Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti iekļūst U23 Nāciju līgas finālturnīra 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti iekļūst U23 Nāciju līgas finālturnīra 1/4 finālā
Latvijas U23 izlase 3x3 basketbolā. Foto: nationsleague.fiba3x3.com

Mongolijā sācies FIBA U23 Nāciju līgas finālturnīrs 3x3 basketbolā, ko ar uzvaru un zaudējumu sāka Latvijas vīriešu izlase. Latvieši pirmajā spēlē ar 17:19 atzina Francijas U21 izlases pārākumu, bet tad ar 22:10 sakāva Ēģiptes U21 izlasi, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Latvijas U23 vīriešu 3x3 basketbola izlase pēc virkni reģionālo turnīru kvalificējās Nāciju līgas finālam Mongolijā. Mārcis Osis, Roberts Smildzējs, Gints Zomerfelds un Kristaps Čavars turnīru sāka ar spēli pret Francijas U21 izlasi, bet vēl A grupā ierindota Ēģiptes U21 izlase.

• Līdzvērtīgā abu komandu cīņā, tās pēdējās trijās minūtēs izšķirošo pārsvaru izdevās iegūt Francijas U21 izlasei, kas noturēja uzvaru un sagādāja Latvijas izlasei zaudējumu ar rezultātu 17:19. Čavars bija rezultatīvākais Latvijas izlasē ar sešiem punktiem, bet Osis pievienoja piecus.

• Spēles pirmajā pusotrā minūtē francūži izvirzījās vadībā ar 3:0. Osis izpildīja vairākus tālmetienus līdz bija sekmīgs. Ieguvis rūdījumu un bronzas godalgu Eiropas čempionātā viņš spēja panākt izlīdzinājumu (3:3). Čavaram izdevās izvirzīt savu komandu vadībā, bet Smildzējs ar tālmetienu panāca 8:5. Līdz spēles laika vidum Francijas basketbolistiem izdevās panākt izlīdzinājumu (8:8).

• Nākamajās divās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā. Latviešus ierobežoja ātri sakrātās piezīmes, bet nevarētu teikt, ka francūži to izmantoja. Pie neizšķirta rezultāta tālmetienu realizēja Čavars, bet pretinieki atbildēja ar to pašu (15:15). Tas bija sākums Francijas komandas izrāvienam, to tuvinot panākumam (18:15). Zomerfelds un Osis pēdējā minūtē sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet divas iespējas panākt kaut neizšķirtu nebija sekmīgas.

• Izšķirošo spēli par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolisti aizvadīja mērojoties spēkiem ar Ēģiptes U21 izlasi. Latvieši pārliecinoši dominēja spēles otrajā pusē, svinot uzvaru ar 22:10 un garantējot vietu ceturtdaļfinālā. Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar astoņiem punktiem bija Osis, bet pa sešiem guva Smildzējs un Zomerfelds.

• Ēģiptieši lieliski sāka spēli, divās ar pusi minūtēs izvirzoties vadībā ar 5:0. Līdz spēles laika vidum rezultāts jau bija neizšķirts (7:7), bet brīdi vēlāk Ēģiptes basketbolisti atkal izvirzījās vadībā. No tā brīža spēles gaita pilnībā mainījās, lakumā dominējot Latvijas izlasei. Latvieši izmantoja pretinieku piezīmju normu, realizēja tālmetienus un salīdzinoši ātri iekrāja septiņu punktu pārsvaru (15:8). Ar soda metienu un atkārtotu uzbrukumu palīdzību Latvijas izlase noslēdza spēli, nedodot pretiniekiem iespējas uzbrukt. Punktu spēlei lika Zomerfelda precīzais tālmetiens.

• Visdrīzāk Latvijas U23 izlase ieņems otro vietu A grupā un ceturtdaļfinālā cīnīsies pret C grupas (Lietuva, Japāna, Puertoriko, Mongolija) spēcīgāko komandu. Ceturtdaļfināli un tālāka cīņa par medaļām paredzēta 15. septembrī.