Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Voins ievēlēts par LBS padomes priekšsēdētāju; apstiprināta jaunā valde

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Voins ievēlēts par LBS padomes priekšsēdētāju; apstiprināta jaunā valde
Valdis Voins un Raimonds Vējonis. Foto: basket.lv

Šodien notika Latvijas Basketbola savienības (LBS) jaunievēlētās padomes pirmā sēde. Par priekšsēdētāju ievēlēts nu jau bijušais prezidents Valdis Voins.

Par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Valdi Voinu. Padome apmierināja Kaspara Ciprusa un Gunta Šēnhofa lūgumu atbrīvot viņus no padomes locekļu pienākumiem un padomes sastāvā uzņēma Valdi Siksni.

LBS padomes sastāvs: Igors Aleksejevs, Rūdolfs Andersons, Aldis Baumanis, Uģis Bisenieks, Jānis Drulle, Uldis Grāvītis, Ojārs Kehris, Arnis Ozols, Gints Pakārklis, Sandis Petrovičs, Valdis Siksnis, Kārlis Strēlis, Dins Ušvils, Ģirts Vēveris, Jānis Vilnītis un Valdis Voins.

Padome apstiprināja LBS valdes sastāvu. Sekojot priekšvēlēšanu programmā solītajiem principiem, LBS prezidents Raimonds Vējonis darbam valdē aicinājis dažādu basketbola saimniecības nozaru un struktūrvienību pārstāvjus. Kopā ar prezidentu valdē strādās LBL klubu sanāksmes dalībnieku vairākuma atbalstu guvušais basketbola kluba “Valmiera Glass VIA” ģenerālmenedžeris Miks Balodis, kā arī Agris Galvanovskis (Treneru komisija), Edgars Jansons (3x3 basketbola komisija), Egils Lūsis (sieviešu basketbols), Klāvs Olšteins (Reģionu komisija) un Daiga Žvirble (Jaunatnes komisija).

Uz prezidentes posteni pretendējusī Latvijas basketbola leģenda Anete Jēkabsone-Žogota tagad nav tikusi pie amata basketbola savienībā.

LBS prezidents Raimonds Vējonis: “Plaša basketbola sabiedrības pārstāvniecība valdē, ceru nodrošinās regulāru saikni ar dažādām basketbola saimniecības struktūrvienībām, veicinot savstarpēju izpratne par kopīgi darāmo. No kolēģiem valdē gaidu ne tikai savu interešu pārstāvēšanu un aizstāvēšanu, bet arī plašāku skatījumu uz basketbola saimniecības attīstību un dažādu risinājumu piedāvāšanu. Turklāt valdes sēdēs bez balsstiesībām piedalīsies arī valstsvienību ģenerālmenedžeri Gunta Baško un Artūrs Štālbergs. Paldies visiem LBS biedriem, kuri atsaucās uzaicinājumam un piedāvāja kandidatūras darbam komisijās. Ceru, ka ar laiku pievienosies arī tie, kuri šo iespēju vēl nav izmantojuši. Basketbolā nav ko dalīt, bet darba ir un būs daudz. Valdes prioritāte – LBS budžeta precizēšana un atkārtota virzīšana apstiprināšanai padomē. Bet visus basketbola cilvēkus un mūsu atbalstītājus aicinu piektdien, 21. februārī, būt kopā ar Latvijas valstsvienību “Arēnā Rīga” vai vismaz pie TV ekrāniem. Atbalstīsim mūsu komandu, sākot ceļu uz Eiropas čempionāta finālturnīru!”

Padome apstiprināja LBS 2018./2019. gada budžeta izpildi un uzdeva valdei sagatavot sabalansētu LBS budžetu 2019./2020. gadam.

Izvērtējot saņemtos LBS biedru priekšlikumus, LBS padome apstiprināja pastāvīgās komisijas.

Treneru komisija – Agris Galvanovskis (vadītājs), Ainars Bagatskis, Ainārs Čukste, Guntis Endzels, Kaspars Mājenieks, Raivo Otersons, Andris Šteļmahs, Jānis Šults, Artūrs Visockis-Rubenis, Roberts Zeile un Mārtiņš Zībarts.

Jaunatnes komisija – Daiga Žvirble (vadītāja), Edgars Buiķis, Matīss Graudiņš, Daiga Jansone, Mārtiņš Liepa, Ilga Neimane, Irina Romaņenko, Līga Rimševica, Artūrs Šķesters, Matīss Vārna, Mudīte Zandere.

Tiesnešu komisija – Arnis Ozols (vadītājs), Andris Aunkrogers, Ingus Baumanis, Maruta Eglīte, Ritvars Helmšteins, Juris Kokainis, Kristaps Konstantinovs, Mārtiņš Kozlovskis, Oļegs Latiševs, Oskars Lucis, Gatis Saliņš un Andris Vaskāns.

Reģionu komisija – Klāvs Olšteins (vadītājs), Normunds Atvars, Jānis Bambis, Gints Friķis, Aleksejs Grehovs, Egils Kaļva, Lauris Krēmers, Guntis Pakalns, Ralfs Pleinics, Artūrs Portnovs.

3x3 basketbola komisija – Edgars Jansons (vadītājs), Baiba Eglīte, Agnis Čavars, Raimonds Feldmanis, Viktors Kulačkovskis, Elvis Lapiņš, Edijs Šlesers, Jānis Zemels.

Senioru komisija – Mārtiņš Būmanis, Aleksandrs Čuda, Andris Eglītis, Zigrīda Grēvele, Ingemārs Grēvels, Ziedonis Jansons, Jānis Karpovs, Agris Kolbergs, Kārlis Strēlis, Modris Šveiduks, Jānis Vaivads.

Licencēšanas komisija – Edgars Bērziņš, Edijs Eglītis, Kārlis Loks, Emīls Toms.

Apelācijas komisija – Edgars Dupats (vadītājs), Kārlis Vītols, Nils Fogels.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

 +10 [+] [-]

, 2020-02-18 19:20, pirms 5 gadiem
nu šits ir labs! vēži gandrīz tie paši un kulītes ar!

  +7 [+] [-]

, 2020-02-18 19:21, pirms 5 gadiem
Jāāaaa..... Pārmaiņas būs, ka tik ne tā. Pabīdīja tik krēslus un tusnēs tālāk.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-18 19:27, pirms 5 gadiem
Super, diena izdevusies, tā pat kā Krievijā...

  +5 [+] [-]

, 2020-02-18 19:33, pirms 5 gadiem
Vājonis turpina savā stilā.. diemžēl. Tāpat kā vairākumā valsts iestāžu te prasījās tā kārtīgi aiz olām paņemt, bet nekā...

     [+] [-]

, 2020-02-18 19:38, pirms 5 gadiem
Kāds zinātājs varētu tagad izdarīt smalkāku salīdzinājumu. Skaidrs, ka Anetes komanda būtu citādāka... bet kurš variants (Anetes vai Vējoņa) būtu labāks basketbolam kopumā?

  +3 [+] [-]

, 2020-02-18 19:43, pirms 5 gadiem
Dievs ar tiem kāzu ģenerāļiem un valdi, bet galvenais kas notiks ikdienas LBSā? Atkal Šnups? Tās pašas bezpersonīgās pelēcības LBS amatos kas līdz šim?

  +3 [+] [-]

, 2020-02-18 19:45, pirms 5 gadiem
Galvenais, ka visi mierīgi uztver, ka labākie nevar spēlēt kvalifikācijās, es nemaz nebrīnos, ka par jauno sistemu balsoja arī mūsu bāleliņi, jo vienmēr soļojuši roku rokā ar FIBA.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-18 19:46, pirms 5 gadiem
Vai tiesam nekas nemainisies??

Jega, ja prezidents ir tikai ieliktenis un marionete.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-18 19:46, pirms 5 gadiem
Anetes komanda, maigi sakot - pilnīgs vājprāts!! Viņu tur izmantoja kā marioneti + viņa viegli manipulējama vai uzpērkama, grūti teikt, bet nu izmantoja viņas vārdu visi, kurus lv basītī noteikti nevajadzēja. Tad, ja jā izvēlās, viennozīmīgi Vējonis un co. Runājot par gaidāmajām pārmaiņām - tas ir ļoti plašs jautājums, bet, domājam pozitīvi - sliktāk nebūs. 😅

  +5 [+] [-]

, 2020-02-18 19:56, pirms 5 gadiem
Viens impotents zem otra impotenta

     [+] [-]

, 2020-02-18 20:03, pirms 5 gadiem
Šnepu par galveno grāmatvedi!!

     [+] [-]

, 2020-02-18 20:36, pirms 5 gadiem
Pēc Vējoņa ievēlēšanas pirmās tādas pārmaiņas, ka galva pilnīgi griežas Gaidu vēl kādas "pārmaiņas". Pa manam, svētīgi būtu tur kādā amatā ielikt arī kādu, kurš kādreiz ir basketbola bumbu rokās turējis. Nu tā, zin, varbūt tas ko gudru iedomājas.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-18 20:59, pirms 5 gadiem
Vai nu šamo vajadzēja...

     [+] [-]

, 2020-02-18 21:59, pirms 5 gadiem
Raimonds ir īsts vīrs ar stingru mugurkaulu
Un kopā ar Valdi vińi ir megaspēks
Tik tas edgars jansons visur lien, sākot ar mārupi un beidzot ar hokeja federāciju
Tas shēmotājs te ir lieks

     [+] [-]

, 2020-02-18 22:40, pirms 5 gadiem
Lūdzu palīdziet - vai starp daudzajiem komisiju locekļiem variet ieraudzīt kādu mūs basketbola flagmaņa Jaunupa-VEF pārstāvi?

viņiem un Anetes komandai vēlēšanās jau beigusies attīstīt Latvijas basketbolu, tikai vara interesēja?

vai varbūt signāls, ka rudenī viņiem basketbols vispār beigsies (pēdējā mazā cerība izrauties pie Domes siles? daudz jautājumu ..

     [+] [-]

, 2020-02-18 23:24, pirms 5 gadiem
"Padome apstiprināja LBS 2018./2019. gada budžeta izpildi un uzdeva valdei sagatavot sabalansētu LBS budžetu 2019./2020. gadam."

tātad, visu pagājušo gadu ir tērēta kaut kāda anonīma nauda?

  -1 [+] [-]

, 2020-02-18 23:25, pirms 5 gadiem
nu super, čaļi ir atraduši/izshēmojuši veidu, kā pasildīt personīgos maciņus plikā cerībā uz to, ka lielie čaļi rausies uz izlasi, un sīkie rausies uz sporta skolām..

     [+] [-]

, 2020-02-18 23:26, pirms 5 gadiem
Un, kas, lūdzu, ir šie cilvēki?

"LBS padomes sastāvs: Igors Aleksejevs, Rūdolfs Andersons, Aldis Baumanis, Uģis Bisenieks, Jānis Drulle, Uldis Grāvītis, Ojārs Kehris, Arnis Ozols, Gints Pakārklis, Sandis Petrovičs, Valdis Siksnis, Kārlis Strēlis, Dins Ušvils, Ģirts Vēveris, Jānis Vilnītis un Valdis Voins."

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 09:16, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Kāds zinātājs varētu tagad izdarīt smalkāku salīdzinājumu. Skaidrs, ka Anetes komanda būtu citādāka... bet kurš variants (Anetes vai Vējoņa) būtu labāks basketbolam kopumā?
Manuprāt to parāda Vējoņa pārliecinošā uzvara balsojumā (34:16), kurā piedalījās Basketbola savienības biedri. Viņi ir zinātāji, un viņiem ar Vējoni un jauno padomi būs jāsadarbojas. Tiem, kuri te runā par vecajiem vēžiem, iesaku salīdzināt šo padomi ar iepriekšējo, kurā bija pilns ar politiķiem, kuri reāli neko nedarīja.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 09:18, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Vai nu šamo vajadzēja...
Kāpēc ne? Būs, kas pakonsultē Vējoni, kas izdarīts, kas un kā jādara. Voina iekļaušana nodrošinās pēctecību. Žēl, ka tā arī neizdevās pierunāt Aneti.