Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase Pasaules U23 kausā uzvar Čīli un cieš sagrāvi pret ASV

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas izlase Pasaules U23 kausā uzvar Čīli un cieš sagrāvi pret ASV
Mārcis Osis. Foto: FIBA

Mongolijā turpinās Pasaules U23 kausa izcīņa 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase noslēdza grupu turnīru, pārspējot Čīles basketbolistus, bet nepilnās piecās minūtēs ciešot sagrāvi pret ASV izlasi, kas neļāva iekļūt ceturtdaļfinālā.

• Pasaules kausa izcīņu Latvijas basketbolisti, Mārcis Osis, Mārtiņš Evarts Zviedris, Markuss Mamajs un Kristers Pauls Maura, sāka ar pārliecinošu uzvaru pār pastarīšiem no Kenijas (21:12), bet tad sekoja zaudējums ārkārtīgi svarīgā spēlē pret Lietuvas basketbolistiem, starp kuriem bija arī divi Eiropas kausa izcīņas bronzas laureāti (19:21). Šodien Latvijas izlase noslēdza grupu turnīru ar spēlēm pret Čīles un ASV izlasēm.

Spēlē pret Čīles basketbolistiem latviešiem divās ar pusi minūtēs izdevās izvirzīties minimālā vadībā ar 5:4. Šajā turnīrā nav bijušas labākās sekmes no tālās distances, bet rezultāts arī šajā spēlē nāca ar uzbrukumiem tuvāk grozam. Spēles laika vidū no distances trāpīja Maura, palielinot rezultāta starpību līdz trim punktiem (8:5). Latvijas izlasei izdevās iegūt arī piecu punktu pārsvaru, ko noturēt izdevās pateicoties pretinieku vājajai spēlei uzbrukumā. Pēdējā minūtē komandas beidzot sāka regulāri gūt punktus, latviešiem nodrošinot uzvaru ar rezultātu 18:14.

Pasaules U23 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, D grupa

Latvija - Čīle 18:14

Latvija: Osis 6, Zviedris 4, Mamajs 4, Maura 4
Čīle: Šulcs 5, Soto 4, Ferada 3, Baria 2

Lai saglabātu iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā iekļūst divas labākās komandas, Latvijas izlasei vajadzēja pārspēt līdz tam nezaudējušos ASV basketbolistus. Spēli ar trīs punktu izrāvienu sāka amerikāņi, realizējot tālmetienu un triecot bumbu grozā no augšas. Kad spēlētas bija divas minūtes, Maura trāpīja no distances, rezultātam esot 2:6. Latviešiem neizdevās fiziski noturēt pretiniekus, ātri sapelnot piezīmju normu. Amerikāņi nepilnās četrās minūtēs ieguva 10 punktu pārsvaru, izšķirot spēles likteni. Latvijas basketbolisti zaudēja spēli mazāk nekā piecās minūtēs, tai noslēdzoties ar graujošu rezultātu 5:22. Tādējādi Latvijas izlase noslēdza turnīru, netiekot labāko astotniekā.

Pasaules U23 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, D grupa

Latvija - ASV 5:22

Latvija: Maura 2, Osis 1, Zviedris 1, Mamajs 1
ASV: Nelsons Jr. 9, Džonsons Jr. 9, Fadžs 4, Batlers

     [+] [-]

, 2024-09-14 10:12, pirms 5 dienām
Pret Amerikas Savienoto valstu atlētiem bez variantiem.

     [+] [-]

, 2024-09-14 11:05, pirms 5 dienām
Leiši pret amerikāņiem meta garām visu, ko vien varēja aizmest garām (pat lielāko daļu soda metienus), bet vienalga guva 13 punktus... spēli neredzēju, tāpēc būtu interesanti uzzināt, kas mūsējiem bija par problēmām, ka guvām tikai 5 punktus...
To, ka šī spēle tiks zaudēta, par to nebija ne mazāko šaubu, bet nu tikai 5 gūti punkti ir krimināli...
Savukārt par spēli pret Čīli - pat Kenija uzveica čīliešus pārliecinošāk...