Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latviešiem divi dramatiski zaudējumi un ceturtā vieta Nāciju līgas turnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latviešiem divi dramatiski zaudējumi un ceturtā vieta Nāciju līgas turnīrā
Francis Gustavs Lācis. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā sācies trīs turnīru nogrieznis FIBA 3x3 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas ietvaros. Latvijas basketbolisti sacentās ar Polijas un Lietuvas komandām, piedzīvojot divus dramatiskus zaudējumus un tiekot pie ceturtās vietas.

• Pirmajos trijos posmos Latvijas vīriešu komanda izcīnīja divas otrās un ceturto vieta, kas kopvērtējumā dod trešo vietu aiz Lietuvas un Ukrainas komandām. Ceturtajā posmā Latvijas komandu veidoja Oskars Hlebovickis, Francis Gustavs Lācis, Edvards Mežulis un Gints Zomerfelds.

• Pirmajā spēlē izšķīrās, kura komanda, Latvija vai Polija, spēlēs turnīra finālā. Komandas apmainījās ar sekmīgiem metieniem no distances. Turpinājumā no tālās distances uguņoja Hlebovickis un Lācis, palīdzot savai komandai izvirzīties vadībā ar 10:4. Rezultāta starpība sasniedza arī septiņus punktus, bet tad poļi sāka atspēlēties, spēles laika vidū esot iedzinējos vien ar 11:14.

• Trīs minūtes līdz spēles laika beigām Latvijas komanda bija vadībā ar 19:15, bet nespēja noturēt vadību. Latviešiem bija vairākas iespējas izcīnīt panākumu, esot viena gūta punkta attālumā, bet poļi pamanījās izraut uzvaru ar rezultātu 21:20. Tādējādi latviešiem bija jācīnās par trešo vietu ar Lietuvas basketbolistiem, kuri ar 19:21 zaudēja ukraiņiem, bet ar 21:16 pārspēja igauņus.

• Spēles pirmā puse bija sevišķi nerezultatīva, lietuviešiem izvirzoties vadībā ar 6:2. Spēles noslēdzošajās četrās minūtēs komandas atrada spēli uzbrukumā. Lācis ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu (6:6), bet Hlebovickis izvirzīja latviešus vadībā ar 10:7. Lietuviešus salauzt līdz galam neizdevās, pamatlaikam noslēdzoties ar rezultātu 15:15. Sekoja pagarinājums, kurā komandas nepacietīgi mētāja tālmetienus. Lietuviešiem tomēr izdevās realizēt metienu no distances pirmajiem, kas nozīmēja vēl vienu zaudējumu Latvijas komandai ar rezultātu 15:17 un ceturto vietu turnīrā.

• Ceturtdien risināsies Nāciju līgas piektais turnīrs, kurā Latvijas un Lietuvas komandas mērosies spēkiem jau grupu turnīrā, cīnoties par vietu finālā. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2022-07-26 20:31, pirms 2 gadiem
tieši tā, reāla traģēdija.