Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Āfrikā cīņu par olimpiskajām spēlēm turpina Kamerūnas un Senegālas basketbolisti

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Āfrikā cīņu par olimpiskajām spēlēm turpina Kamerūnas un Senegālas basketbolisti
Kamerūnas valstsvienības basketbolisti. Foto: FIBA

2024. gada Vasaras olimpisko spēļu priekšatlases turnīrā Nigērijas galvaspilsētā Lagosā finālu sasniegušas Kamerūnas un Senegālas valstsvienības.

Gan kamerūnieši, gan senegālieši pusfinālā uzvarēja pārliecinoši: Kamerūnas izlase ar 87:70 pārspēja mājinieci Nigēriju izsitušo Mali un Senegāla ar 100:60 sagrāva Āfrikas čempioni Tunisiju mājās aizsūtījušo Gvinejas izlasi.

Spilgtākos individuālo sniegumus parādīja Spānijas ACB līgas kluba "Girona" aizsargs Džeremaja Hils, kurš guva 21 punktu un ar piespēli sekmēja astoņus precīzus komandas biedru metienus, kā arī senegālieši Brankū Badjo (20 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un piecas atlēkušās bumbas) un Usmans Ndiajs (16 punkti un desmit atlēkušās bumbas).

Gvinejiešu rindās spēli ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām spēli noslēdza Francijas čempiones "Monaco" uzbrucējs Alfa Diallo. 26 gadus vecais basketbolists gan trāpīja vien septiņus no 19 metieniem.

Finālspēle sāksies rīt pulksten 18.00 pēc Latvijas laika.

Olimpisko spēļu priekšatlases Āfrikas zonas turnīra pusfināls

SpēleRezultāts
Kamerūna – Mali87:70
Senegāla – Gvineja100:60

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/opqt/ni...