Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti ar divām uzvarām sāk titula aizstāvēšanu Prāgā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti ar divām uzvarām sāk titula aizstāvēšanu Prāgā
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Čehijas galvaspilsētā Prāgā sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. "Riga" basketbolisti to sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Krievijas komandu "Runa", bet pēc tam pieveica Serbijas komandu "Pirot".

Septembra sākumā "Riga" 3x3 basketbolisti izcīnīja piekto vietu Monreālas "Masters" turnīrā, bet pagājušajā nedēļā nevarēja pārstāvēt Latviju Eiropas kausa izcīņā, jo Latvijas izlase nespēja pārvarēt kvalifikāciju, spēlējot ar ne to spēcīgāko sastāvu, kamēr Latvijas vadošais četrinieks turpināja gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm. Uz Prāgas "Masters" turnīru aizstāvēt 2019. gadā izcīnīto titulu "Riga" devās sekojošā sastāvā - Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Guntars Strāķis un Artūrs Strēlnieks.

"Riga" basketbolistu pirmie pretinieki bija Krievijas komanda "Runa", kas gana labi iepazīta Eiropas Vienotās līgas turnīros. Pēdējā abu komandu tikšanās bija Rīgas "Challenger" turnīrā, kurā latvieši atzina pretinieku pārākumu ar 18:19. Šo spēli ar sekmīgu pustālo metienu sāka Lasmanis, arī turpinājumā vairāk uzņemoties spēli uzbrukumā. Pēc pusotras spēlētas minūtes minimālā vadībā izvirzījās "Runa" (3:2). Ar Lasmaņa un Čavara pūlēm "Riga" veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 6:3. Drīz vien Strēlnieks ar sekmīgu caurgājienu deva "Riga" arī četru punktu pārsvaru (9:5).

Pēc pārtraukuma "Runa" pietuvojās divu punktu atstatumā, bet latvieši ar sekmīgiem uzbrukumiem veica četru punktu izrāvienu, groza apakšā saimniekojot Čavaram (14:8). Krievi darbojās nepārliecinoši un pavirši, kas atviegloja latviešu uzdevumu sākt turnīru ar uzvaru. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām Lasmanis ar tālmetienu panāca astoņu punktu pārsvaru. Nevainojamas izspēles beidzās ar viegliem punktiem groza apakšā. Bumbu grozā trieca gan Lasmanis, gan Čavars, bet "Riga" svinēja uzvaru ar 21:14. Lasmanis bija rezultatīvākais savā komandā ar 11 punktiem.

Grupas otrajā spēlē "Riga" mērojās spēkiem ar Serbijas komandu "Pirot", kam tā bija pirmā spēle turnīrā. Abas komandas līdz šim tikušās septiņas reizes, četras reizes pārākiem esot serbiem. Spēles sākumā komandas punktus guva pārmaiņus, bet gan Čavars, gan Strēlnieks nerealizēja labas iespējas groza apakšā. Turpinājumā "Riga" veica izrāvienu, pēc Čavara precīzā soda metiena izvirzoties vadībā ar 6:2. Pēc pārtraukuma Strāķis trāpīja no distances, palielinot rezultāta starpību līdz sešiem punktiem (10:4).

"Riga" basketbolisti ļoti labi spēlēja aizsardzībā, piespiežot pretiniekus nerealizēt metienus pat no ļoti labām pozīcijām. "Pirot" spēlētājiem spēles laika vidū bija arī piezīmju norma, kas latviešiem ļāva spēlēt agresīvāk uzbrukumā. Pēc pāris ielaistiem punktiem sekmīgi ar muguru pret grozu nospēlēja Strāķis, bet Čavars atjaunoja piecu punktu pārsvaru (13:8). Serbi nedomāja padoties, ar precīziem tālmetieniem pietuvojoties divu punktu atstatumā (14:12). Situāciju krietni uzlaboja Lasmanis, kurš piemānīja aizsargu un realizēja tālmetienu (17:12).

Arī šoreiz "Pirot" atspēlējās, saasinot cīņu par uzvaru (17:18). Lasmanis atbildēja ar diviem precīziem soda metieniem, bet pretinieki atbildēja ar sekmīgu tālmetienu. Pēdējais vārds bija Strēlniekam, kurš izkaroja pēdējo punktu groza apakšā - 21:19. Arī šajā spēlē Lasmanis bija rezultatīvākais ar astoņiem punktiem.

Tādējādi "Riga" basketbolisti uzvarēja grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā. Svētdien, plkst. 12:40 latviešiem pretī stāsies D grupas otrā spēcīgākā komanda "Utena" no Lietuvas. Zīmīgi, ka šī turnīra ceturtdaļfinālos spēlēs trīs Lietuvas komandas. Spēli būs iespēja vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-18 17:48, pirms 3 gadiem
Malači, uzvara pelnīta, tomēr reizēm bija redzams, ka Strāķis ne vienmēr gatavs, jo spēles izskaņā metot tālmetienu, pat netrāpija pa groza stīpu. Jādomā, ka jāmeklē, iespējams, kāds cits aizvietotājs!????

  +1 [+] [-]

, 2021-09-18 19:09, pirms 3 gadiem
Kur Miezis ?

     [+] [-]

, 2021-09-19 04:53, pirms 3 gadiem
Pat neļauj nosvinēt, tur pusgadu melnā Latgales baņā jāsēž un pa brutālo jākož, kā to dara Krūmiņš. Baņā visiem svecīte jānoliek