Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" olimpiskajā sastāvā Abu Dabi "Masters" sāk ar uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" olimpiskajā sastāvā Abu Dabi "Masters" sāk ar uzvaru
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Abu Dabi sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. "Riga" basketbolisti to sākuši ar pārliecinošu uzvaru pār Mongolijas komandu "Ulaanbaatar" ar rezultātu 21:16.

# Pēc vairāk nekā mēneša pauzes labākās 3x3 basketbola komandas atgriezās apritē Pasaules tūres "Masters" turnīrā Abu Dabi. Pirmo reizi kopš Tokijas olimpiskajām spēlēm pilnā sastāvā laukumā bija gatavi doties arī "Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš. Līdz šim pārmaiņus kāds no olimpiskajiem čempioniem nevarēja spēlēt, komandā iesaistot Artūru Strēlnieku un Guntaru Strāķi.

# Turnīru Abu Dabi "Riga" basketbolisti sāka ar spēli pret Mongolijas vadošo komandu "Ulaanbaatar". Mongoļi šogad nav startējuši Pasaules tūrē, bet pret latviešiem zaudējuši visās iepriekšējās četrās spēlēs.

# Jau ar pirmajām minūtēm "Riga" basketbolisti dominēja laukumā, bet pašā galvenajā, rezultātā uz tablo, tas neparādījās, jo neizdevās realizēt metienus. Mongoļi spēlēja pasīvi, reti tiekot pie labiem metieniem. Pirmās trīs minūtes noslēdzās ar Lasmaņa sekmīgu atkārtotu iespēju groza apakšā (3:2).

# Pēc pusotras minūtes minimālā vadībā izvirzījās "Ulaanbaatar". Neviena no komandām spēles pirmajā pusē nespēja realizēt metienu no distances, bet uz sīvo spēka cīņu norādīja sasniegtā piezīmju norma abām komandām. Pirmais situāciju izmantoja Krūmiņš, realizējot divus soda metienus, bet brīdi vēlāk divreiz arī kļūdījās (9:7). Trīs ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām Miezis realizēja pirmo tālmetienu.

# "Ulaanbaatar" basketbolisti spēles laikā biežāk stājās uz soda metiena līnijas, bet sekmes bija ļoti vājas. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām arī Krūmiņš bija precīzs no distances, palielinot savas komandas pārsvaru līdz četriem punktiem (13:9). Atlikušajā spēles laikā "Riga" basketbolisti uzbrukumā teju varēja darīt visu, ko vēlas, kamēr pretinieki neko ievērības cienīgu nespēja likt pretī. "Riga" uzvarēja spēli ar rezultātu 21:16

# Plkst. 18:25 latvieši mērosies spēkiem ar internacionālo Saūda Arābijas komandu "Jeddah", kam tā būs pirmā spēle šajā turnīrā. Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Abu Dabi "Masters", B grupa

"Riga" - "Ulaanbaatar" (Mongolija) 21:16

"Riga": Krūmiņš 9, Lasmanis 6 (5 ab), Miezis 4 (5 ab), Čavars 2 (5 ab)
"Ulaanbaatar": Enhbats 6 (7 ab), Davasambu 4 (5 ab), Cogts 4, Gotovs 2

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja