Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

U23 sieviešu 3x3 basketbola izlase otrajā vietā Nāciju līgas posmā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

U23 sieviešu 3x3 basketbola izlase otrajā vietā Nāciju līgas posmā
Janeta Rozentāle. Foto: FIBA

Latvijas U23 sieviešu un vīriešu 3x3 basketbola izlases Rumānijā aizvadījušas Nāciju līgas ceturto posmu. Sieviešu izlase aizcīnījās līdz finālam, kurā zaudēja Lietuvai, bet vīri pagarinājumā zaudēja mājiniekiem, nespējot iekļūt finālā.

Pēc trīs aizvadītiem posmiem Lietuvā, U23 izlases sacentās Rumānijā. Vīriešu izlasi ceturtajā posmā pārstāvēja Gustavs Kampuss, Niks Višņevičs, Reinis Avotiņš un Toms Ķēdis. Pirmajā spēlē latviešu pretinieki bija grieķi, pret kuriem izdevās izvirzīties vadībā ar 5:2. Grieķi trāpīja tālmetienu, bet iekrita uz ātrām latviešu izspēlēm. Grieķijas basketbolisti izlīdzināja rezultātu (6:6), bet latvieši ātri atguva vadību. Līdz spēles laika vidum tālmetienu trāpīja Ķēdis, dodot Latvijas izlasei trīs punktu pārsvaru, bet tas nebija pamats atrāvienam. Viss izšķīrās spēles otrajā pusē. Svarīgu tālmetienu realizēja Kampuss, bet Višņevičs izvirzīja Latvijas izlasi vadībā ar 14:10. Latvieši noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 21:17.

Otrajā spēlē Latvijas izlase cīnījās ar Rumānijas izlasi. Spēles uzvarētāja iekļūtu finālā. Spēles pirmās minūtes aizritēja līdzīgā un nerezultatīvā cīņā. Tā pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija vien 2:2. Līdz spēles laka vidum rumāņi veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 5:2. Rumāņi sasniedza piezīmju normu, kas bija priekšrocība latviešiem un ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo (5:5). Abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, sākot spēlēt rezultatīvāk ar katru minūti. Latvijas izlasei izdevās izvirzīties vadībā ar 11:8, bet rumāņi īsā laikā atspēlējās un atguva zaudēto.

Spēles beigās arī Latvijas izlase sakrāja piezīmju normu, kas rumāņiem ļāva izvirzīties vadībā ar 15:13. Avotiņš panāca izlīdzinājumu, pēdējai minūtei sākoties pie rezultāta 15:15. Latvieši izvirzījās vadībā, bet tad rumāņi atbildēja ar traku tālmetienu. Rumāņi nepilnas divas sekundes līdz spēles beigām neizmantoja iespēju ar soda metieniem nodrošināt uzvaru. Latvieši to izmantoja, pēdējā sekundē neizšķirtu izraujot Kampusam (18:18). Pagarinājumā Avotiņš realizēja metienu groza apakšā, bet tad rumāņi tika pie diviem soda metieniem, bet nespēja izraut uzvaru. Abas komandas sīvi cīnījās par izšķirošo punktu, Latvijas izlasei tomēr zaudējot rumāņiem ar 19:20 un nespējot iekļūt finālā.

Piektajā posmā, kas risināsies sestdien, Latvijas U23 vīru izlase spēlēs pret Balkrievijas un Ukrainas izlasēm.

Arī sieviešu izlasei, ko pārstāvēja Anete Blūma, Janeta Rozentāle, Laura Okuņeva un Raivita Koreņika, pirmā spēle bija pret Grieķijas izlasi. Latvietes jau pirmajā minūtē dominēja pret savām augumā īsākajām un nepieredzējušākajām konkurentēm, bet nerealizēja labas iespējas groza apakšā. Pēc Koreņikas realizētā tālmetiena Latvijas izlase bija vadībā ar 3:0. Grieķietes reti tika pat pie metiena pa grozu, kamēr latvietes izvirzījās vadībā ar 7:0. Grieķietes beidzot tika pie sava pirmā punkta, bet latvietes neizmantoja savas iespējas groza apakšā. Pamazām grieķietes krāja punktiņus, bet krietni biežāk metieni tika bloķēti. Latvijas izlase visu spēli turējās komfortablā vadībā, svinot uzvaru ar 20:8.

Otrajā spēlē latvietēm jau bija daudz nopietnāks pretinieks - Baltkrievijas izlase. Spēles pirmajā pusē komandas cīnījās punkts punktā, nespējot iegūt lielāku pārsvaru. Sākoties spēles otrajai pusei, Koreņika realizēja divus metienus, izvirzot Latvijas izlasi vadībā ar 10:8. Vēlāk viņa realizēja vēl vienu uzbrukumu, bet nerealizēja tālmetienu. Latvietes labi spēlēja aizsardzībā, kas ļāva noturēt pārsvaru. Līdz spēles beigām baltkrievietēm neizdevās saasināt cīņas gaidu, Latvijas izlasei uzvarot ar 18:14 un iekļūstot finālā.

Finālā latvietēm bija jātiekas ar Lietuvas basketbolistēm, ar kurām iepriekšējos turnīros aizvadītas dažādas spēles, bet lietuvietes allaž bijušas pārākas. Spēles sākumā Lietuvas basketbolistes izvirzījās vadībā ar 4:2 un šo pārsvaru spēja noturēt ar labu spēli aizsardzībā. Komandas punktus guva pārmaiņus, bet Latvijas izlasei neizdevās kaut panākt izlīdzinājumu. Spēles otrajā pusē rezultāta starpība pieauga līdz sešiem punktiem (12:6). Divas minūtes līdz spēles beigām jau principā bija skaidrs, ka latvietēm arī šoreiz nebūs pa spēkam pieveikt dienvidu kaimiņienes. Spēle noslēdzās ar rezultātu 21:14.

Arī Latvijas U23 sieviešu izlase laukumā atgriezīsies rīt, kad piektajā posmā mērosies spēkiem ar Rumāniju un Grieķiju.