Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ub" 3x3 basketbolisti triumfē Debrecenā, Dārgais - labākais dankeris

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ub" 3x3 basketbolisti triumfē Debrecenā, Dārgais - labākais dankeris
Strahinja Stojačičs. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā vakar noslēdzās FIBA Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva tūres līdere, Serbijas komanda "Ub". Tikmēr Latvijas basketbolists Kristaps Dārgais atrādīja savas prasmes triecienos grozā no augšas, izcīnot uzvaru šajā konkursā.

• Debrecenas "Masters" turnīrs iezīmēja FIBA Pasaules tūres sezonas vidu. Līdz turnīra ceturtdaļfinālam aizkļuva visas favorītes, bet teju otrajā sastāvā spēlējošā Nīderlandes komanda "Amsterdam" jau ceturtdaļfinālā sastapās ar teju pilnā kaujas sastāvā esošo serbu "Ub". Serbi izslēdza nīderlandiešus ar pārliecinošu uzvaru ar 21:11. Vēl graujošāku uzvaru izcīnīja beļģi no komandas "Riffa", kas sagrāva Polijas komandu "Warsaw" ar 21:5.

Pirmajā pusfinālā "Riffa" sacentās ar ASV vadošo komandu "Miami", kas visu turnīru aizvadīja trīs spēlētāju sastāvā, ceturtdaļfinālā pieveicot Eiropas kausa ieguvējus no Austrijas. Amerikāņi spēles sākumā ieguva nelielu pārsvaru, bet spēles vidū bija vadībā ar 15:10. Beļģi pietuvojās divu punktu attālumā, bet "Miami" prata noturēt uzvaru ar 21:17.

Tikmēr otrā pusfinālā uz citu Nīderlandes komandu "Utrecht" pārgājušais Dimeo van der Horsts centās ievilkt savu komandu finālā. Cīņā pret "Ub" izdevās izvirzīties vadībā ar 8:5, bet Marko Brankovičs un Nenads Nerandžičs pavērsa spēli par labu serbiem. "Ub" ieguva septiņu punktu pārsvaru un beigās uzvarēja ar 21:18.

Finālu labi iesāka Nerandžičs, palīdzot "Ub" izvirzīties vadībā pret "Miami" ar 5:3. Pēc Dilana Trevisa sekmīgā tālmetiena "Miami" uz brīdi pārņēma vadību, bet spēles vidū rezultāts bija neizšķirts 10:10. Divus tālmetienus realizēja Džeimss Paro, panākot 15:11, bet ar to nebija gana. Pēdējās trijās minūtēs divus tālmetienus realizēja Strahinja Stojačičs, bet Dejans Majstorovičs ar trim punktiem izrāva "Ub" panākumu ar 21:18. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina finālā septiņus punktus guvušo Stojačiču.

FIBA Pasaules tūres kopvērtējums

VKomandaPunkti
1.Ub (SRB)445
2.Vienna (AUT)380
3.Miami (USA)370
4.Raudondvaris (LTU)310
5.Lausanne (SUI)271
6.Riffa (BRN)266
7.Amsterdam (NED)250
8.Liman (SRB)210
9.Partizan (SRB)190
10.Paris (FRA)180
11.San Juan (PUR)169
12.Kandava/Turība (LAT)120

Vienīgais Latvijas pārstāvis šajā turnīrā bija Kristaps Dārgais, kurš piedalījās konkursā triecienos grozā no augšas. Viņš četru dalībnieku konkurencē pārspēja arī regulāru Pasaules tūres konkursu dalībnieku un vienu no labākajiem šī brīža dankeriem pasaulē, Rafalu Lipeku no Polijas, kļūstot par konkursa uzvarētāju.

     [+] [-]

, 2024-09-02 09:14, pirms 2 nedēļām
Autor, lūdzu, uzraksti visus četrus dalībniekus, jo parasti FIBA 3x3 tūres danku konkursos ir trīs dalībnieki. Lipeks ir danku kustības leģenda, bet ir diezgan tendenciozi apgalvot, ka šobrīd viņš ir viens no labākajiem pasaules dankeriem. Lipeks vairs nav TOP5.

     [+] [-]

, 2024-09-02 13:38, pirms 2 nedēļām
Liekas, ka Lipeks ar Dārgo sitās jau kādus 10+ gadus pa dankeru eliti. Dārlingtons kedas laikam novilcis?