Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

VEF pēc uzvaras Kazahstānā

VEF pēc uzvaras Kazahstānā
Foto: vefriga.com

Basketbola klubs "VEF Rīga" svētdien pulksten 14:00 pēc Latvijas laika sāks VTB līgas izbraukuma spēli Kazahstānā, kur tiksies ar vietējo "BC Astana" vienību. Spēles tiešraide arī LTV7 kanālā.

VEF pilnā sastāvā un pēc uzvaras

Uz Kazahstānas galvaspilsētu Astanu, kur norisināsies svētdienas spēle, Rīgas VEF devās jau piektdien. Labā ziņa VEF nometnē ir tāda, ka Ramūnam Butautam pieejami būšot visi spēlētāji. Pēc iepriekšējās spēles izlaišanas ceļgala problēmu dēļ sastāvā atgriezies Gatis Jahovičs. Tāpat laukumā doties plāno Kaspars Bērziņš un Markīss Perijs, kuriem nesen bijuši dažādi savainojumi, patraucējot spēlēšanu.

Tieši uz rezultātu nesošo pieejamo spēlētāju trūkumu pēc iepriekšējās spēles, kas bija trešdien pret "Khimki" (75:85), norādīja Butauts. Kā atzina rīdzinieku treneris, tad viņa rīcībā bijuši vien seši ar pusi basketbolisti, kas laukumā deva reālu labumu. Ne pārāk veiksmīgi sevi parādīja Perijs, kurš tika ņemts kā pamatsastāva saspēles vadītājs, bet pagaidām nav spējis demonstrēt gaidītā līmeņa basketbolu. Iespējams, Periju ierobežo veselības problēmas, jo spēlētājs tiek sūtīts laukumā, spītējot gurnu sāpēm. Pašreiz gan tiekot cerēts, ka tuvāko nedēļu laikā Perijam būs straujš pašsajūtas uzlabojums un gurni netraucēs parādīt labāko sniegumu.

Borata valsts pārsteidz pat "Žalgiri"

VEF pretinieks "BC Astana" klubs šosezon pievienojies VTB līgas komandu pulkam un savās pirmajās divās spēlēs paspējis sagādāt ievērojamu pārsteigumu. Pirmajā mačā Astanas komanda izbraukumā piekāpās Kazaņas "Unics" (63:77), bet jau nākamajā spēlē savā laukumā apspēlēja Kauņas "Žalgiri" (86:78). Lietuvas superklubs šogad novācis īpaši spēcīgu sastāvu ar pāris spēlētājiem, kas pagājušo sezonu noslēdza NBA. Starp citu, braucienu uz Kazahstānu kā piedzīvojumu gaidīja "Žalgira" amerikāņi, kuri iepriekš šo valsti asociēja ar filmu tēlu Boratu.

"Žalgira" uzbrucējam Sonijam Vīmsam ne tikai nācās piedzīvot zaudējumu pret Astanas basketbolistiem, bet arī mainīt priekšstatu par Kazahstānu. "Grūti noticēt, ka Borats nāk no šejienes, jo šī ir jauka vieta. Varbūt tad man jāaizbrauc ārpus šīs pilsētas, jo tā patiešām ir skaista," tā Twitter rakstīja Vīmss. Līdzīgās domās bija arī otrs "Žalgira" NBA spēlētājs Tajs Lavsons, kurš nekad nebija iedomājies, ka jebkad dosies uz Kazahstānu. Pēc vizītes basketbolists arī atzina, ka Astanas pilsēta atstājusi labu iespaidu.

Astana ar Eirolīgas treneri un labiem ārzemniekiem

Pati "BC Astana" komanda šogad tika pastiprināta tā, lai pienācīgi startētu ārpus Kazahstānas. Galvenā trenera amatā tika iecelts Itālijas treneris Mateo Boničolli, kurš labāk pazīstams varētu būt VEF kapteinim Kristapam Janičenokam no laika, kad tika spēlēts šajā valstī. Iepriekš Boničolli strādāja Romas "Lottomatica", ko trenēja no 2009. gadam līdz šīgada janvārim, kad tika atbrīvots. Romas klubā Boničolli tika pie iespējas divas sezonas pabūt Eirolīgas vidē, kur gan šosezon "Lottomatica" vairs nav, jo tam par vājo sniegumu vietējā līgā tika atņemta A licence, kas garantēja vietu turnīrā.

No Itālijas pārnācis arī Astanas pamatsastāva centrs 27 gadus vecais Ēriks Viljamss, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja "Pepsi Caserta" rindās (bez vietējās līgas arī ULEB Eiropas kausā), bet pirms pāris sezonām ar "Air Avellino" ieguva Eirolīgas pieredzi. Šī paša turnīra pieredze ir citam Astanas amerikānim 29 gadus vecajam Rovlam Māršalam, kurš pārnācis no Grieķijas kluba Saloniku PAOK. Trešais viesspēlētājs no ASV ir saspēles vadītājs Džerijs Džonsons, kurš pagājušo sezonu noslēdza Stambulas "Galatasaray", iekļūstot ar to Turcijas finālā. Sezonu Džonsons bija iesācis Viļņas "Lietuvos Rytas", kur gan daudz nepaspēja uzspēlēt, jo sezonas sākumā iedzīvojas savainojumā, kas būtiski patraucēja iekļaušanos sastāvā.

Tāpat Astanas komandā ir trīs serbi - divi no tiem pagājušajā sezonā spēlēja turku "Trabzonspor", bet Branko Cvetkovičs pārnācis no Ukrainas vicečempioniem Doņeckas. Pēc sešiem viesspēlētājiem Astanas komandā pārējie ir vietējie basketbolisti. Pirms sezonas galvenais treneris Boničolli kā treniņnometnes vietu bija izvēlējies Itāliju, kur notika vairākas pārbaudes spēles ar labiem Eiropas līmeņa klubiem. Vienā no spēlēm tikai divu punktu zaudējums Itālijas vicečempioniem "Cantu", citā spēlē pārspēta šīs pašas valsts pagājušās sezonas Top8 komanda "Sassari", tāpat zaudējums ar septiņiem punktiem poļu "Prokom". Dažas spēles bijušas arī vietējā Kazahstānas līgā, kur bez uzvaras ar vismaz 70 punktu pārsvaru Astanas basketbolisti nav pametuši laukumu.

Starp citu, Astana ir viena no Rīgas oficiālajām sadraudzības pilsētām, bet jādomā, ka VEF basketbolisti par draudzību laukumā negādās un pārvedīs mājās gaidīto uzvaru. Spēles sākums gaidāms pulksten 14:00 pēc Latvijas laika un tiešraide būs LTV7 kanālā.

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS | 
VEF RĪGA

eurobasket.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-10-16 00:58, pirms 13 gadiem
tik labs par to boratu.
Es gan nemaz nebrīnos ar ko amīšiem saistās kazahstāna, nemaz negribu zināt ar ko vinjiem saistās latvija.
Btw domāju ka vefam ir izredzes tikai normāli jānokapā un leģionāriem jābūt savā līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-10-16 02:25, pirms 13 gadiem
Kuru interesē VTB?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-10-16 10:05, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: mazie VEF faneļi asaras varēs birdināt arī šodien
tu labāk uzaicini makaku atkal ciemos, lai varat izklaidēties

     [+] [-]

, 2011-10-16 10:14, pirms 13 gadiem
vieni jau te ņēma uzvaru Borata zemē.... Ja melbaltiem nepiedzīvos tādu pašu vājumu,kā pret Albu, ja vēl kāds bez Bertāna būs gatavs vilkt maču, protams, uzvarēt var. tiesa, tajās pirmajās divās spēlēs kaut kādu stabilitāti butautu spēlē ieraudzīt neizdevās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-16 10:24, pirms 13 gadiem
enzo360 rakstīja: tik labs par to boratu.
Es gan nemaz nebrīnos ar ko amīšiem saistās kazahstāna, nemaz negribu zināt ar ko vinjiem saistās latvija.
Btw domāju ka vefam ir izredzes tikai normāli jānokapā un leģionāriem jābūt savā līmenī.
Es domāju, ka pa Latviju viņi neko nedomāja, vnk nezināja tādu. Turklāt pat daudzi amerikāņi Eiropu uzskata kā lielu valsti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-10-16 11:29, pirms 13 gadiem
nu tad beidzot jaņem uzvara,
Veiksmi VEF!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-16 12:00, pirms 13 gadiem
Aaagdievs tie amerikāņi kļūst trulāki ar katru dienu! Viņiem skola laikam saucās MTV un Holywood. Labs piemērs Americans are NOT stupid - WITH SUBTITLES
...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-16 12:33, pirms 13 gadiem
Lai jau izdodas !
Būs grūti

  -1 [+] [-]

, 2011-10-16 13:46, pirms 13 gadiem
Kazahu baskets.Tas ir nopietni!!!.Savā laikā Kurbanbukajevs plosījās NBA pret Džabaru un deva lielu ieguldījumu kazahu basketā.Vefiņam būs ļoti grūti,jo Kazahstānā basis ir sporta veids nr 1 un pēc Nursultana Nazarbajeva rīkojuma baša grozi uzstādīti katrā iespējamā vietā,arī pie biroju ēkām,lai pusdienas pārtraukumā varētu uzraut basi.

     [+] [-]

, 2011-10-16 13:48, pirms 13 gadiem
kur varēs vērot spēli internetā ? (ārpus Lv robežām, ltv7.lv neder)

     [+] [-]

, 2011-10-16 14:38, pirms 13 gadiem
tik stulbi skatiities bez skanas

     [+] [-]

, 2011-10-16 14:47, pirms 13 gadiem
HitMix* rakstīja: tik stulbi skatiities bez skanas
vo vo....
bet vismaz rezultāts priecē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-16 14:50, pirms 13 gadiem
Kāds rezultāts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja