Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

U18 3x3 puišu izlase Pasaules kausā ielozēta ar čempioni ASV un Igauniju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U18 3x3 puišu izlase Pasaules kausā ielozēta ar čempioni ASV un Igauniju
U18 puišu izlase. Foto: Basket.lv

Latvijas U18 puišu un meiteņu izlases noskaidrojušas grupas Pasaules kausā, kas no 24. augusta notiks Ungārijas pilsētā Debrecenā. Izloze nav lutinājusi puišus, kuri ielozēti vienā grupā ar čempioni ASV, ziemeļu kaimiņiem Igauniju un Slovēniju. Meitenes spēlēs vienā grupā ar Vāciju, Indonēziju un Izraēlu.

Covid-19 izplatības dēļ U18 3x3 Pasaules kauss gan dāmām, gan puišiem tika pārcelts par gadu un notiks no šī gada 24. līdz 30. augustam Ungārijas pilsētā Debrecenā. Tajā gan dāmām, gan puišiem piedalīsies arī Latvijas valstsvienība.

Puišu komanda ielozēta tā saucamajā ''nāves grupā'' ar čempioni ASV, kaimiņiem Igauniju un Slovēniju. Visaugstāk ar ceturto numuru turnīrā izlikta Igaunija, kamēr piektais numurs ir Latvijai. ASV, lai gan iepriekšējā čempione, rangā ir tikai 18. pozīcijā.

Pirmo spēli puišu komanda aizvadīs trešdien pēcpusdienā pret Slovēniju, kamēr atlikušas divas pret ASV un Igauniju notiks 27. augusta pēcpusdienā. No katras grupas divas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kas notiks 28. augustā. 29. augustā tiks aizvadīti pusfināli un finālspēle. Latviju turnīrā pārstāvēs Rinalds Timma, Edgars Vanags, Mārcis Osis un Daniils Smirnovs.

Sieviešu komanda ielozēta vienā grupā ar Vācijas, Indonēzijas un Izraēlas komandām. Visaugstāk rangā trešajā vietā ir Vācija, kamēr latvietes ir piektās. 25. augusta vakarā latvietēm paredzētas pirmās spēles pret Izraēlas un Vācijas izlasēm, bet grupu turnīra Latvijas sportistes noslēgs 27. augusta vakarā pret Indonēziju. Tāpat kā puišiem, divas labākās grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālu.

Latvijas dāmu U18 izlasi Debrecenā pārstāv Marta Blūma, Paula Cirša, Enija Ķīvīte un Līva Krūmiņa.

Izmantotie resursi:
3x3 World Championship 2021 - FIBA.basketball

     [+] [-]

, 2021-08-24 07:52, pirms 3 gadiem
Īstenībā, komandas saliek pēc reitinga, nevis salozē grupās.