Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL Janvāra spēlētājs: Armands Šķēle

Aldaris LBL Janvāra spēlētājs: Armands Šķēle
Armands Šķēle ("Vamiera/ORDO").
Foto: bkvalmiera.lv

“Valmiera/ORDO” aizsargs (32) janvārī palīdzēja komandai uzvarēt visās četrās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 28 minūtes 32 sekundes, gūstot 13 punktus, izcīnot 6 atlēkušās bumbas, izdarot 5,5 rezultatīvās piespēles, izprovocējot 3,3 pretinieku piezīmes un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 13,2. Aldaris Latvijas Basketbola līgas klubu treneri par Oktobra spēlētāju atzina Ervīnu Jonātu (“Valmiera/ORDO”), Novembra – Stīvu Zeku (“Liepāja/Triobet”), Decembra – Edgaru Jeromanovu (“Jūrmala/Fēnikss”).

Sveicam ar titulu! Jūties pelnījis?

Pārsteigts. Īpaši nesekoju savai statistikai, pagaidām sezona bijusi diezgan saraustīta gan pašam, gan komandai. Tiesa, pēdējā laikā viss tā kā stabilizējas un janvāris man bijis labāks par iepriekšējiem mēnešiem. Negaidīju gan, ka to novērtēs ar balvu.

Vērtētāji bija komandu treneri – acīmredzot esi sabojājis dzīvi daudzām komandām.

Varbūt – pretinieki jau spēj novērtēt labāk.

Pats esi apmierināts ar sniegumu pēdējos mačos?

Sezonas sākums bija pasmags – neskaidrības ar komandu, treneru maiņa. Pakāpeniski meklēju savu vietu komandā un nu jau varu teikt, ka esmu atradis.

Pieredzējušā līdera niša?

Vajadzības gadījumā varu dot padomu gan brālim, gan citiem komandas biedriem. Spēles stila ziņā gan neko jaunu neizdomāju – daru to, ko esmu darījis visu karjeru. Vienu dienu iznāk labāk, citu – ne tik labi. Pēdējā laikā grēks sūdzēties. Arī veselība ir kārtībā, cik nu tas iespējams profesionālajā sportā.

Kā tevi un visu komandu ietekmējušas treneru maiņas?

Tā ir profesionālā sporta sastāvdaļa, ar ko jāsadzīvo. Protams, vienam spēlētājam izmaiņas nāk par labu, citam – pretēji. Bet mūsu komandas gars netika ietekmēts. Bijām un esam vienoti kā komanda. Turklāt pēdējā laikā uzvaram un tad jau viss ir kārtībā. Cerams, ka tādā garā turpināsim.

Latvijā spēlē pēc piecu gadu pārtraukuma. Kādi iespaidi atgriežoties?

Tie bija pavisam citi laiki, ar kuriem grūti salīdzināt. Toreiz bija dažas top komandas ar lielām algām, spēlējām pilnu tribīņu priekšā. Tagad, izskatās, komandu līmenis izlīdzinājies un kopumā paaugstinājies. Piemēram, dažos kluba organizācijas aspektos Valmierā viss notiek labāk nekā Tallinas “Kalev”, kur nospēlēju vairākus gadus. Negaidīju, ka viss būs tik sakārtots. Tāpēc piekritu “Valmieras” piedāvājumam. Plus brāļa faktors.

Ar Aigaru kopā viegli spēlēt? Esat iemācījušies bumbu sadalīt?

Man patīk, ka Aigars tagad daudz spēlē kā pirmais numurs, kontrolē bumbu. Prieks, ka viņam sanāk un ceru, ka brālis vēl progresēs. Viņam visa karjera vēl priekšā, jācenšas progresēt. Laukumā bumbu sadalām, ja vajag, arī mājās pārrunājam, ko un kā darīsim.

Papildus rezerve komandai?

Jā, turklāt tagad jau komandā neesam vienīgi brāļi (vēl ir Jānis un Edgars Kaufmaņi). Tas ir spēks.

Sezonas sākumā “Valmiera/ORDO” uzvarēja “VEF Rīga”, nupat uzvarējāt “Ventspili” – sezona izdevusies?

Tādas uzvaras ir liels ieguvums kluba prestižam un komandai palīdz noticēt, ka varam veiksmīgi cīnīties ar visiem pretiniekiem. Bet – spēles, par kurām visi runās un kuras ilgi atcerēsies vēl tālu priekšā. Jāstrādā, jāgatavojas. Un jāsaprot, ka izšķirošajos mačos iznākums nebūs atkarīgs tikai no trenera vai atsevišķiem spēlētājiem. Svarīgas būs ļoti daudzas lietas - sīkumu nebūs.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-04 18:12, pirms 8 gadiem
Apsveicu Armandu! Brāļi Šķēles reāli rullē!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-04 18:13, pirms 8 gadiem
Ka saku, ka baltais pulveris vēl sauss, pēc visādām likstām pirms tam ir atkal atpakaļ uz līnijas.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 18:25, pirms 8 gadiem
Prieks par Shkjeeli vecaako, ka ir atgriezies un raada veco, labo speeli

     [+] [-]

, 2016-02-04 19:52, pirms 8 gadiem
Varbūt pat labākais spēlētājs, kāds šajā Vidzemes pusē jebkad spēlējis. Ir prieks braukt arī no Cēsīm uz spēlēm Valmieras Olimpiskajā centrā!

     [+] [-]

, 2016-02-04 19:54, pirms 8 gadiem
Pirmoreiz redzeju Armandu laukuma, kad uz Virkeniem spelet bija atbraucis laikam Skonto, toreiz vins bija vel tikai talantigs tinis... Tik daudz gadu pagajis, daudz udenu Gauja aiztecejis, un esmu loti priecigs, ka Skele vecakais izvelejies Valmieru. Tadas liganas panteras gaitas laukuma nav nevienam LBL! Pelnita atziniba, brali Skeles rulle!

     [+] [-]

, 2016-02-04 20:09, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Ka saku, ka baltais pulveris vēl sauss, pēc visādām likstām pirms tam ir atkal atpakaļ uz līnijas.
atpakaļ uz līnijas

     [+] [-]

, 2016-02-04 20:23, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: atpakaļ uz līnijas
Baltās? :-D

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 20:51, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Ka saku, ka baltais pulveris vēl sauss, pēc visādām likstām pirms tam ir atkal atpakaļ uz līnijas.
Gada koments.

Bet nu visu cieņu Armandam, labi kapā!

     [+] [-]

, 2016-02-04 21:14, pirms 8 gadiem
Pelniti!Apsveicu!

     [+] [-]

, 2016-02-04 21:23, pirms 8 gadiem
Uz izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 22:13, pirms 8 gadiem
Paldies dievam, ka vecajam ipakam bija problēmas ar potenci vienu nakti un viņš no rīta Armandu atlaida. Tagad normālā klubā pie normāla trenera.

     [+] [-]

, 2016-02-04 22:28, pirms 8 gadiem
pamuļķis rakstīja: Baltās? :-D
var traktēt arī tā.