Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U23 izlase iekļūst Nāciju līgas finālturnīra finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U23 izlase iekļūst Nāciju līgas finālturnīra finālā
Mārcis Osis. Foto: nationsleague.fiba3x3.com

Latvijas U23 vīriešu 3x3 basketbola izlase sekmīgi turpina dalību FIBA Nāciju līgas finālturnīrā Mongolijā. Ceturtdaļfinālā latvieši ar 21:18 pārspēja Lietuvas U21 izlasi, bet pusfinālā izrāva uzvaru pret Polijas U21 izlasi, turpinot cīņu par Nāciju līgas čempiontitulu.

• Latvijas U23 vīriešu 3x3 basketbola izlase, Mārcis Osis, Roberts Smildzējs, Gints Zomerfelds un Kristaps Čavars, Nāciju līgas finālturnīru Mongolijā sāka ar zaudējumu Francijas U21 izlasei (17:19), bet pēc tam pieveica Ēģiptes U21 izlasi ar 22:10, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Ceturtdaļfinālā, kas risinājās ar vienas dienas starpību, latvieši cīnījās pret Lietuvas U21 izlasi, kas spēja uzvarēt četru komandu grupā. Atspēlējot četru punktu deficītu, Latvijas basketbolisti lauza cīņas gaitu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 21:18, iekļūstot pusfinālā. Osis bija rezultatīvākais savā komandā ar astoņiem punktiem, bet Čavars pievienoja sešus.

• Spēle sākās gana rezultatīvi, lietuviešiem izvirzoties vadībā ar 6:2, kad spēlētas bija teju divas minūtes. Trīs punktus īsā laika guva Osis, kurš arī izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu uzbrukumā. Čavara cīņa pie groza palīdzēja Latvijas izlasei panākt izlīdzinājumu (7:7). Līdz spēles laika vidum latvieši jau bija vadībā ar 10:9. Osis vēlreiz bija precīzs no distances, bet lietuvieši atbildēja ar to pašu. Mūsu dienvidu kaimiņiem mierīgāk lika spēlēt piezīmju norma. Tā bija iespēja Čavaram, kurš gan nebija gana sekmīgs no soda metiena līnijas. Lietuvieši panāca izlīdzinājumu (15:15), bet tas arī bija viss. Latvieši atjaunoja trīs punktu pārsvaru, ko noturēja līdz spēles beigām.

Pusfinālā Latvijas izlase mērojās spēkiem ar Polijas U21 izlasi, kas ceturtdaļfinālā viegli tika galā ar Kataras izlasi (21:11). Lielāko spēles daļu esot iedzinējos, latvieši lauza cīņas gaitu un spēja izraut uzvaru ar rezultātu 21:19 un iekļūstot finālā. Čavars šajā spēlē guva deviņus punktus, bet Osis pievienoja septiņus.

• Spēlē pirmo punktu spēja gūt Latvijas izlase, bet tam sekoja poļu četru punktu izrāviens. Latvijas basketbolistiem vajadzēja minūti, lai panāktu izlīdzinājumu, bet vēl viens pretinieku tālmetiens lika turpināt pakaļdzīšanos (4:6). Čavaram un Osim izdevās realizēt pa tālmetienam, bet ar to nebija gana, lai panāktu kaut izlīdzinājumu (9:10). Poļi bija ātrāki caurgājienos, izmantojot Čavara būšanu laukumā. Tas bieži deva rezultātu, ļaujot tiem iegūt četru punktu pārsvaru spēles laika vidū. Poļi vairākas rezies iekrita aizsardzībā, kas Latvijas izlasei ļāva veikt piecu punktu izrāvienu (16:15).

• Pēc pārtraukuma precīzs no distances bija Osis, bet īsā laikā poļi arī guva trīs punktus (18:18). Sākoties pēdējām divām minūtēm, abas komandas centās izraut uzvaru ar tālmetienu, to ar trešo piegājienu no laukuma stūra paveicot Smildzējam.

• Finālā Latvijas basketbolistiem būs jācīnās ar Francijas U23 izlasi, kas otrā pusfinālā nosargāja uzvaru ar rezultātu 18:16 pret Francijas U21 izlasi, kas apspēlēja latviešus turnīra ievadā. Finālspēles sākums plkst. 15:55 un tas vērojams FIBA 3x3 YouTube kontā.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 16:16, pirms 8 mēnešiem
Zommerfelds un tālmetieni=katastrofa!

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:03, pirms 8 mēnešiem
rogle rakstīja: Zommerfelds un tālmetieni=katastrofa!
Tālmetieni vēl tā. Aizsardzība.....