Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezis: "PK zelta medaļa ir palikusi vienīgā, kuras vēl trūkst mūsu lādītē"

Rolands Eliņš

Miezis: "PK zelta medaļa ir palikusi vienīgā, kuras vēl trūkst mūsu lādītē"
Nauris Miezis un Francis Lācis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases līderis Nauris Miezis pēc izcīnītās bronzas medaļas Pasaules kausa izcīņā sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzsvēra, ka izlases mērķis šajā turnīrā bijusi zelta medaļa, nevis bronza. Taču viņš pauda prieku par to, ka sacensības izdevās noslēgt ar uzvaru, uzteica izlases debitantu Franci Lāci un pastāstīja par saviem pirmajiem mēnešiem Ķīnas komandā "Beijing".

"Prieks par iegūto bronzu, protams, ir. Prieks, ka noslēdzām turnīru ar uzvaru, sanāca arī atvest kādu medaļu uz mājām, bet mērķis tomēr bija zelts. Tas nav nekāds noslēpums," sacīja Nauris Miezis.

"Vēl jo vairāk tādēļ, ka Pasaules kausa zelta medaļa ir palikusi vienīgā, kuras trūkst mūsu dārgakmeņu lādītē, un pēc tās arī šoreiz braucām," norādīja Miezis, kurš 3x3 basketbolā kļuvis par olimpisko čempionu, Eiropas čempionu, Pasaules tūres čempionu un MVP, kā arī bijis FIBA pasaules ranga pirmajā vietā. Pasaules kausā Miezis ar Latvijas izlasi tagad ieguvis divas medaļas - bronzu pirms divām dienām un sudrabu 2019. gadā.

"Droši vien patraucēja tas mūsu zaudējums apakšgrupas turnīrā, kad pašā pirmajā spēlē zaudējām amerikāņiem," turpināja Latvijas izlases basketbolists. "Tas noveda pie tā, ka nonācām citā "play-off" zarā un pret Serbiju spēlējām jau pusfinālā. Kā daudz 3x3 eksperti jau teica, Latvija-Serbija bija fināls pirms fināla. Bet nu neko darīt, nākamgad brauksim ar tādu pašu mērķi un cīnīsimies no jauna!"

Pusfinālā pret Serbiju Latvijas izlase piekāpās ar 18:21, lai gan mača gaitā bija izdevies izvirzīties vadībā ar 11:10 un 13:12. "Pēc pusfināla zaudējuma mēs uztaisījām tādu kārtīgu sapulcīti un jutu, ka mentāli mēs bijām ļoti gatavi bronzas spēlei," izteicās Miezis par maču, kurā pārliecinoši tika sakauta Brazīlija (22:12). "Mēs gribējām uzvaru, gribējām bronzu, tad nu ar labu gribasspēku aizvadījām labu spēli un paņēmām to, kas mums pienācās."

Olimpiskajiem čempioniem Miezim, Kārlim Lasmanim un Agnim Čavaram šajā turnīrā Latvijas izlases sastāvā pievienojās Francis Lācis, kuram šī bija debija 3x3 izlasē un pirmais tik augsta līmeņa turnīrs šajā sporta veidā.
"Pirms Pasaules kausa mums nebija daudz laika sagatavoties kopā," teica Miezis. "Pēc klubu mačiem Manilā (Pasaules tūres posms Filipīnās) pa taisno lidojām uz Latviju, un tā īsti pat nesanāca mājās pabūt - tikai samainīju koferus un braucu uz Ventspili, kur izlasei bija treniņnometne. Ja nemaldos, tad mums sanāca tikai trīs dienas pirms PK, ko pastrādāt kopā, un no tā izveidoja izlases sastāvu, kurā iekļāva Lāci. Protams, dotības viņam ir - jauns, atlētisks, ar labu metienu. Varbūt pirmajos mačos varēja redzēt, ka viņš ir nedaudz satraucies, taču, turnīram ejot savu gaitu, viņš pierādīja, ka var būt noderīgs komandai un spēlēt svarīgu lomu tajā. Tādēļ esmu priecīgs par viņa dalību, Francim bija patiešām labs turnīrs."

3x3 izlases bronzas stāstā nav grūti savilkt paralēles ar citu pavisam nesen iegūtu bronzu, kad pagājušajā pirmdienā Rīgā atgriezās Latvijas hokeja izlase, un par šo tēmu uzmanību piesaistīja Čavara pēcspēles intervija, kurā viņš piesauca iespējamo brīvdienu Latvijā par godu viņu panākumiem. Kad par šiem vārdiem tika atgādināts Miezim, Nauris izplūda gardos smieklos.

"Tas, protams, bija vairāk ar humoru domāts," viņš smējās. "Mēs paši bijām par to pasmējušies iepriekš, un Agnis aizgāja un intervijā tā arī izspļāva. Bet nu tas kā joks bija domāts. Protams, tāpat jūtamies ļoti novērtēti, saņēmām publiskus apsveikumus no valsts amatpersonām, un esam par to pateicīgi, vienmēr novērtējam."

Miezim un Lasmanim pēc dažām dienām jau gaidāms nākamais turnīrs "Beijing" komandas sastāvā, kas norisināsies Malaizijā, bet mēneša beigās atkal gaidāma atgriešanās Vecajā kontinentā uz Eiropas spēlēm. Pasaules tūres kalendārs arī iepriekš lika daudz ceļot, bet tagad, spēlējot Ķīnas komandā, ar to jārēķinās vēl vairāk.

"Man varbūt nav tik slikti kā Agnim tagad, kad mēs nolaidāmies Rīgā un mūs sagaidīja mediji, bet Agnim pat nebija laika tur parunāties, jo viņš turpat lidostā samainīja koferus un gāja atpakaļ iečekoties, lai lidotu tālāk," sacīja Miezis. "Man vismaz ir divas dienas padzīvoties mājās, jo parīt jau lidoju uz Malaiziju, tā kā atpūtas īsti nav - kravājam mantas un braucam atpakaļ strādāt."

Miezis Ķīnas komandai "Beijing" pievienojās šī gada sākumā un kopā ar to uzvarējis "Shenzhen Challenger" turnīrā, kā arī ieguva trešo vietu Manilas WT posmā. Viņš norādīja, ka jaunajā komandā ir ar visu apmierināts: "Visi apstākļi ir augstā līmenī, nekā negatīva, ko teikt, nav. Arī komandas biedri ir spēcīgi, varbūt vēl ne tik pieredzējuši, taču tāpēc jau mēs ar Kārli tur esam uzaicināti, lai palīdzētu attīstīties un dalītos pieredzē. Komandā kopā esam tikai četri, bet vēl jau ir arī treniņpartneri un treneri, ar kuriem dalāmies savā izpratnē un pieredzē."

Intervijas noslēgumā tika piesaukts jauns vārds 3x3 basketbolā - kamēr norisinājās Pasaules kauss tikmēr, Ziemeļamerikā "Big3" draftā tika izraudzīts Jānis Timma. Uz jautājumu, vai Timma neesot vaicājis pēc padomiem, kā izsisties šajā sporta veidā, Miezis pasmējās, ka neesot vis.

"3x3 basketbols jau arī pietiekami atšķiras no "Big3" spēlētā basketbola, tādēļ es arī nebūtu labākais padomu sniedzējs, tad jau Kārlim jāprasa," viņš smaidīja. "Taču šāda ziņa pārsteigums man nebija gan, jo zināju, ka Jānis ar "Aliens" komandu bija runājis jau pagājušajā gadā, tā ka tas jau bija zināms fakts, ka viņš būs"Big3"."

  -1 [+] [-]

, 2023-06-06 14:17, pirms 11 mēnešiem
Bez Krūmiņa komandas sastāvs ir novājināts par 25%, līdz ar to bronza ir augstākais, uz ko var cerēt.

     [+] [-]

, 2023-06-06 16:07, pirms 11 mēnešiem
2019. gadā bija iespēja, pēc serbu sakaušanas... bet nesanāca... tagad, kad visi paliek vecāki, nebūs viegli cīnīties par zeltu, bet ceru, ka puišiem izdosies manas šaubas kliedēt jau kādā no nākamajiem PČ...

  -1 [+] [-]

, 2023-06-07 00:30, pirms 11 mēnešiem
kapteiniz rakstīja: Bez Krūmiņa komandas sastāvs ir novājināts par 25%, līdz ar to bronza ir augstākais, uz ko var cerēt.
krūmiņš enkurs beidzot prom

     [+] [-]

, 2023-06-07 09:05, pirms 11 mēnešiem
kapteiniz rakstīja: Bez Krūmiņa komandas sastāvs ir novājināts par 25%, līdz ar to bronza ir augstākais, uz ko var cerēt.
Edgar, Tu? Paģiras nemoka?

     [+] [-]

, 2023-06-07 10:55, pirms 11 mēnešiem
Tad ir vēl pēc kā tiekties čaļiem. Lai izdodās.

     [+] [-]

, 2023-06-07 13:46, pirms 11 mēnešiem
Zelts ir tas, kas vēl pietrūkst? Tad atliek tikai trenēties, meklēt risinājumus un izcīnīt to PK Zeltu!
Patiešām žēl, ka Krūmiņš acīmredzot vairs nespēlēs, kā laukuma spēlētājs, bet viņš tiešām bija šīs komandas stūrakmens. Diemžēl tās traumas un arī mazliet gadi ... Bet kā konsultants, treneris, motivētājs Edgars varētu sniegt mūsējiem lielu atbalstu. Es tiešām ceru, ka atradīsies kāds, kas varētu sekmīgi aizstāt Krūmiņu. Iespējams, ka strauji progresējušais Lācis, varbūt arī Timma, varētu būt vēl kāds cits. Jebkurā gadījumā cīņa par zeltu turpināsies un es ticu, ka Latvija to izcīnīs.