Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

U16 izlase sākusi gatavoties Eiropas čempionātam

U16 izlase sākusi gatavoties Eiropas čempionātam
Latvijas U16 izlases galvenais treneris Gints Fogels.
Foto: Ritvars Raits

Latvijas U16 puišu izlases kandidāti svētdien Rīgā, Meža skolā, aizvadīja pirmos treniņus, gatavojoties Eiropas U16 čempionātam, kas no 19. līdz 29.jūlijam notiks Ventspilī, Panevēžā un Viļņā. Komandas treneri kandidātos iekļāvuši 25 basketbolistus no 11 sporta skolām.  Kandidātu sarakstu skat. Spēlētāji

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Gints Fogels:

"Pirmajā darba cēlienā spēlētāji izgāja medicīnas pārbaudi un skatāmies, kā kurš iekļaujas sadarbībās un kolektīvā. Sezonas laikā esam spēlējuši diezgan daudz - trijos pārbaudes turnīros bijušas 13 spēles. Lielākā daļa spēlētāju labi iepazīta, tomēr pēc Jaunatnes līgas fināliem kandidātu sarakstā parādījās arī jauni vārdi. Jau šonedēļ būs pirmā sijāšana - nākamnedēļ uz nometni Ventspilī dosies 18 spēlētāji.

Ventspilī mums pievienosies arī valmierietis Rinalds Mālmanis, kurš U16 Eiropas čempionātā spēlēja jau pērn, bet šo sezonu pavadīja Spānijas klubā Caja Laboral. Ziemā viņam bija savainojums, bet tagad veselība esot kārtībā. Ceram, ka viņš varēs palīdzēt no trešās līdz pat piektajai pozīcijai. Iepriekš pārbaudes turnīros pārliecinājāmies, ka papildspēki noderētu.

Pirmā pārbaude paredzēta 23.jūnijā Lietuvā. No 6. līdz 8.jūlijam Tallinā spēlēsim Baltijas kausa izcīņā, būs arī pārbaudes mači ar U18 izlasi, bet īsi pirms čempionāta sākuma paredzētas spēles ar Gruzijas U16 komandu. Ar šādu grafiku pietiks, lai sagatavotos. Nevaram  jau atļauties to, ko Krievijas kadetu izlase, kas bijusi turnejā pa ASV, kā arī spēlēs Francijā un Serbijā."

Ziemā Latvijas U16 izlase piedalījās pārbaudes turnīrā Minskā (bilance 2-1), Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā (2-1) un Turk telekom kausa izcīņā Sakarijā (1-6).

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Latvijas kadetu pretinieki būs Spānijas, Ukrainas un Krievijas U16 izlases. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, ceturtās vietas ieguvēji centīsies saglabāt vietu Eiropas čempionāta A līgā.

Latvijas U16 izlases galvenajam trenerim Gintam Fogelam darbā palīdz treneri Ziedonis Jansons un Krists Plendišķis, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Rūmnieks.