Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes neizmanto lielisku iespēju un nepārvar EK kvalifikāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas 3x3 basketbolistes neizmanto lielisku iespēju un nepārvar EK kvalifikāciju
Latvijas 3x3 basketbola izlase Andorā
FIBA foto

Latvijas 3x3 basketbola dāmu izlase ar Lieni Stalidzāni, Sabīni Niedolu, Kristīnu Petermani un Ievu Vītolu ierindā svētdien neizmantoja lielisku iespēju un nepārvarēja Andorā notiekošo Eiropas kausa kvalifikācijas turnīru.

Latvijas basketbolistes sestdien atzina Igaunijas pārākumu, bet pieveica Serbiju, turklāt pēc pirmās dienas visām četrām grupas komandām bija pa vienai uzvarai. Pirmajā svētdienas spēlē Serbija pieveica Igauniju, kas nozīmēja, ja Latvija pieveiks Ungāriju, tā uzvarēs grupā un automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet zaudējuma gadījumā paliks pēdējā un izstāsies no turpmākas cīņas par finālturnīru.

Aizvadītajā mačā ar Ungāriju Latvija ielaida pirmos trīs punktus, bet spēles vidusposmā jau bija iedzinējos ar 4:11. Turpinājumā tika iemesti divi tālmetieni un samazināts deficīts, bet vēl pēdējā minūte sākās ar 12:16. Tomēr šajā brīdī Latvija vairāk pazaudēja bumbu un noslēgumā piekāpās Ungārijai ar 12:18.

Līdz ar to B apakšgrupā triumfēja Serbija, kam sekoja Ungārija un Igaunija, bet ceturtā palika Latvija.

Finālturnīrs septembrī notiks Bukarestē. Uz to dosies četras komandas no šī kvalifikācijas turnīra - abu grupu uzvarētājas, kā arī vienības, kas uzvarēs mačos starp otro un trešo vietu ieguvējām (A2-B3, B2-A3).

Latvijas basketbolistēm tikai vienu reizi izdevies pārvarēt kvalifikācijas kārtu – 2014. gadā to izdarīja Ieva Vītola, Laura Audere, Dita Rozenberga un Ieva Jundase. Pērn Latvijas komanda kvalifikācijas turnīrā pieveica Spāniju, bet zaudēja Krievijai un sliktākas grozus starpības dēļ nekvalificējās ceturtdaļfinālam. Vēlāk finālturnīrā Krievija izcīnīja pirmo, Spānija – otro vietu.

Latvijas vīriešu izlase, kas ir 2017. gada Eiropas kausa izcīņas uzvarētāja, par ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies 29. un 30. jūnijā Francijas pilsētā Puatjē.