Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvietēm zaudējums Nācīju līgas posma finālā un otrā vieta

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvietēm zaudējums Nācīju līgas posma finālā un otrā vieta
Anita Megija Miķelsone. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā turpinās trīs turnīru nogrieznis FIBA 3x3 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas ietvaros. Latvijas basketbolistes cīņā par vietu piektā posma finālā pārspēja lietuvietes, bet finālā piekāpās polietēm, ierindojoties otrajā vietā.

• Latvijas sieviešu komanda pirmajos trijos turnīros divreiz ierindojās otrajā, bet vienreiz trešajā vietā. Ceturtajā turnīrā Latvijas komanda piekāpās Polijas un Ukrainas komandām, ierindojoties ceturtajā vietā. Piekto turnīru Latvijas komanda aizvadīja sekojošā sastāvā - Paula Mauriņa, Liza Čumika, Anita Megija Miķelsone, Paula Pētersone.

Arī šodien latvietēm grupā bija jāaizvada tikai viena spēle, bet grupā vajadzēja cīnīties ar mājiniecēm lietuvietēm, kuras ir kopvērtējuma līderes. Spēle ritēja ārkārtīgi mazrezultatīvi, bet nelielu vadību izdevās iekrāt Latvijas basketbolistēm. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām tablo vēstīja labvēlīgu rezultātu 7:5. Divus soda metienus realizēja Pētersone, dodot savai komandai vadību ar 11:6. Pēc minūtes Pētersone vēlreiz stājās uz soda metiena līnijas, bet pie četru punktu pārsvara realizēja tikai vienu no metieniem. Latvietes neļāva pretiniecēm atspēlēties, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 15:12.

Finālā latvietēm bija iespēja revanšēties polietēm, kuras šodien ar 19:12 pārspēja gan Ukrainas, gan Igaunijas basketbolistes. Vakar polietes finālā pārspēja lietuvietes, cerot atkārtot panākumu arī šodien. Pirmo minūti labāk nospēlēja latvietes, izvirzoties vadībā ar 3:1. Latvijas basketbolistes iekrāja arī trīs punktu pārsvaru, bet precīzs tālmetiens no pretinieču puses to samazināja (7:6).

• Polietēm spēles laika vidū izdevās panākt izlīdzinājumu, bet pusotru minūti vēlāk Latvijas komanda atjaunoja divu punktu pārsvaru (10:8). Abām komandām bija sakrāta piezīmju norma, ko labāk izmantoja Polijas komanda, veicot septiņu punktu izrāvienu (15:10). Pēc Mauriņas viena precīzā soda metiena polietes tika pie diviem punktiem no tālās distances, vēl vairāk nostiprinot savu vadību. Pēdējā minūtē Latvijas komanda nespēja atspēlēt lielo deficītu, zaudējot Polijas komandai ar 13:21 un ierindojoties otrajā vietā.

• Piektdien risināsies Nāciju līgas sestais, noslēdzošais turnīrs, kurā Latvijas basketbolistes spēlēs pret Lietuvas un Ukrainas komandām. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.