Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bijušā vefieša 23 punkti neglābj "Reggio Emilia" no zaudējuma Eiropas kausa spēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bijušā vefieša 23 punkti neglābj "Reggio Emilia" no zaudējuma Eiropas kausa spēlē
Džošs Bostiks ar bumbu. Foto: FIBA

Bijušā "VEF Rīgas" amerikāņu leģionāra Džoša Bostika gūtie 23 punkti šovakar neglāba Itālijas klubu "UnaHotels Reggio Emilia" no FIBA Eiropas kausa izcīņas grupu turnīrā piedzīvota zaudējuma ar 74:78 pret Grieķijas komandu "Iraklis".

Šobrīd 33 gadus vecais Bostiks Latvijas galvaspilsētas klubu pārstāvēja 2016. gadā, tā sastāvā izcīnot Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Šovakar pēdējo piecu sezonu laikā piecos dažādos klubos spēlējušais Bostiks realizēja septiņus no 12 metieniem no spēles, kā arī septiņus no astoņiem soda metieniem, kļūstot par mača rezultatīvāko basketbolistu. Turpretim "Iraklis" vienībā ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām līderis bija kanādietis Olivers Henlens.

Ja divas uzvaras divās spēlēs izcīnījušie "Iraklis" basketbolisti vietu "play-off" jau ir nodrošinājuši, tad "Reggio Emilia" komandai pēdējā apakšgrupu posma mačā 29. janvārī būs jāpieveic Ungārijas "Egis Körmend", kas šodien ar 66:83 kapitulēja Monsas "Belfius" priekšā. Beļģu klubā labākie ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija amerikānis Skailars Spensers un ar 16 punktiem, kā arī astoņām rezultatīvām piespēlēm - vēl viens bijušais "VEF Rīga" basketbolists Džabrils Darems.

Visbeidzot kaboverdieša Ivana Almeidas 20 punkti un sešas bumbas zem groziem, kā arī amerikāņa Kindala Daiksa 18 punkti, sešas rezultatīvās piespēles un piecas atlēkušās bumbas ļāva Vloclavekas "Anwil" mājās ar 74:71 salauzt Ukrainas "Dnipro" pretestību.

27. janvāra spēles

GrupaKomandasRezultāts
AEgis Körmend - Belfius Mons-Hainaut66:83
UnaHotels Reggio Emilia - Iraklis74:78
EDnipro - Anwil Włocławek71:74

FIBA Eiropas kausa grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupa
UnaHotels Reggio Emilia (Itālija)Prometey (Ukraina)Ironi Nes Ziona (Izraēla)CSU Sibiu (Rumānija)Anwil Włocławek (Polija)Parma Perm (Krievija)
Iraklis (Grieķija)Kyiv Basket (Ukraina)Szolnoki Olajbányász (Ungārija)Balkan Botevgrad (Bulgārija)Dnipro (Ukraina)Donar Groningen (Nīderlande)
Egis Körmend (Ugārija)Rilski Sportist (Bulgārija)Sporting CP (Portugāle)CSM CSU Oradea (Rumānija)Fribourg Olympic (Šveice)Heroes Den Bosch (Nīderlande)
Belfius Mons-Hainaut (Beļģija)Kapfenberg Bulls (Austrija)BM Slam Stal Ostrów Wielkopolski (Polija)Beşiktaş Icrypex (Turcija)

FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākos rādītājus uzstādījušās trešo vietu ieguvējas.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe Cup 2020-21 - FIBA.basketball