Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1597, Did:0, useCase: 3

LMT Basketbola akadēmija – jaunas iespējas basketbola talantiem

Latvijas Basketbola savienība sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu turpina īstenot jauno talantu attīstības programmu „LMT Basketbola akadēmija”. Tās ietvaros talantīgajiem jaunajiem basketbolistiem tiek nodrošināti apstākļi profesionālajai izaugsmei un vispusīgas personības veidošanai. „LMT Basketbola akadēmijas” audzēkņiem ir pieejamas modernās treniņmetodikas un iespējas, ko paver jaunākās tehnoloģijas. 

„LMT Basketbola akadēmijas” trešās sezonas atklāšanai veltītajā preses konferencē Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins atgādināja, ka Latvijas Mobilais Telefons jau ilgus gadus atbalsta dažādus basketbola projektus un Basketbola akadēmija pirmajos divos darbības gados palīdzēja Latvijas U18 izlasei sasniegt augstas vietas Eiropas čempionātos un pieteikt jaunus talantus.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis: „Esam gandarīti, ka atbalsts jaunajiem basketbola talantiem dod rezultātus, ko apliecina arī starptautiskie jaunatnes izlašu panākumi. LMT ir uzņēmums, kura klientiem pārsvarā pašiem patīk izdarīt būtiskas izvēles savā dzīvē, domāt, darīt un iet uz priekšu, LMT tikai palīdz viņiem ātrāk nokļūt pie mērķa. LMT atbalsts ļaus basketbola talantu programmai pievienot izpētes un attīstības komponenti, ļaus nodot zināšanas un pieredzi caur jauniem tehnoloģiskiem rīkiem. Jau katra trešā ierīce LMT tīklā ir multimediāla, interaktīva un piemērota tam, lai mūsdienīgā formātā dalītos ar zināšanām un pieredzi, kā tas šoreiz ir izdarīts ar digitālās grāmatas palīdzību”.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps uzsvēra, ka LBS un LMT vieno radošas darba metodes un inovācijas. „LMT Basketbola akadēmija nodrošina iespējas trenēties talantīgajiem puišiem un meitenēm, izmantojot modernās metodikas, atjaunošanās līdzekļus un arī dažādas palīgierīces. Viņi apgūst visu jauno un savu pieredzi aiznesīs arī uz savām sporta skolām un komandām. Taču LMT BA nav tikai sports - akadēmija  arī rūpējas par savu audzēkņu vispusīgu sagatavošanu dzīvei. ”

LMT Basketbola akadēmijas galvenais treneris Arnis Vecvagars informēja par sportiskajiem plāniem. Trīs reizes nedēļā no rītiem pirms mācībām skolā jaunajiem basketbolistiem būs individuālās nodarbības, kuras vadīs pats Vecvagars, kā arī Edijs Šlesers un Viktors Lācis. Nedēļas nogalēs – īsas treniņnometnes un spēles Latvijas Basketbola līgas čempionātā. „LMT Basketbola akadēmija jauniešiem sagādā labas iespējas attīstīties un no katra paša mērķtiecības, uzņēmības un attieksmes būs atkarīgs, kā tās tiks izmantotas,” uzsvēra A.Vecvagars.

Preses konferencē LMT Basketbola akadēmijas audzēknis Ervīns Mežnieks nodemonstrēja jauno formas tērpu.

Viens no LBS un SIA Latvijas Mobilais telefons sadarbības produktiem ir pirmā digitālā grāmata Latvijā „LJBL 10+11+...”, kurā apkopota informācija par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas sportiskajiem rezultātiem un sociālajām aktivitātēm, kā arī sniegti praktiski ieteikumi jaunajiem sportistiem.

Grāmata tapusi sadarbībā ar digitālo izdevniecību „Lilla”. Lasītājs tiek uzrunāts ne tikai ar rakstīto tekstu un fotogrāfijām, bet arī videosižetiem un audiofailiem.

Ar LMT atbalstu oktobra beigās grāmata digitālās aplikācijas veidā bez maksas būs pieejama visās digitālajās platformās (planšetdatoros, viedtālruņos utt.) visiem interesentiem - gan LJBL audzēkņiem, viņu vecākiem, treneriem un draugiem, gan visiem sportotgribētājiem, kuri tajā atradīs daudz noderīgas informācijas.