Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Cēsīs svinīgi atklāta Latvijas Jaunatnes olimpiāde

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cēsīs svinīgi atklāta Latvijas Jaunatnes olimpiāde
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis
Foto: Ilmārs Znotiņš, Latvijas Olimpiskā komiteja

Piektdien, 7.jūlijā, Cēsu Pils parkā svinīgā ceremonijā atklāta VII Latvijas Jaunatnes olimpiāde. Šogad olimpiādē par medaļām cīnīsies 2803 sportisti no 82 Latvijas novadiem. Jaunieši no 7.jūlija līdz 9.jūlijam sacentīsies 29 dažādos sporta veidos, savā starpā sadalot 230 medaļu komplektus.

Olimpiādes atklāšanā klātesošos uzrunāja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Republikas Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents, sveicot sportistus, sacīja: „Šajās trīs dienās Cēsīs un vairākās citās pilsētās 27 Olimpiskajos sporta veidos, kā arī florbolā un orientēšanās sportā noskaidrosim, kuri ir Latvijas labākie jaunie sportisti. Olimpiāde sportistiem paver lielas iespējas – te var parādīt visu, kas apgūts treniņos un kam esat gatavi. Šajās sacensībās var ieraudzīt savus konkurentus un skaidri redzēt, kāda ir sporta attīstība katrā pašvaldībā. Piedaloties Olimpiādē, jūs visi esat kļuvuši par Olimpiskās saimes locekļiem. Ceru, ka starti šajās sacensībās palīdzēs izlemt un izvēlēties sportu par savu nākotni un savu dzīvesveidu. Paldies treneriem par ieguldīto darbu! Lai uzvar stiprākie!”

Novēlot veiksmīgus visiem dalībniekiem veiksmīgus startus, Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis sacīja: „Šodien Cēsis ir Latvijas Olimpiskā galvaspilsēta. Novēlu visiem sportistiem, lai pēc īsāka vai garāka laika visas Latvija varētu turēt īkšķus par jums startptautiskās sacensībās. Novēlu parādīt savus vislabākos rezultātus un uzvarēt tīrā un godīgā cīņā, lai jūsu novadi varētu ar jums lepoties!”

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs atzina: „Cēsīm ir dota lieliska iespēja rīkot šādus sporta svētkus, bet tā ir arī liela atbildība.” Tā kā Olimpiādes sacensības notiek vēl vairākos novados Rozenbergs pateicās visām pašvaldībām, kas iesaistījušās Olimpiādes organizēšanā. Jaunajiem sportistiem viņš novēlēja, lai šī nedēļas nogale atnes veiksmīgus startus un labas atmiņas.

Pasākumu vadīja televīzijas un radio personība Renārs Zeltiņš. Ar karstasinīgu dejas priekšnesumu skatītājus priecēja deju grupa „BuaShow”. Jauniešus ar enerģisku muzikālo sveicienu uzmundrināja grupa „Transleiteris”. Ceremoniju noslēdza Olimpiskās uguns iedegšana un salūts.

Latvijas Olimpiskās komitejas karogu un Latvijas Jaunatnes Olimpiādes lāpu parkā ienesa Cēsu pilsētas sporta skolas volejbola komandas spēlētāji, kuri kļuvuši par vairākkārtējiem Latvijas čempioniem. Olimpisko uguni iededza komandas kapteinis Rihards Lazdiņš.

Aizvadot pirmo sacensību dienu, jau sadalīti 43 medaļu komplekti. Sacensības notiek ne tikai Cēsīs, bet arī Valmieras, Smiltenes, Priekuļu, Siguldas, Valkas, Burtnieku, Jūrmalas, Engures, Limbažu, Ogres, Salaspils, Jelgavas un Rīgas novados.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē jaunos sportistus no visas Latvijas. Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti 27 vasaras Olimpisko spēļu sporta veidos, kā arī florbolā un orientēšanās.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus. Vienlaikus sportisti sacentīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē, kas 23.-29.jūlijā notiks Ungārijas pilsētā Ģērā. Latvijas Jaunatnes Olimpiādē tiks noskaidroti pēdējie Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas dalībnieki vieglatlētikā un šosejas riteņbraukšanā.

Cēsīs norisināsies šādi sporta veidi: basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, karatē, loka šaušana, paukošana, riteņbraukšana-mtb, riteņbraukšana-šoseja, skeitbords, taekvondo, teniss, triatlons, florbols un orientēšanās. Priekuļos notiks boksa un regbija sacensības, Burtniekos – golfs, Engurē – burāšana, Jelgavā – peldēšana, Jūrmalā – airēšana, Limbažos – kanoe un smaiļošana, Rīgā – jātnieku sports, mākslas un sporta vingrošana, Siguldā – badmintons, Smiltenē – riteņbraukšana-bmx, svarcelšana, pludmales volejbols un volejbols, Valkā – šaušana, bet Valmierā – handbols, airēšanas slaloms un futbols.

Ar Latvijas Jaunatnes Olimpiādes “Cēsis 2017” norisi un sacensību rezultātiem ir iespējams iepazīties Olimpiādes mājaslapā internetā: cesis2017.olimpiade.lv.

2015.gadā Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notika Valmierā un Cēsīs, 2013.gadā Olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera Olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā. Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados.

Informāciju sagatavoja:
Edīte Matuseviča
Cēsu novada pašvaldības
Komunikācijas speciāliste
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs

     [+] [-]

, 2017-07-09 23:03, pirms 7 gadiem
Kur var rezultātus atrast?