Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti apstājas pusfinālā arī Vienotās Eiropas līgas posmā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti apstājas pusfinālā arī Vienotās Eiropas līgas posmā
Šīs dienas jubilārs Nauris Miezis nespēja sevi iepriecināt ar vēl vienu uzvarētu turnīru. Foto: FIBA

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā risinās Vienotās Eiropas līgas otrais posms 3x3 basketbolā. Tajā līdz pusfinālam aizcīnījās "Riga" basketbolisti, kuri tajā spraigā galotnē piekāpās Nīderlandes komandai "Team NL".

Otrdien "Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, pārliecinoši uzveica Krievijas komandas "BC Samara" (22:11) un "Cop Moscow" (21:17), tādējādi iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tajā latviešiem pretī stājās vēl viena Maskavas komanda "Inanomo", kas savā grupā bija otrā.

Ceturtdaļfināla spēli komandas sāka mazrezultatīvi, "Riga" basketbolistiem divās minūtēs izvirzoties vadībā ar 4:2. "Inanomo" atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet Lasmanis un Krūmiņš deva latviešiem trīs punktu pārsvaru (7:4). Kad likās, ka "Inanomo" ieguvusi iniciatīvu, Lasmanis trāpīja no distances (11:7). "Riga" basketbolisti sāka spēlēties ar uguni, ļaujot pretiniekiem izpildīt brīvus tālmetienus (12:12). Latviešiem talkā nāca pretinieku piezīmju norma, bet Krūmiņš aizmeta garām divus svarīgus soda metienus pie rezultāta 15:15. Lasmanis sāka regulāri izdarīt spiedienu uz groza apakšu, kur izšķīra mača likteni. "Inanomo" ar tālmetieniem centās izglābties, bet nespēja. "Riga" uzvarēja spēlē ar 20:16 un iekļuva pusfinālā.

Pusfinālā Latvijas kvartetam pretī stājās Nīderlandes komanda "Team NL", kuras sastāvā bija arī divi komandas "Amsterdam" pārstāvji, kuri latviešus pieveica nedēļas nogalē Pasaules tūres posmā Dohā, kā arī triumfēja visā turnīrā. Pusfinālu labāk sāka latvieši, pēc Lasmaņa un Mieža tālmetieniem izvirzoties vadībā ar 5:1. Fiziskā spēle noveda pie daudziem noteikumu pārkāpumiem, kas latviešus varēja iegāzt. "Team NL" sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet Čavars atbildēja ar diviem punktiem groza apakšā (7:4).

Līdz spēles laika vidum "Team NL" panāca izlīdzinājumu (8:8), bet vēlāk ar soda metieniem arī izvirzījās vadībā (11:10). Miezis turpināja groza apakšā barot Čavaru, kurš atguva vadību Latvijas komandai. Svarīgu tālmetienu trāpīja Krūmiņš, bet latvieši pēdējās trijās minūtēs principā vairs nedrīkstēja pārkāpt noteikumus. Nīderlandes komandai vajadzēja pusotru minūti, lai panāktu izlīdzinājumu, bet tad Krūmiņš realizēja metienu ar sodu, atjaunojot divu punktu pārsvaru (17:15). "Team NL" ātri panāca izlīdzinājumu, bet Krūmiņš atkal izvirzīja vadībā savu komandu. Viss izšķīrās pēdējās 30 sekundēs, kurās "Team NL" nospēlēja labāk. Sešas sekundes līdz pamatlaika beigām Čavars pārkāpa noteikumus, kas ļāva Nīderlandes komandai svinēt uzvaru ar rezultātu 20:18 un iekļūt finālā.

Līdz ar to pirmā posma uzvarētāji nolika čempionu pilnvaras un nu var domāt par nākamajiem turnīriem, vai tie būtu Vienotās Eiropas līgas posmi, vai jūnija sākumā gaidāmā Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācija Debrecenā.

     [+] [-]

, 2021-03-31 16:58, pirms 3 gadiem
|Batmenam ar Robinu ja vēlas kvalificēties Olimpiādei ir jāuzlabo sastāvs.

     [+] [-]

, 2021-03-31 17:08, pirms 3 gadiem
Fāters ar Pingvīnu vairs nevelk top līmeni. Betmenam ar Robinu vajadzētu piemeklēt citus partnerus. Paldies par ieguldīto darbu, bet gadi uz vietas nestāv.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-31 18:19, pirms 3 gadiem
Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs notiks maija beigās Grācā (Austrija)

     [+] [-]

, 2021-03-31 22:29, pirms 3 gadiem
Šie spēlētāji velk, jo citi vēl nesaprata, kas ir 3x3 basketbols. Tas pats stāsts par bmx. Diemžēl es lieku 50/50, ka tiks uz olimpiādi, bet nākamajā ciklā jau būs 10/90, ka tiks! Pieminiet manus vārdus!

     [+] [-]

, 2021-03-31 22:40, pirms 3 gadiem
Atsvaidzini lūdzu - cik vietas tiks? Un vai tas ir pēdējais variants?
Renārs Buivids rakstīja: Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs notiks maija beigās Grācā (Austrija)

     [+] [-]

, 2021-04-01 01:15, pirms 3 gadiem
Renārs Buivids rakstīja: Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs notiks maija beigās Grācā (Austrija)
Kā sapratu, tad OS ceļazīmes izspēlēs Grācā (3 ceļazīmes uz 20 komandām) un pēc tam Universitality kvalifikācijas turnīrā, kur uz 6 komandām 1 ceļazīme. Latvijai būs iespēja abos. Protams, stulbums, ka mums vispār jāspēlē par ceļazīmi pie esošajiem panākumiem (nesaprotamā formula, kur top4 komandas, kam automātiski nodrošināta vieta OS ir serbi, krievi un ķīnieši - pēdējie divi ir absurds). Sanāk, ka spēlē 3 gadus, cik labi vēlies, uzvari visu, ko vari, bet ja nepaveicas 2 turnīros (ar milzīgu konkurenci un maz vietām), tad viss vējā. Super augsne nejaušībām, neveiksmēm, traumām utt.

     [+] [-]

, 2021-04-01 12:52, pirms 3 gadiem
Tas Buivids varētu aizv'..ties