Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieki somi uzvar Portugāli

Latvijas pretinieki somi uzvar Portugāli
Tēmu Ranniko
Foto: basket.fi

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Somijas izlase aizvadījusi pārbaudes spēli Portugālē, kur ar 70:67 pieveica portugāļus.

Pirmdien Portugāles izlase savā laukumā pārbaudes spēlē uzņēma Somijas izlasi, kas būs Latvijas izlases pretinieki nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Samērā spraigā spēlē uzvaru ar 70:67 guva viesi no Somijas. Portugalēs sastāvā 18 punkti Žoao Gomesam, bet rezultatīvākais somiem bija saspēles vadītājs Tēmu Ranniko, kurš aizvadītajā sezonā savu meistarību kopa Spānijas ACB līgas klubā "CB Granada". 12 punktus pievienoja Samuels Hanpā, bet ar desmit punktiem atzīmējās Tuka Kotti.

Astoņi punkti Džeralda Lī kontā, kurš šovasar cerēja uz vietu NBA draftā, taču netika izvēlēts. Šis Somijā dzimušais amerikānis līdz šim spēlēja koledžu basketbolu NCAA. Starp citu, ASV koledžu basketbola pieredze ir vairākiem somiem, to skaitā jau minētajiem Hanpā un Kotti, bet ziemeļu valstsvienības sastāvā ir arī vēl viens amerikānis, kurš dzimis Somijā. Tas ir Šons Hafs, kurš pirms 26 gadiem piedzima Helsinkos. Iepriekšējās divas sezonas Hafs spēlējis Grieķijā un 2008. gada beigās ar Atēnu "Maroussi" pabija pat Rīgā, kad zaudēja "ASK Rīga" klubam. Hafs ar jau minēto Hanpā spēlējuši Valparaiso koledžā - tajā pašā, kur šī gadsimta sākumā pabija Raitis Grafs.

Vakardienas spēlē ar septiņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Hanno Motola, kurš pirms dažiem gadiem vēl spēlēja Kauņas "Žalgira" sastāvā. Motola bija paziņojis par aiziešanu no profesionālā basketbola, taču nesen nolēma atgriezties tajā un ir atkal Somijas izlases sastāvā.

Jau šovakar abas valstsvienības tiksies atkārtoti. Pēc šīs spēles 15. jūlijā Somija būs Francijā, kur aizvadīs pārbaudes spēli ar Beļģiju, bet dienu vēlāk tiksies ar Tunisiju. Vēl jūlija laikā somi tiksies ar Kanādas un Lielbritānijas izlasēm, kā arī ar Lietuvu. 5. augustā Somijai pirmā kvalifikācijas spēle savā laukumā pret Melnkalni, bet 14. augusta vakarā "Arēnā Rīga" somi spēlēs ar Latviju.

Izmantotie resursi:
basket.fi

  +6 [+] [-]

, 2010-07-13 12:12, pirms 14 gadiem
Būs jautrs kvalifikācijas cikls, LV izlasei, manuprāt, atliek cerēt uz brīnumu.

     [+] [-]

, 2010-07-13 13:19, pirms 14 gadiem
Kas traucē mūsu brašuļiem iemest vēl vairāk truļus? Sliktam dejotājam visi zin kas traucē?

     [+] [-]

, 2010-07-13 20:46, pirms 14 gadiem
luuk somiem basketbola savieniiba straadaa,paskat kaadas parbaudes speelees:Francija,Kanada
A kas mums....