Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" ar drošu uzvaru sāk "Masters" turnīru Filipīnās

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" ar drošu uzvaru sāk "Masters" turnīru Filipīnās
Edgars Krūmiņš un Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Filipīnu pilsētā Sebu sācies "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. To ar pārliecinošu uzvaru sākusi Latvijas vadošā komanda "Riga", kas pirmajā spēlē ar 22:14 pārspēja Japānas internacionālo komandu "Utsonomiya".

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, pirms nedēļas devās uz Nīderlandi, lai "Quest" līmeņa turnīrā cīnītos par vietu Utrehtas "Masters" turnīrā, bet zaudējums pusfinālā liedza startēt Utrehtā, kur dramatiski kvalifikāciju nepārvarēja cita Latvijas komanda "Ventspils", kas aizlika "Riga" kāju priekšā Latvijas kausa finālturnīrā. Šajā nedēļas nogalē "Riga" varēja sevi apliecināt Sebu "Masters" turnīrā Filipīnās.

• Latvieši grupu turnīru sāka ar spēli pret Japānas internacionālo komandu "Utsunomiya", ko pārstāv divi Japānas un divi Serbijas basketbolisti. Pirmajā minūtē latvieši izvirzījās vadībā ar 2:0, bet turpinājumā abām komandām bija problēmas ar metienu realizēšanu un kļūdu skaitu. Japānas komanda pie pirmajiem punktiem tika vien pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm, sadeldējot "Riga" pārsvaru uz pusi (4:2).

• Nākamajās divās minūtēs "Utsunomiya" panāca izlīdzinājumu, izmantojot latviešu pasivitāti. "Riga" nāca par labu pretinieku sakrātā piezīmju norma pēc četrām nospēlētām minūtēm. Lasmanis un Krūmiņš veica trīs punktu izrāvienu, bet pie diviem viegliem punktiem groza apakšā tika arī pretinieki. Spēles laika vidū rezultāts bija 8:7 "Riga" labā.

• Spēli ļoti bremzēja regulāras tiesnešu svilpes par dažādiem maziem pārkāpumiem. Tādējādi soda metienu precizitātes nozīme auga. "Riga" iekrāja trīs punktu pārsvaru, bet tieši ar soda metienu palīdzību pretinieki turējās spēlē. Pēc Lasmaņa un Krūmiņa trim realizētajiem soda metieniem no distances trāpīja Miezis, izšķirot spēles likteni (16:10). Komandas sāka vākt punktu pēc punkta, spēlei noslēdzoties ar "Riga" uzvaru - 22:14.

• Otro spēli "Riga" basketbolisti aizvadīs plkst. 12:25, kad tiksies ar Mongolijas komandu "Sansar". Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Sebu "Masters", B grupa

"Riga" - "Utsunomiya" (JPN) 22:14

"Riga": Lasmanis 9 (6 ab), Miezis 9 (6 ab), Krūmiņš 3, Čavars 1 (6 ab)
"Utsunomiya": Saito 7, Popovičs 4, Lidžima 2, Samardžičs 1 (5 ab)