Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

3x3 izlases treneris Feldmanis: "Pasaules kausā maksimumu nesasniedzām"

Ints Megnis
Ints Megnis

3x3 izlases treneris Feldmanis: "Pasaules kausā maksimumu nesasniedzām"
Raimonds Feldmanis (centrā) ar 3x3 izlasi pēc otrās vietas Pasaules kausā. Foto no menedžera Jāņa Āres Facebook profila

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar otro vietu Pasaules kausā nesasniedza maksimumu, bet tas savā ziņā ir labi, jo vēl ir palikusi vieta izaugsmei, sarunā ar Sportacentrs.com izteicās komandas treneris Raimonds Feldmans.

Pēdējās dienas Latvijas 3x3 basketbolam bijušas vienas no sekmīgākajām līdzšinējā vēsturē - svētdien pirmā izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Agni Čavaru un Kārli Paulu Lasmani sastāvā izcīnīja otro vietu Pasaules kausā, bet dienu vēlāk pie sudraba Eiropas spēlēs tika B izlase, kurā spēlē Armands Seņkāns, Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs un Roberts Pāže.

"Ir gandarījums par darbu, jo tika uzvarēts principiālais mačs pret serbiem. Grupu turnīrā tikai epizodiski spēlējām labi, bet ceturtdaļfinālā pret Ukrainu un pusfināla pret Serbiju sākumā tika parādīta spēle, ko spēlējam," Pasaules kausu atceras Feldmanis. "Pēc uzvaras pār serbiem bija ļoti daudz emociju un maz laika līdz finālam. Puiši nedaudz pārdega, neiemetām savus metienus. Savukārt viņi trāpīja un spēli nācās zaudēt. Varu teikt, ka ir labi izdarīta darba sajūta, bet vēl ir vieta progresam. Iegūta pārliecība, bet ne pašpārliecinātība, kas var rasties pēc tituliem."

"Arī B komanda Eiropas spēlēs nospēlēja labi, kas nozīmē, ka ejam pareizajā virzienā. Būs kā viņus motivēt, jo sezona vēl ir gara," saka treneris, kurš uzsver, ka Pasaules kausā netika sasniegts maksimums. "Esmu pārliecināts, ka varējām uzvarēt. Redzu, kur varam pielikt, bet priecē, ka pēc turnīra bija ļoti labas atsauksmes no citām komandām par mūsu spēles stilu - sharing is caring, speisingu. Esam uz pareizā ceļa."

Feldmanis ar Latvijas izlasi strādā aptuveni pusotru gadu, bet pēc pērn oktobrī izcīnītās otrās vietas U23 Pasaules kausā treniņiem pievienojusies arī otra komanda. "Bija iespēja veidot B komandu un to izmantojām. Pirms tam A komandai bija jāmeklē sparings, jo, lai būtu strukturizēts treniņu process, nepieciešami 8-9 cilvēki. Tagad mums ir desmit cilvēki - arī Artūrs Strēlnieks un U23 Pasaules kausā bijušais Nils Ozoliņš."

"B komanda ir nevis otrā komanda, bet cita jeb otra komanda. Nomināli abas komandas savā starpā ir konkurenti, tomēr mikroklimats ir ļoti labs un tas dod lielu rezultātu. Puiši saprotas, velk viens otru uz priekšu," saka treneris.

Kā stāsta Feldmanis, 3x3 basketbols ir citādāks nekā parastais basketbols, līdz ar to, ja Latvijas labākos klasiskā basketbola spēlētājus noliktu pret 3x3 izlasi, sākumā noteikti uzvarētu 3x3 puiši. "Tas ir citādāks basketbols, citādākas situācijas, pie tā ir jāpierod. Nav tik vienkārši, kā izskatās, ir daudzas nianses. Piemēram, 3x3 basketbolā ir nevis sadarbības, bet situācijas. Noteikti paietu kāds laiks, tiktu absorbēta informācija un tad arī valsts labākie basketbolisti varētu spēlēt, tomēr būtu jāpatrenējas."

Iepriekšējās divas vasaras Feldmanis jūlijā devās uz ASV, strādājot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņūorleānas "Pelicans" treneru kolektīvā Vasaras līgā. Šovasar viņš pieņēmis citu izaicinājumu, jo būs Latvijas U18 izlases galvenais treneris Eiropas čempionātā. "Šīs lietas savienot nevaru. Ja nebūtu izlase, komunicētu ar "Pelicans" un gan jau iespēja būtu."

Feldmanis saka, ka "Pelicans" vadība viņam prasījusi viedokli pirms šogad parakstīja līgumu ar latvieti Dairi Bertānu. Tāpat treneris atzīst, ka būtu interesanti pastrādāt ar talantīgo Zaionu Viljamsonu, kuru šogad "Pelicans" izvēlējās draftā ar pirmo numuru. "Būtu forši, ja šis notiktu pagājušajā gadā, tomēr kopš piekritu U18 izlasei, par to nedomāju."

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 12:51, pirms 5 gadiem
Feldmanis lielisks perspektīvs treneris, bet manuprāt uzņēmies par daudz darbiņus, tomēr 5 un 3 atšķirīgi veidi - visam nepietiks laika un kaut kas cietīs..