Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Graujošs sniegums Latvijas 3x3 izlasei dod vietu Pasaules kausa pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Graujošs sniegums Latvijas 3x3 izlasei dod vietu Pasaules kausa pusfinālā
Latvijas 3x3 basketbolistu prieki. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlase sestdien Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 21:7 sagrāva Ukrainu, nokļūstot viena panākuma attālumā no medaļām un dalības olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas vīriešu izlasē jau tradicionāli spēlē Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis, Agnis Čavars un Kārlis Pauls Lasmanis. Apakšgrupu turnīrā Latvija tika pie trim uzvarām četros mačos, zaudējot Polijai, kurai pērnajā Pasaules kausā piekāpās ceturtdaļfinālā. Šoreiz Latvijai bija ceturtdaļfinālā jāspēlē ar Ukrainu - pēc vairākām ne pārāk pārliecinošām spēlēm šoreiz tā laukumā izgāja ar pavisam citu noskaņošanās līmeni un svinēja graujošu uzvaru.

Mačs sākās ar Čavara metienu no groza apakšas, kam sekoja Mieža tālmetiens un vēl viens Čavara raidījums no groza apakšas, bet Krūmiņš beidzot trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas un Latvija bija priekšā ar 8:0. Ukraiņi savu rēķinu atklāja pēc divām ar pusi minūtēm, tomēr latvieši vairs neapstājās - no groza apakšas izcēlās Lasmanis, kam sekoja viņa paša tālmetiens un mūsu komandas pārsvars jau sasniedza desmit punktus.

Turpinājumā Mieža tālmetiens panāca 13:1. Pēc diviem Ukrainas groziem tālmetienu iemeta Čavars, tālāk Lasmanis iemeta no groza apakšas, Čavars vēlreiz izcēlās no perimetra un spēles vidū rezultāts jau bija 18:6. Dueļa beigās grozu guva arī Čavars, bet punktu mačam ar diviem soda metieniem pielika Lasmanis - 21:7.

"Bijām gatavi šai spēlei par 110%," pēc cīņas teica Lasmanis.

Pasaules kausa pusfināls un izšķirošās spēles par medaļām notiks svētdien. Latvija pusfinālā tiksies ar Francijas un Serbijas pāra labāko komandu. Trīs pirmo vietu ieguvēji garantēs tiesības nākamgad piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas starti šodien Amsterdamā gan vēl nav noslēgušies, jo vakarā Kristaps Dārgais startēs "slam-dunk" konkursā, turklāt arī tajā sportisti pārstāv savas valstis. Tāpat Krūmiņam gaidāmas cīņas tālmetienu konkursa finālā.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-22 16:56, pirms 5 gadiem
FANTASTISKI KRITA PRAKTISKI VISSS.. SPĒLE VIENKĀRŠI IZCILA, UKRAIŅI TIKA SAKAUTI PILNĪBĀ!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-22 17:03, pirms 5 gadiem
Serbi jāpaņem

  +3 [+] [-]

, 2019-06-22 17:05, pirms 5 gadiem
Pirmajā dienā sāka pasmagi, bet nu sniegums paliek arvien labāks! Šdien Riga Ghetto bija redzams visā savā krāsņumā! Rīt visticamāk pusfināls pret serbiem! 3x3 basketbolā tā jau kļuvusi par klasiku.Lai izdodas saglabāt šodienas tonusu arī rīt!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-22 17:07, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Pirmajā dienā sāka pasmagi, bet nu sniegums paliek arvien labāks! Šdien Riga Ghetto bija redzams visā savā krāsņumā! Rīt visticamāk pusfināls pret serbiem! 3x3 basketbolā tā jau kļuvusi par klasiku.Lai izdodas saglabāt šodienas tonusu arī rīt!
AMsterdama mūsu puišiem ir bijusi veiksmīga pirms 2 gadiem vinnēja EČ tieši šeit, pusfinālā tieši Serbus paņemot
Tāpēc cerēsim ka izdosies arī šoreiz!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-22 17:26, pirms 5 gadiem
Izcili!Lai spēlētu ar serbiem viņiem vēl jāuzvar Francija.Tās ir izslēgšanas spēles un serbi nav amerikāņi.Apsveicu ar lielisku spēli!

     [+] [-]

, 2019-06-22 17:29, pirms 5 gadiem
Zināju, ka tā būs! Paldies visiem!

     [+] [-]

, 2019-06-23 17:31, pirms 5 gadiem
Cikos fināls?