Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti izslēgšanas spēles sāks ar dueli pret Vāciju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti izslēgšanas spēles sāks ar dueli pret Vāciju
Latvijas 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Beļģijas pilsētā Antverpenē šodien sāksies izslēgšanas spēles Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā. Latvijas izlase pēc izcīnītās otrās vietas C grupā aizvadīs astotdaļfināla dueli pret Vācijas izlasi, cenšoties iekļūt ceturtdaļfinālā, kur to jau gaida Serbijas valstsvienība.

• Latvijas izlases basketbolisti Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Artūrs Strēlnieks Pasaules kausa izcīņu sāka vairāk nekā pārliecinoši, sagraujot Ķīnas (22:6) un Japānas (22:5) izlases, bet grupu turnīru noslēdza otrajā vietā, vispirms sāpīgi piekāpjoties nīderlandiešiem ar 19:21, bet pēc tam sagraujot poļus ar 22:9. Tādējādi Latvijas izlase uzreiz negarantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet ir spiesta sākt izslēgšanas spēles no astotdaļfināla.

• Latvijas izlases nākamie pretinieki meklējami starp B grupas komandām, kas pirms turnīra tika uzskatīta kā vājāka ar vienu izteiktu favorīti - Lietuvas izlasi. Lietuvieši stabili sāka turnīru, bet grupu turnīra izšķirošajās spēlēs vairs nevarēja justies droši. Kārtis varēja sajaukt vācieši, kuri pēc zaudējuma mongoļiem bija tuvu tam, lai lietuviešus pieveiktu, bet mūsu dienvidu kaimiņi tomēr spēja izraut uzvaru ar 21:19, finišējot pirmajā vietā grupā. Mongolijas izlase ierindojās otrajā vietā, bet vācieši palika trešie.

Tādējādi tieši pret vāciešiem Latvijas izlasei vajadzēs spēlēt astotdaļfinālā. Līdz šim pret šo izlasi latvieši nav spēlējuši, bet kaut kāds priekšstats ir gūts. Šiem Vācijas basketbolistiem gana bieži varējām pasekot līdzi šī gada pavasarī, jo visi pārstāvēja komandu "Düsseldorf LFDY" Latvijas Basketbola savienības rīkotajā čempionātā, kļūstot arī par finālturnīra Kandavā uzvarētājiem. Nav šaubu, ka Latvijas izlase šajā spēlē būs favorīte, bet vācieši noteikti neatlaidīgi cīnīsies par katru laukuma centimetru.

Latvijas un Vācijas dueļa uzvarētāju ceturtdaļfinālā jau gaida ar pirmo numuru turnīrā izliktā Serbijas izlase, kas nespēja tikt labāko trijniekā 2019. gada Pasaules kausā, bet Tokijas olimpiskajās spēlēs samierinājās ar bronzu. Nekas vairāk kā čempiontituls serbus Antverpenē neapmierinās. Serbiem grupu turnīrā pirmā vieta viegli nenāca, izcīnot smagas uzvaras pār Jaunzēlandi un Puertoriko (abas 21:19), bet nedaudz vieglāk tiekot galā ar otrajā vietā grupā palikušo Francijas izlasi (21:15).

• Ja Kārlis Pauls Lasmanis no savas "Big 3" līgas komandas "Aliens" devās uz Pasaules kausu, tad šīs komandas kapteinis Dušans Buluts nepalīdz Serbijas izlasei, kas gan tāpat ir ļoti pieredzējusi un spēcīga ar šobrīd pasaules ranga trim labākajiem spēlētājiem, Strahinju Stojačiču, Dejanu Majstoroviču un Marko Brankoviču, ierindā.

• Šīs ir tās divas kaujas, kuras latviešiem šodien būs jāuzvar, lai sasniegtu Pasaules kausa pusfinālu. Visas Pasaules kausa izcīņas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā

Crelan FIBA 3x3 Pasaules kauss 2022, astotdaļfināli un ceturtdaļfināli

DienaLaiksSpēle
25.0613:05Latvija – Vācija
13:30Mongolija – Polija
15:35Francija – Austrija
16:00ASV – Jaunzēlande
18:00Serbija –
18:30Beļģija –
21:40Nīderlande –
22:35Lietuva –

     [+] [-]

, 2022-06-25 12:30, pirms 2 gadiem
Izteikšu savas prognozes.. 21:13, ņemot vērā, ka agresīva aizsardzība līdz šim ir ļoti labi strādājusi.

     [+] [-]

, 2022-06-25 12:32, pirms 2 gadiem
Sarauj, Latvija! Aiziet, veči!

     [+] [-]

, 2022-06-25 12:55, pirms 2 gadiem
Miguelkk rakstīja: Izteikšu savas prognozes.. 21:13, ņemot vērā, ka agresīva aizsardzība līdz šim ir ļoti labi strādājusi.
Ja būs pamodušies un nebūs kā vakar pret Nīderlandi, tad visam vajadzētu būt kārtībā..