Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

''Ventspils'' 3x3 basketbola komanda tiek 1/4 finālā ''Challenger'' turnīrā Lipikā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Ventspils'' 3x3 basketbola komanda tiek 1/4 finālā ''Challenger'' turnīrā Lipikā
"Ventspils Ghetto" komanda. FIBA foto

Horvātijas pilsētā Lipikā sācies ''Challenger'' turnīrs 3x3 basketbolā. Latviju šajā turnīrā pārstāv ''Ventspils'' komanda, kas šodien četrās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras.

''Ventspils'' komanda, ko turnīrā pārstāv Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs, vispirms veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas kārtu, ar 21:10 pieveicot Odesas komandu, bet pēc tam ar 21:12 tika apspēlēti arī Zagrebas pārstāvji. Pirmajā spēlē rezultatīvākais ar astoņiem punktiem bija Seņkāns, bet otrajā mačā pa septiņiem punktiem gan Seņkāna, gan Pāžes kontā.

Tālāk C apakšgrupas cīņā ar desmito numuru izsētie latvieši ar 19:16 pieveica turnīra trešo numuru - ''Humpolec'' komandu no Čehijas. Vairāk nekā pusi, proti, desmit punktus guva Roberts Pāže. Nākamajā spēlē pret Maskavas basketbolistiem gan sekoja zaudējums - 14:16. Ar sešiem punktiem šajā spēlē rezultatīvākais ''Ventspils'' komandā bija Ginters.

Latvijas komanda gan tik un tā kvalificējās turnīra ceturtdaļfinālam, kurā rīt tiksies ar Japānas komandu ''Utsunomiya''. Spēles sākums pulksten 20:45.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2019/...