Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL decembra spēlētājs: Jānis Antrops

Aldaris LBL decembra spēlētājs: Jānis Antrops
Jānis Antrops.
Foto: "BA Turība"

22 gadus vecais „BA Turība” uzbrucējs decembrī savai komandai palīdzēja uzvarēt četrās spēlēs no piecām, vidēji katrā pavadīdams laukumā 31 minūti 2 sekundes, gūdams 15 punktus, izcīnīdams 5,2 atlēkušās bumbas, izdarīdams 3,2 rezultatīvas piespēles, izprovocēdams 3,8 pretinieku piezīmes un sakrājot efektivitātes koeficientu 16. Mačā ar BK „Jēkabpils” (80:78) Jānis guva 35 punktus, atkārtodams sezonas otro labāko rezultātu Aldaris LBL.

Šī ir pirmā MVP balva?

Latvijas Basketbola līgā – jā. Iepriekš bijušas balviņas Jaunatnes līgas mazajās grupiņās, pērn mani atzina par vērtīgāko spēlētāju Studentu līgas finālturnīrā.

Ar ko decembris bija īpašs?

Daudz kas izdevās gan pašam, gan komandai. Uzvarējām četrās spēlēs no piecām. Komandas biedri un treneri man uzticas. Ir liels spēles laiks, bieži tieku pie bumbas. Ir jau arī pēdējais laiks – ceturtais kurss, tūlīt pabeigšu mācības un, ja gribu arī turpmāk nopietni spēlēt basketbolu, jābūt gatavam uzņemties līdera lomu.

Pirms „Turības” bija Latvijas jaunatnes izlases, bet pirms tām...

Ogres basketbola skola. Sāku trenēties pie Jāņa Puzāka, bet pēc tam ilgus gadus mans treneris bija Pēteris Ozoliņš. Uzspēlējām Amatieru līgā un LBL2.

Jaunatnes izlašu laikā nebija piedāvājumu no lielajām komandām?

Bija viens, ne visai nopietns mājiens no Spānijas... Paveicās, kad „Turību” uzaicināja spēlēt LBL pirmajā divīzijā. Tobrīd gadu jau biju studējis RTU, bet ne visai veiksmīgi. „Turība” piedāvāja divus vienā – iespēju studēt un labā līmenī spēlēt basketbolu. Tobrīd izšķirošs bija trenera Pētera Višņēviča „faktors” – iespēju trenēties viņa vadībā negribēju palaist garām. „Turību” pārstāvu jau ceturto gadu.

Kāda specialitāte būs rakstīta bakalaura apliecībā?

Uzņēmējdarbības vadītājs.

Bet prioritāte pagaidām būs basketbols?

Tā es ceru. Gribētos nokļūt komandā, kurā ir labi apstāklī treniņiem un profesionāli treneri. Šai ziņā „Turībā” viss ir kārtībā un tā soli pa solim eju uz priekšu.

„Turība” jau pieradinājusi, ka ne visai veiksmīgi sāk sezonu, bet tad uzņem ātrumu un uzlabo bilanci. Tā notiek arī šogad. Kāpēc neizdodas veiksmīgs starts?

Studentu komandas specifika. Sastāvs katru gadu mainās un paiet kāds laiks, līdz jaunie saprot, kas un kā. Ja komandā puse spēlētāju runā vienā basketbola valodā, bet puse – citā, nekas labs nesanāk. Turklāt vēl treneris Vecvagars bija aizņemts Latvijas izlasē un sagatavošanās laikā nevarēja būt kopā ar komandu visu laiku.

Pēc pēdējām uzvarām esat sākuši biežāk skatīties tabulā?

Varbūt aci uzmetam biežāk, bet uz to nevar daudz koncentrēties. Jāskatās uz katru nākamo pretinieku, katru nākamo spēli. Komandu spēki LBL tagad ir stipri līdzīgi. Ja kā nākas nenoskaņosies, nekas nesanāks un tabulas pētīšana te nepalīdzēs.

„Turība” vēl nav spēlējusi izslēgšanas turnīrā...

Nāks pavasaris, tad redzēs, kā būs.

Kas jāizdara, lai gūtu 35 punktus un komanda uzvarētu tik stiprus pretiniekus, kādi šogad ir „Jēkabpils”?

Vakarā pirms spēles ar draudzeni cepām pīrādziņus – paši smejam, ka varbūt tas palīdzēja (smejas). Nopietni runājot, ir tādas dienas, kad viss veicas. Trāpīju gan no labām pozīcijām, gan ne tik labām.

Tagad jābūt gatavam pretinieku aizsardzības tvērienam...

Jā, 8.janvārī mums vēlreiz jāspēlē ar „Jēkabpili”. Tad redzēs, ko viņi darīs.

Cik punktus gribēsi gūt, lai justos apmierināts?

Galvenais, lai komanda uzvar.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-02 21:00, pirms 11 gadiem
Pelnīti.
Redzēs, kā džeks nospēlēs vēlreiz pret tik stipru komandu kā Jēkabpils.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-02 22:15, pirms 11 gadiem
Galvenais treneris gan ir Raimonds Feldmanis, jo Arnis Vecvagars skaitās tikai palīgs viņam!

     [+] [-]

, 2014-01-03 14:56, pirms 11 gadiem
BK Saldus spēlētājam Raimundas Danys decembrī arī piecās spēlēs ir vēl labāka statistika.