Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Spēle varēja izvērsties citādāk"

Andris Vētra
Andris Vētra

Bagatskis: "Spēle varēja izvērsties citādāk"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēcspēles preses konferencē atzina, ka pēc šādas spēles, kurā Latvijas izlases basketbolisti ar 56:92 zaudēja Izraēlas izlasei, ir grūti kaut ko komentēt, teikt kaut ko labu. Tomēr Bagatskim arī pēc šīs spēles izdevās atrast pozitīvo.

"Var teikt, ka esam jauni un perspektīvi, bet šoreiz es to neteikšu. Nav neviena statistikas rādītāja, kur mēs būtu labāki. Pārāk daudz kļūdu, soda laukums kā caurstaigājamā sēta, " Bagatskis īsumā komentēja komandas parādīto sniegumu. Latvijas izlases galvenais treneris arī atzina, ka tikai pirmajās aptuveni septiņās minūtēs komandai izdevās saskaņotas darbības.

"Vēlāk, kad sākās maiņas, pajuka komandas spēle, Izraēlas basketbolisti to pamanīja, pārķēra bumbas un tā tad jau bija viņu spēle," treneris atzina, ka problēmas sākās pirmās ceturtdaļas pēdējās minūtēs. Kā būtisku tik smaga zaudējuma iemeslu Bagatskis norādīja faktu, ka komandā faktiski nespēlēja četri spēlētāji (Raitis Grafs, Rinalds Sirsniņš, Kaspars Bērziņš un Edgars Jeromanovs). "Bērziņš šodien nebija īsti gatavs spēlēt, taču vēlējās palīdzēt. Līdzīgi ar Jeromanovu Itālijā – spēlēja ar paaugstinātu temperatūru un paldies viņam par to!" Bagatskis iedziļinājās sastāva problēmās. Tajā pat laikā izlases treneris atrada arī pozitīvo: "Šāda spēle nolaiž uz zemes, šādas spēles reizēm ir nepieciešamas."

Bagatskis gan vēl nevēlējās prognozēt, kuri no spēlētājiem, kurus vajā veselības likstas un savainojumi, varētu spēlēt nākamajā spēlē. Tāpat treneris akcentēja saspringto spēļu grafiku, jo īsā laikā jāaizvada viss kvalifikācijas turnīrs: "21 dienas laikā jāaizvada septiņas spēles. Tagad ir piecas dienas – nedaudz atpūsties, sadziedēt brūces un sagatavoties spēlei." Bagatskis atzinīgi novērtēja Izraēlas izlasi: "Jāatzīst, ka spēlējām pret pieredzējušu komandu, kurai ir visaugstākie mērķi. Izraēlas izlases mērķis bija nepieļaut kļūdas, kuras šeit pieļāva Itālijas izlase."

Tomēr Bagatskis atzīmēja, ka spēle varējusi izvērsties citādāk, ja vien nebūtu vienas ceturtdaļas (otrās ceturtdaļas) un piecu kļūdu.

Izraēlas izlases galvenais treneris Arie Šiveks pārliecinošo uzvaru pār Latvijas izlasi novērtēja kā svarīgu, izšķirīga bijusi arī punktu starpība. Tādēļ arī spēles izskaņā pie 25 punktu pārsvara tika paņemts minūtes pārtraukums, lai palielinātu pārsvaru. Treneris atzīmēja: "Galvenais uzdevums bija ierobežot Latvijas izlases uzbrukumu, jo Latvijas izlasei ir labi uzbrucēji. Mērķis bija samazināt viņu metienu precizitāti no spēles, kas arī izdevās." Izraēlas izlases basketbolistu sniegumu treneris vērtēja atzinīgi: "Komanda labi spēlēja aizsardzībā, izdevās ātra pāreja uzbrukumā. Mums nebija daudz kļūdu." Uzreiz pēc spēles komanda devās uz lidostu, lai dotos uz Izraēlu un sāktu gatavoties spēlei pret Somiju. "Nekas vēl nav beidzies," tā Šiveks.

  +6 [+] [-]

, 2010-08-24 00:23, pirms 14 gadiem
"Šāda spēle nolaiž uz zemes, šādas spēles reizēm ir nepieciešamas."
Šoreiz nemaz nebijām pacēlušies (ok, varbūt pēc spēles ar Itāliju).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2010-08-24 00:30, pirms 14 gadiem
Laikam viņš vēl pats nesaprata kas tur laukumā notika...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-24 00:35, pirms 14 gadiem
Spēle sākās normāli!!! Ko ta treneris pēc tam darīja? Ja ir gods, tad JĀDEMISIONĒ !!!

  -2 [+] [-]

, 2010-08-24 00:40, pirms 14 gadiem
"Tagad ir piecas dienas – nedaudz atpūsties, sadziedēt brūces un sagatavoties spēlei."
...ar bilanci 2 - 5 jau nu gan vairs ir dikti liela jega gatavoties...

 +33 [+] [-]

, 2010-08-24 00:44, pirms 14 gadiem
Bagij... uzmanies ka kādu rītu nedzīvo kaimiņos šim čalim ----->

P.S. esmu melnā humor cienītājs.. tapēc nenosodiet mani pārāk bargi
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-08-24 02:19, pirms 14 gadiem
noskataties pēcspēles studiju, un tad smirdiet "kāpēc Bagatskis nomainīja"... eksperti

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 04:49, pirms 14 gadiem
vareja,ja speletu ka pašas pirmas minutes..

  +4 [+] [-]

, 2010-08-24 07:56, pirms 14 gadiem
kaapeec Selakovu noseedina amlaa, ja vinam iet speele?
Kiksiks un Selakovs saakumaa bija kaa buldozers, bet vajadzeeja to izjaukt! Viniem gaaja speele, kaapeec nelaava speeleet, velaak jau vis pajuka.

Bagijam kaa trennerim veel augt un augt.

Betman par jaunajiem taapat prieks, lai tik kraaj pieredzi un sitie noliceeji, lai pameegina nospeeleet kaut 10 min taadaa liimenii

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 08:25, pirms 14 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: kaapeec Selakovu noseedina amlaa, ja vinam iet speele?
Kiksiks un Selakovs saakumaa bija kaa buldozers, bet vajadzeeja to izjaukt! Viniem gaaja speele, kaapeec nelaava speeleet, velaak jau vis pajuka.

Bagijam kaa trennerim veel augt un augt.

Betman par jaunajiem taapat prieks, lai tik kraaj pieredzi un sitie noliceeji, lai pameegina nospeeleet kaut 10 min taadaa liimenii
Šeļakovs pats intervijā VBS teica ka nevarot ilgi paskiret jo ir saukstējies un ilgākam laikam trūkst elpas.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 09:07, pirms 14 gadiem
Nu nezinu gan, vai spēle varēja izvērsties citādāk... būsim godīgi, Izraēla šajā ciklā labi spēlē, sastavs ir pieredzējis, stabili.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 09:12, pirms 14 gadiem
Tajā pat laikā izlases treneris atrada arī pozitīvo: "Šāda spēle nolaiž uz zemes, šādas spēles reizēm ir nepieciešamas."

reizēm ir nepieciešamas šādas spēles cik tad tādas spēles ir nepieciešamas, katra spēle ir tāda, kas nolaiz uz zemes ( nu ar daziem izņēmumiem)
musejies veči (atvainojos jaunavas) ir gar zemi sen jau, un konkretak ritiga bedree...

  -2 [+] [-]

, 2010-08-24 09:45, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka vismaz pagaidām uz jaunās paaudzes spēlēm neiešu... negribas sabojāt garastāvokli! Vismaz iepriekšējā, diskvalificētā paaudze, lai arī kāda tā bija, šitik sūdīgi toch nespēlēja!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 09:46, pirms 14 gadiem
Vienīgais profesionālis, kas vakardien bija laukumā, bija tas džeks ar BMX! Par basketbolistiem neko labu nevaru teikt...

     [+] [-]

, 2010-08-24 10:10, pirms 14 gadiem
Jā,skatīties tādu spēli ir grūti un skumīgi.Kaut kas jāmaina treniņu procesā, trneriem ir jāpanāk,ka vissnotiek ātrāk,ātrāk jāskrien,ātrāk jādomā,agresīvāk jāspēlē aizsardzībā un psihologs arī nenāktu par ļaunu!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 13:36, pirms 14 gadiem
Piekrītu par nepareizām maiņām 1. ceturtdaļā un 'jāpiebilst, ka pie 15:13, kad pretinieks jau bija pievilcis no 15:6, vajadzēja ņemt minūti un pārkārtot spēles akcentus, nevis ļaut pretiniekiem pabeigt ceturtdaļu ar +3, kur + vajadzēja būt mums.