Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: Valmierai eksāmens Latvijas Universitātē

Aldaris LBL: Valmierai eksāmens Latvijas Universitātē
Žanis Peiners un Latvijas Universitāte: vai neveiksmju sērija tiks pārtraukta?
Foto: Renārs Buivids

 Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā svētdien, 3.februārī, plkst.17:30 Olimpiskajā centrā spēlēs Latvijas Universitāte – BK Valmiera (spēli translēs sportacentrs.com). Studentiem (8-13) pagaidām ir īsta „melnā ziema” – viena uzvara desmit spēlēs (pēdējā mačā 23.janvārī pret Liepāja/Triobet – 64:74). Valmierieši (12-8) janvārī iebuksējuši – tikai viena uzvara četrās spēlēs (trešdien zaudējums pret Turību – 73:76).  Līdzjutējiem būs iespēja piedalīties akcijā Ar sodiņiem līdz jaunam Škoda Rapid.

 

SPĒLES INTRIGA: vai Latvijas Universitāte būs sagaidījusi otro elpu?

Studentu simpātiskā enerģiskā spēle palikusi tik senā pagātnē, ka tagad nudien grūti iedomāties, kā Latvijas Universitāte rudenī varēja stabili turēties Aldaris LBL ceturtajā vietā. Daļēji „pie vainas”, protams, ir pretinieki, kuri atšifrējuši Žaņa Peinera &co trumpjus, taču pamatvainas jākonstatē un jāizlabo pašā studentu komandas mehānismā.

Valmierieši neveiksmes Aldaris LBL mačos zināmā mērā kompensējuši ar solīdu sniegumu Baltijas līgā, liekot domāt, ka nopietnas krīzes nav. Lai par to pārliecinātu arī citus, vajadzīga uzvara.  

UZMANĪBAS CENTRĀ: Žanis Peiners (Latvijas Universitāte) un Jānis Bērziņš (BK Valmiera)

Pat abu komandu pēdējās neveiksmīgajās spēlēs līderu individuālā statistika bija solīda – attiecīgi 26 un 28 punkti.

SPĒLES ATSLĒGA: spēles disciplīna un aizsardzība.

Individuālās meistarības un pieredzes ziņā valmieriešiem ir pārsvars – ja izdosies nospēlēt kolektīvi un prātīgi, tam vajadzētu izpausties arī uz tablo. Savukārt Latvijas Universitātei nebūtu prātīgi paļauties tikai uz Peinera improvizācijām uzbrukumā. Basketbola tradīcijas liecina, ka komandām sarežģītos brīžos izšķirošie lūzumi tiek panākti ar mežonīgu darbu aizsardzību.

PROGNOZE: BK Jēkabpils galvenais treneris Edgars Teteris:

„Favorīte ir Valmiera. Viņiem ir vairāk daudz trumpju, turklāt pēc zaudējuma Turība netrūks motivācijas. Latvijas Universitāte izskatās iekritusi fiziskā un psiholoģiskā bedrē, no kuras turklāt komandai pietrūkst savainotā Rubeņa.”

 

Latvijas Universitāte - Valmiera

SezonaUzv.-Zaud.
05.12.201266:75
21.11.201257:74
2012 (1/4)2 – 1
20122 – 2
20111 – 3