Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

FIBA: "Lietuvas "Ferrari" trūkst degvielas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

2011. gada vasarā Lietuva rīkos Eiropas basketbola čempionātu, taču atbilstošu viesnīcu trūkuma dēļ finālturnīra spēles no Šauļiem, Paņevēžas, Alītas var tikt pārceltas uz Viļņu un Kauņu.

2009. gada finālturnīrā Polijā vairākas komandas bija neapmierinātas ar dzīvošanas apstākļiem, tāpēc Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) paaugstinājusi prasības viesnīcām un arēnām. Naktsmītņu problēmas ir Šauļos un Paņevēžā, savukārt Alītā pagaidām nav ne atbilstošas arēnas, ne viesnīcu. Rīkošanas līgumus paredzēts parakstīt jūlijā un augustā. Ja tuvākajos četros mēnešos nebūs ievērojama progresa, apakšgrupu turnīra spēles nāksies pārcelt uz galvaspilsētu Viļņu un basketbola galvaspilsētu Kauņu.

„Strādājam ar pilsētām un to vadītājiem. Pagājušajā nedēļā tikāmies, lai pārrunātu situāciju un izaicinājumus. Tagad strādāsim ar katru pilsētu atsevišķi,” saka Mindaugs Špoks, turnīra direktors.

Līdz 2006. gada rudenim Lietuvā bija viena augstākajiem standartiem atbilstoša sporta būve – „Siemens” arēna Viļņā. No tā brīža jaunas arēnas atvērtas Šauļos un Paņevēžā, aktīvi būvdarbi notiek Kauņā un Klaipēdā, taču groza bumbas foruma rīkošanai nepieciešamas arī mūsdienīgas viesnīcas.

Vasarā Viļņā notiks Eiropas U-18 čempionāts. Pirms tā FIBA pārstāvji dosies uz pārējām Lietuvas pilsētām. Ja Paņevēžā nebūs pabeigta viesnīcas „Romantic” rekonstrukcija, rīkotājiem būs jāķeras pie B plāna – pārcelt sacensības uz Viļņas ledus arēnu. Ja Šauļos nebūs progresa, viss, spēles notiks Kauņas vecajā zālē. „Nostāja ir stingra. Nav izmaiņu – nav pilsētas.”

FIBA pārstāvji Lietuvas gatavošanos čempionātam salīdzina ar nabadzīga studenta sēšanos pie „Lamborghini” vai „Ferrari” stūres, neielejot degvielu.

„Tas sākās jau Polijā. Ja Pau Gazols dzīvotu sliktā Šauļu viesnīcā, ciestu gan FIBA, gan Lietuvas imidžs. Mūsu arēnas FIBA nosauca par „Lamborghini” un „Ferrari” automašīnām, sakot, ka nav normāli, ja no kopmītnēm jāpārvācas uz luksusauto. Basketbolisti nepieprasa villas un superapartamentus, viņiem vajadzīgas divas istabas un nepieciešamie apstākļi,” teica Špoks.

Naudas trūkuma dēļ čempionāta izlozes ceremonija pārcelta uz 2011. gada janvāri (nākamo budžeta gadu – Sportacentrs.com). Citas atlaides FIBA nedod. „Lietuva ir basketbola valsts un tai jāsarīko varens turnīrs,” uz Minhenes nostāju norāda čempionāta direktors.

Jāatgādina, ka 2009. gadā atbilstošu viesnīcu nepietiekamā skaita dēļ izpalika Eiropas sieviešu basketbola čempionāta grupu turnīra spēļu rīkošana Ventspilī un Cēsīs, pārceļot priekšsacīkstes uz Liepāju un Valmieru. Tur viss bija nepieciešamajā līmenī, taču viesnīcu jautājums turpina būt aktuāls nākotnes sacensību kontekstā, piemēram, domājot par 2011. gada U-19 Pasaules čempionāta rīkošanu.

Izmantotie resursi:
delfi.lt

  +3 [+] [-]

, 2010-03-24 18:47, pirms 15 gadiem
lai bračkām izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-03-24 18:58, pirms 15 gadiem
Jāatgādina, ka 2009. gadā atbilstošu viesnīcu nepietiekamā skaita dēļ izpalika Eiropas sieviešu basketbola čempionāta grupu turnīra spēļu rīkošana Ventspilī un Valmierā, pārceļot priekšsacīkstes uz Liepāju un Valmieru..
Te kaut kas nelīmējas

     [+] [-]

, 2010-03-24 19:22, pirms 15 gadiem
Es kā "B variantu" piedāvātu sacensības rīkot Viļņā un Rīgā (jo Kauņā vēl nav pietiekami labas halles). Tad Latvijas izlase varētu bez kvalifikācijas turnīra mož iztikt

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 19:42, pirms 15 gadiem
žēl, bet šis EČ visticamāk būs bez LV izlases piedalīšanās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 22:13, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Basketbolisti baigi izlepušie... Vajag 2 istabas un ko tur vēl... Iemitināt visu komandu vienā lielā hosteļ istabā un viss. Pārāk jau izlaidušies!
jaa, bet vinji ir gari... mums viesniicaas pat vnk cilveekam ar 1,80 - 1,90m ir gruuti saguleet... kur nu veel 2,00-2,15m

  +1 [+] [-]

, 2010-04-08 08:00, pirms 14 gadiem
visi draudzīgi zālēs uz grīdas guļammaisos ....