Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Beijing" uzvar Usji "Challenger" un kvalificējas Šanhajas "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Beijing" uzvar Usji "Challenger" un kvalificējas Šanhajas "Masters"
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

Piecas uzvaras piecās FIBA 3x3 Pasaules tūres "Challenger" turnīra spēlēs Ķīnas pilsētā Usji izcīnījusi Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing". Finālā "Beijing" pārspēja Serbijas komandu "Partizan", triumfējot turnīrā un garantējot dalību Šanhajas "Masters" turnīrā.

• "Beijing" basketbolisti, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Venbo Lu un Juanbo Žu, "Challenger" turnīru sāka ar divām uzvarām, abās ar 22:12 pārspējot "Manila Chooks" un "Utrecht". Ceturtdaļfinālā pretī stājās Polijas komanda "Warsaw", ko, pateicoties Mieža sekmīgajam tālmetienam pagarinājumā, izdevās pieveikt ar 19:17.

• Pusfinālā "Beijing" mērojās spēkiem ar Madagaskaras komandu "Antananarivo", kas ceturtdaļfinālā pārsteidzoši pieveica Lietuvas komandu "Raudondvaris" ar 20:18. Uzvara šajā spēlē garantētu vietu Šanhajas "Masters" turnīrā, kuram kvalificējās trīs labākās šī turnīra komandas. "Beijing" kontrolēja cīņas gaitu un guva panākumu ar 18:12, iekļūstot finālā.

• Spēles sākumā neliels pārsvars bija "Beijing" basketbolistiem, bet Madagaskaras basketbolisti spēja realizēt savas iespējas un panākt neizšķirtu (4:4). "Beijing", pateicoties Mieža sekmīgajam tālmetienam, veica nelielu izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru (9:6). Rezultāta starpība principā nemainījās pāris minūtes, kad Miezis vēlreiz bija precīzs no tālās distances. "Beijing" lielākais pārsvars bija seši punkti, ko izdevās noturēt un gūt uzvaru.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Nauri Miezis, kurš piecās spēlēs atzīmējās ar 29 punktiem.

FIBA 3x3 Pasaules tūres Usji "Challenger", pusfināls

"Beijing" - "Antananarivo" 18:12

"Beijing": Miezis 7 (10 ab), Lu 5, Lasmanis 3, Žu 3 (5 ab)
"Antananarivo": Randriamampionona 4, Ratianarivo 4, Rakotonirina 3 (5 ab), Solondraini 1

• Pēc ceļazīmes uz Šanhajas "Masters" iegūšanas "Beijing" atlika aizvadīt turnīra finālu, kurā bija jāspēkojas ar Serbijas komandu "Partizan", kas līdz finālam izcīnīja četras pārliecinošas uzvaras. Finālā lielākoties vadības groži bija latviešu pārstāvētajai komandai, kas uzvarēja ar 19:15 un triumfēja turnīrā.

• Finālu, atšķirībā no iepriekšējām spēlēm, ļoti aktīvi iesāka Lasmanis, palīdzot savai komandai izvirzīties vadībā ar 7:3. Serbi divreiz sadeldēja deficītu uz pusi, bet tuvāk par divu punktu deficītu līdz spēles laika vidum netika. Tiesa "Beijing" sakrāja piezīmju normu, kas limitēja iespējas spēlēt ļoti cieši aizsardzībā. Spēles otrā puse sākās pie rezultāta 9:7.

• "Partizan" uz brīdi nonāca viena punkta atstatumā, bet ātri zaudēja divus punktus. Serbu nesavaldība beidzās ar tehnisko piezīmi, bet iespēju no soda metiena atzīmes neizmantoja Lu. Ar soda metienu palīdzību serbi atkal pietuvojās punkta atstatumā (11:12), kad jāspēlē vēl bija trīs minūtes. Kamēr Ķīnas basketbolisti nespēja realizēt metienus, Lasmanis sāka arvien vairāk uzņemties punktu gūšanu. Serbiem turpināja palīdzēt pretinieku piezīmju norma, bet Miezis ar tālmetienu atjaunoja trīs punktu pārsvaru (16:13). Pēdējā minūtē "Beijing" nosargāja pārsvaru un varēja svinēt uzvaru.

FIBA 3x3 Pasaules tūres Usji "Challenger", fināls

"Beijing" - "Partizan" 19:15

"Beijing": Lasmanis 9, Miezis 7 (6 ab), Žu 2, Lu 1
"Partizan": Milutinovičs 5 (6 ab), Torbica 5, Milivojevičs 3, Stevanovičs 2