz nebūs ....
Ticēt jau īsti nevar, taču vismaz punktu skaits ir pareizs.

     [+] [-]

, 2013-03-05 08:50, pirms 12 gadiem
Jānis Bērziņš šogad ir neapšaubāms komandas līderis un dēļ kura spēlēs veiksmes vai neveiksmes lielā mērā izšķiras komandas gala rezultāts var uzvarēt jebkuru komanda tai skaitā VEF, bet zaudēt U18. Jānim "japieliek" pie stabilitātes un tad šis spēlētājs būs ļoti interesants arī daudz augstākas raudzes klubiem. Prieks ka komanda ir atgriezies vēl viens līderis Jānis Kaufmanis, kas ar katru spēli spēlē ar vien labāk.