Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Cipruss kļūst par Šnepa pēcteci LBS ģenerālsekretāra krēslā

Emils Ozerinskis

Cipruss kļūst par Šnepa pēcteci LBS ģenerālsekretāra krēslā
Kaspars Cipruss. Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Šodien norisinājās Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēde, kurā bijušajam valstsvienības spēlētājam Kasparam Ciprusam tika uzticēts organizācijas ģenerālsekretāra amats, kurā Cipruss aizstās līdz tam 11 gadus šajā postenī pavadījušo Edgaru Šnepu.

Valde LBS ģenerālsekretāra amatā apstiprinājusi bijušo valstsvienības spēlētāju, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta ekspertu Kasparu Ciprusu, kurš pienākumus sāks pildīt tuvākajā laikā pēc darba pienākumu izbeigšanas IZM. Cipruss amatā nomainīs citu bijušo valstsvienības basketbolistu Edgaru Šnepu, kurš šinī amatā atradās 11 gadus. Par Šnepa aiziešanu no amata tika ziņots pagājušajā nedēļā.

38 gadus vecais Cipruss basketbolista karjeras laikā sakrājis vienu no raibākajiem spēlētāja CV Latvijas basketbolā. Bez spēlēšanas dzimtenē bijušais centra spēlētājs sakrājis pierakstus Itālijas, Slovēnijas, Spānijas, Čehijas, Apvienoto Arābu Emirātu, Igaunijas un Lietuvas līgās. Savukārt aizvadītajā basketbola sezonā Cipruss pielaikoja BK 'Jēkabpils" formas tērpu, kļūstot par vienu no produktīvākajiem spēlētājiem LBL 2. divīzijas turnīrā. Cipruss pārstāvējis Latviju trīs Eiropas čempionātos pieaugušo līmenī, kā arī startējis dažādās jaunatnes izlasēs.

Janvārī LBS prezidenta vēlēšanās Cipruss bija viens no trīs kandidātiem uz šo amatu, taču neilgi pirms balsojuma Cipruss atsauca savu kandidatūru, aicinot biedrus divu atlikušo kandidātu starpā balsot par Raimondu Vējoni, kurš ieguva vairākumu balsu cīņā ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu.

Šī gan nebūs Ciprusa debija kādā no LBS amatiem, jo iepriekš rēzeknietis guvis pieredzi kā Latvijas Jaunatnes basketbola līgu direktors.

Piektdien norisināsies preses konference, kurā Kaspars Cipruss un jaunais Latvijas līgu direktors Kristaps Janičenoks iepazīstinās medijus ar saviem tuvākajiem darba plāniem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  -3 [+] [-]

, 2020-06-11 16:17, pirms 4 gadiem
Vajadzēja otrādi.Krisiti par sekretāru,un Cipu par līgu direktoru

  +1 [+] [-]

, 2020-06-11 16:18, pirms 4 gadiem
Zadrots un direktrots

  +2 [+] [-]

, 2020-06-11 16:26, pirms 4 gadiem
Emirātu nevis Emerātu... "Viens no būtiskiem spēlētājiem" arī nav pareiza valodas konstrukcija.
Slēpts komentārs: Gunča

  +5 [+] [-]

, 2020-06-11 17:02, pirms 4 gadiem
Gunča rakstīja: Interesanti,kā šis apvienos basketbola sabiedrību,ar tik zemiskiem,intriganta gājieniem tiekot pie šī amata,nomelnojot Žogotu,apvainojot viņu kaut kādās politiskās spēlītēs ,bet pats pa kluso ielienot šajā amatā pa sētas durvīm. Ceru,ka basketbola sabiedrība neaizmirsīs šos "varoņus" nākošajās vēlēšanās.
Ko Žagata zina vispār? Cipruss ir ļoti iekšā visā un visu saprot, turpretim Anete tikai vārds un neizdevusies politiķe. Jaunupa peška..

  +3 [+] [-]

, 2020-06-11 17:55, pirms 4 gadiem
Žogota bija tipisks " kāzu ģenerālis" un viņās bīdītāji vienkārši pārrēķinājās. Negaidīja ka Ogres "flegmas" komanda izspēlēs tik teicamu partiju balsošanas procesā. Tagad jāmaksā dividendes, ne uz ko labu cerēt protams nevajag, LBS kur bija tur arī paliks.
Gunča rakstīja: Interesanti,kā šiis apvienos basketbola sabiedrību,ar tik zemiskiem,intriganta gājieniem tiekot pie šī amata,nomelnojot Žogotu,apvainojot viņu kaut kādās politiskās spēlītēs ,bet pats pa kluso ielienot šajā amatā pa sētas durvīm. Ceru,ka basketbola sabiedrība neaizmirsīs šos "varoņus" nākošajās vēlēšanās.

     [+] [-]

, 2020-06-11 17:59, pirms 4 gadiem
Es jau pirms laika rakstīju, ka tā būs. Kaut gan man personīgi viss bija skaidrs tad, kad šis intrigants un nomelnotājs atsauca savu kanditatūru no LBS prezidenta vēlēšanām. Shēma elementāri izstrādāta vidusskolas līmenī. Nožēlojami. Nekas, gan jau viņam tas viss nāks atpakaļ.

  -3 [+] [-]

, 2020-06-11 18:01, pirms 4 gadiem
Vai tiešām šī bija jāliek kā top ziņa? Vienkārši pretīgi, zinot kā viņš tur ir ticis. Novāciet viņa foto vismaz.

     [+] [-]

, 2020-06-11 18:33, pirms 4 gadiem
Cipruss bija liels zābaks kā basketbolists, nav pamata domāt, ka kaut kas būs mainijies, nonakot šajā amatā. Visdrīzāk vadīs kāds cits, un Cipruss pildīs marionetes pienākumus

  +2 [+] [-]

, 2020-06-11 19:08, pirms 4 gadiem
Laba shēma kā izsist sev šo vietu..
Vispirms tēmēja uz prezidenta amatu tad pēķšņi nometās nost un beigās ir Šnepa pēctecis..

  +3 [+] [-]

, 2020-06-11 20:18, pirms 4 gadiem
psc cik te visi gudri un attapīgi, iesakiet labākas kandidatūras uz šo amatu vai beidziet d!rst, kā viņš tur ir ticis.

     [+] [-]

, 2020-06-11 20:26, pirms 4 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: psc cik te visi gudri un attapīgi, iesakiet labākas kandidatūras uz šo amatu vai beidziet d!rst, kā viņš tur ir ticis.
Nav runa par kandidātiem, bet par procesu kā tādu, kādā veidā šis indivīds tika pie amata. Ir jābūt pilnīgi stulbam, lai to nesaprastu.

     [+] [-]

, 2020-06-11 23:24, pirms 4 gadiem
Viena kljuuda ir ,Cipruss okey,bet kriksiitis tak bija Zogotas komandas liideris ,es pat teiktu,kaa krievu seriaalos ,KRISISU Zvjalji...

     [+] [-]

, 2020-06-12 09:07, pirms 4 gadiem
Vecītis LJBL nevilka, tagad te nevilks. Viss pareizi.