Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Diāvs lokauta laikā spēlēs Francijas otrajā līgā

Diāvs lokauta laikā spēlēs Francijas otrajā līgā
Boriss Diāvs
Foto: FFBB

Pagājušā Eiropas čempionāta finālistes Francijas izlases un Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Šarlotes "Bobcats" uzbrucējs Boriss Diāvs lokauta laikā nolēmis uzspēlēt sev labi pazīstamajā "Bordeaux" klubā.

Kamēr NBA nenoslēgsies lokauts, Boriss Diāvs sportisko formu uzturēs sev daļēji piederošajā Francijas otrās spēcīgākās līgas klubā Bordo "JSA Bordeaux Basket". Diāvs, kurš Bordo klubā ieņem prezidenta amatu, esot atteicies no vairākiem krietni izdevīgākiem Francijas pirmās līgas un citu Eiropas valstu klubu piedāvājumiem. Diāva alga būšot minimāla, bet spēlētāja apdrošināšanas izmaksas nosegs klubs, kas tam vēl meklē vajadzīgos līdzekļus. Kad beigsies lokauts, Diāvam sāksies pēdējā sezona pirms pieciem gadiem noslēgtajā 45 miljonu ASV dolāru vērtajā līgumā. Pēdējā sezonā Diāvam paredzēti deviņi miljoni dolāru.

"Kad kļuvu par kluba prezidentu, doma bija izveidot nopietnu projektu. Esmu vairākas reizes teicis, ka tāda pilsēta kā Bordo, ir pelnījusi lielisku basketbola komandu. Mana pievienošanās tai būs lieliska iespēja klubam iet uz priekšu un attīstīties. Finansiāli šis nebija man izdevīgākais variants, bet domāju, ka tas atstās pozitīvu iespaidu uz klubu un popularizēs pilsētā basketbolu. Tāpat arī tiks radīta interese un vajadzīgais troksnis, lai piesaistītu vēl vairāk skatītājus un sponsorus," pēc pievienošanās Bordo komandai atklājis Diāvs.

Gaidāms, ka Bordo sastāvā Diāvs pirmo reizi laukumā izies jau šo piektdien, bet sezona Francijas otrajā līgā sāksies 7. oktobrī. Cita Francijas otrās līgas kluba sastāvā sezonu sāks arī Ingus Bankevics, kurš nesen noslēdza pusotra mēneša līgumu ar "Boulogne". Interesanti, ka"JSA Bordeaux Basket" sastāvā savulaik spēlējis arī Akselis Vairogs, kurš šo klubu pārstāvēja 2009./2010. gada sezonā.

Nedaudz vairāk kā pirms nedēļas Diāvs ar Francijas izlasi aizkļuva līdz finālam Eiropas čempionātā. Līdz ar NBA lokauta beigām 29 gadus vecais basketbolists atgriezīsies NBA, kur spēlēs Šarlotes "Bobcats". Viens no Bordo kluba īpašniekiem esot arī cits Francijas spēlētājas NBA Ronijs Turiafs, bet viņš pašreiz vēl ārstē savainojumu, kas liedza spēlēt Eiropas čempionātā, tāpēc situācija ar viņu ir neskaidra. Diāvs atzinis, ka viņu nebaida spēlēšana otrajā līgā: "Nedomāju, ka tas man traucēs no sportiskā viedokļa. Savu līmeni tur nepazaudēšu, jo tur varēšu piestrādāt pie basketbola pamatiem," tā Diāvs, kurš Bordo sāka savu karjeru, pēdējo reizi spēlējot tur 1998. gadā. Pēc tam sekoja pievienošanās "Pau-Orthez" un pārcelšanās uz NBA 2003. gadā.

Izmantotie resursi:
JSA Bordeaux Basket | Basket Ball is back
Sport : toute l'actualité sportive sur...

  +6 [+] [-]

, 2011-09-28 15:20, pirms 13 gadiem
Biedriņš atgriežas Coyotos līdz lokauta beigām, drīz tāda ziņa būs

 +16 [+] [-]

, 2011-09-28 15:21, pirms 13 gadiem
Magnats rakstīja: Biedriņš atgriežas Coyotos līdz lokauta beigām, drīz tāda ziņa būs
Mēbeles parasti neatgriežas, viņas jau arodas ieks Coyote

     [+] [-]

, 2011-09-28 15:26, pirms 13 gadiem
Laikam grib pacelt klubu šosezon uz augstāko līgu. Trenerim gan diezgan slikti, jo kā gan kaut ko aizrādīsi kluba īpašniekam. Ja jau pašam pieder tad jau arī atradīsies nauda apdrošināšanai.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-28 15:34, pirms 13 gadiem
Ļoti gudra no viņa kā līdzīpašnieka rīcība - komanda piesaistīs papildus sponsorus, moš vēl kādu labāku spēlētāju un galvenais ļoti uzlabos iespēju tikt 1. līgā

  +4 [+] [-]

, 2011-09-28 17:09, pirms 13 gadiem
Par Biedriņu viss oficiāli, viņs lokauta laiku pavadīs Bk Coyote Fly ';

  +3 [+] [-]

, 2011-09-28 17:31, pirms 13 gadiem
blins nu andza jau avreja Vefā uzgriezt vai kada eiroligas top bluicee