Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Basketbolisti uzzinās pretiniekus Eirokausos

Basketbolisti uzzinās pretiniekus Eirokausos
Ramūns Butauts, ASK galvenais treneris.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien notiks trīs Eiropas vīriešu basketbola klubu turnīru izloze. Ja „Ventspils” un „Barons/LMT” klubi var būt droši par savu līdzdalību sacensību pamatturnīros, tad ASK basketbolistiem vēl būs jāspēlē divās kvalifikācijas kārtās.

Eirolīgā, kā zināms, neviens no Latvijas klubiem nepiedalās, toties Eiropas kausa (kādreizējais ULEB kauss) izlozē būs arī divas mūsu komandas – „Barons/LMT” un „ASK Rīga”. Latvijas čempioni „Barons/LMT” ir viena no 24 komandām, kas jau garantējusi sev vietu pamatturnīrā, savukārt „ASK Rīga” būs spiesta spēlēt divās kvalifikācijas kārtās.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā armijnieku vienība nav izsēto komandu starpā. Viņu pretinieki var būt Kazaņas ''Unics'', Stambulas ''Galatasaray'', Trevīzo ''Pallacanestro'', Tartu ''Rock'', Ostendes ''Base'', Bonnas ''Telekom Baskets'', Belgradas FMP vai ''Cholet Basket''.

Ja Ramūna Butauta vadītajiem basketbolistiem izdosies pārvarēt kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, tad otrajā posmā par vietu pamatturnīrā nāksies spēkoties ar kādu no šīm komandām: Belgradas ''Red Star'', ''Buducnost'', ''Le Havre'', Jeruzalemes ''Hapoel'', Permas ''Ural Great'', Bilbao ''Iurbentia'', ''Gran Canaria'' vai ''Kyiv''.

Tādējādi pamatturnīrā iekļūs 32 komandas, kas tiks sadalītas astoņās grupās. Izlozē būs četri grozi un no katra groza grupā tiks ielozēta viena komanda. „Barons/LMT” ir iekļauti trešajā grozā, bet visas komandas, kas pārvarēs kvalifikācijas barjeru, automātiski iekļūst ceturtajā grozā.

Eirokausa izlozes grozi

1.grozs 2.grozs 3.grozs
LIETUVOS RYTASTUROW ZGORZELEC BC AZOVMASH MARIUPOL
ARIS THESSALONIKIBC KHIMKI MOSCOW REGION CEZ BASKETBALL NYMBURK
CHORALE ROANNEZADAR FORTITUDO BOLOGNA
BROSE BASKETSPBC LUKOIL AKADEMIK SPIROU CHARLEROI
C.B. GIRONAKK HEMOFARM STADA MAROUSSI COSTA COFFEE BC
DYNAMO MOSCOWARTLAND DRAGONS BNEI HASHARON
BESIKTAS COLA TURKATURK TELEKOM ORLANDINA BASKET
PAMESA VALENCIAASVEL BASKET LYON VILLEURBANE BARONS/LMT

No katras grupas labākās divas komandas iekļūst nākamajā posmā, kurā klubi vēlreiz tiks sadalīti grupās pa četri, lai noskaidrotu katras grupas divas veiksminieces, kas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Eiropas Izaicinājuma kausa (EuroChallenge) turnīrā „Ventspils” jau ir nodrošinājuši vietu pamatturnīrā, bet ir iespējama arī ASK līdzdalība šajās sacensībās. Paredzēts, ka Eiropas kausa kvalifikācijas spēļu neveiksminieki nodrošina sev tiesības sezonu turpināt Izaicinājuma kausa turnīrā.

Plkst. 13:00 tiks izlozētas Eirolīgas grupas, plkst. 15:30 notiks Eiropas kausa izloze, bet 17:30 tiks aizvadīta Eiropas Izaicinājuma kausa izloze.


, 2008-07-08 10:27, pirms 16 gadiem
Bilde rakstam absolūti neatbilstoša
, 2008-07-08 10:27, pirms 16 gadiem
Diez ko spožas neizskatās ASK izredzes, bet lai Dievs un Parex banka dod, ka spēlēs grupu turnīrā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 10:29, pirms 16 gadiem
jācer ka izloze būs laba,lai no grupas vismaz tiek ārā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 10:31, pirms 16 gadiem
jacer jau ka ASK tiks bus jautrak ja divas komandas...
un ari vel kas...kada jega tagad te rakstit komentus tiks vai netiks-mums pat nav jausmas kada bus ASK komanda un kas taja speles un vel jo mazaka jausma ir kas bus citas komandas-pec izlozes tad drosi vien ari saksies liela komplektacija un tad bus skaidrs...var ASK tikt talak un vai Barons var tikt ara no grupas vai vismaz nospelet labak neka pirms diviem gadiem FIBA 6 speles 6 zagji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ZhanisVimba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 10:46, pirms 16 gadiem
izskatās, ka esports mainījis taktiku un dzēš komentus?
, 2008-07-08 10:53, pirms 16 gadiem
pagaidām liela neziņa par ASK iespējām pret kādu no šīm komandām, jo sastāvs tāpat nav zināms, tāpēc jebkuru pretinieku uztveršu kā ņemamu!
, 2008-07-08 10:54, pirms 16 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Baronam gan LBL tas izdevās..

mēs redzējām starpību lbl, un uleb, drusk pa lielu bija - jā? , tur jau tā arī izskatijās ka vaina tiesnešos
, 2008-07-08 10:55, pirms 16 gadiem
kāpēc Lietuvas Rytas ir šajā kausā? bija jābūt tak Eirolīgā?
, 2008-07-08 10:56, pirms 16 gadiem
Kā ziņo iknedēļas "dzeltenais" izdevums "Kas jauns", Rīgas ASK basketbola vienības nolaidības dēļ, par nodokļu nenomaksāšanu ir arestēti komandas kapteiņa Sanda Valtera īpašumi un bankas konti.

Kā informē žurnāls, tad viens no komandas līderiem ir saņēmis brīdinājuma vēstuli, kurā teikts par Latvijai iespaidīgas summas, 30 000 latu nenomaksātu nodokļu parādu, kā dēļ tiek arestēti basketbolista konti un īpašumi.

Nepatīkama situācija esot radusies ASK komandas atbildīgo personu neizdarības dēļ, jo basketbolista līguma ierakstīts, ka neskatoties uz to, ka Sandis Valters ir pašnodarbināta persona, nodokļu un finanšu jautājumi esot komandas ziņā.

Kāpēc tā ir noticis, pagaidām nav zināms. Arī pats basketbolists sīkākus komentārus žurnālam nav sniedzis. Ir zināms, ka līdzīgas problēmas ir arī citiem ASK komandas spēlētājiem, turklāt Valters neesot saņēmis algu par pēdējiem diviem mēnešiem.

Komandā aizvadīto sezonu laikā Sandis Valters nenoliedzami ir bijis viens no komandas vērtīgākajiem un stabilākajiem spēlētājiem. 2007. gadā, kad ASK izcīnīja Latvijas čempiontitulu, viņš tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju.
, 2008-07-08 11:09, pirms 16 gadiem
Klau, cien cenzor, kas te dzēš komentārus, varbūt tu būtu tik jauks un izdzēstu kādu šausmīgu An2 komentāru, dēļ kura tas lietotājs tika nobanots (lai arī neviens nespēj uzrādīt, kurš īsti koments tas ir, es tā (lai kas arī tur bija) vairāk nedarīšu, jo es tagad zinu reģistrācijas noteikumus labāk par jebkuru šeit ) un atdzīvinātu to An2?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 11:18, pirms 16 gadiem
mjā Kas jauns interesanta ziņa .. tāda nauda no pašvaldības un ministrijas un šitādas lietas ..
, 2008-07-08 11:19, pirms 16 gadiem
Lai ask vai kā tagad pareizāk teikt parex ask veicās un iekļūst pamatturnīrā Tas tikai par labu Latvijas basim, jaunie dzeki vairāk varēs uzspēlēt augstākā līmenī. Bet turnīra nosaukumu maiņa ir neizturama, pa ko nevarēja palikt ULEB Cup, nē bet tagad kaut kāds E...../....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 11:21, pirms 16 gadiem
Miss_ice rakstīja: ko tad dzeltenie atkal saka?


sk. blaser komentu
, 2008-07-08 11:28, pirms 16 gadiem
To blaser.
Kaut kā nepārsteidz ziņa par nesakārtotām nodokļu lietām ASK saimniecībā.
Jau kopš Šēnhofa laikiem un kluba dibināšanas radās iespaids, ka viņu saimniecībā tādi deviņdesmito gadu šeptīgi paņēmieni un metodes...
Nu, nav jau Sandim nekādas traģēdijas ( ja ziņa atbilst patiesībai ), nomaxaas ( peec saskaņota grafika vai uzreiz, ja iespeejams ) parādu, attaisiis kontus un noņems apgruutinaajumu īpašumiem, taču domājams, ka šāda ķeza nav tikai viņam un tas var ietekmēt noskaņojumu komandā un gatavošanos jaunajai sezonai.
Zonnes saimnieciibaa gan taadas lietas nevareetu notikt!

Par izlozes groziem.
Pirmajaa grozaa baigie stiprinieki, bet otrais un trešais grozs apmeeram mūsu Rīgas komandu līmenī vai pat švakaaki ( Dragons, Turow...).
Jaatiek taalaak !!!!
, 2008-07-08 11:30, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: sk. blaser komentu

ASK ir valde

un tad ir
Administrācija:

Visvaldis Klintsons
Ģeneraldirektors

Ģirts Kalniņš
Mārketinga direktors

Māris Jučmanis
Sporta direktors

Māra Basankoviča
Pārdošanas daļas direktore

Dinārs Kvedovs
Menedžeris

Ilvars Zēģele
Ekipējuma menedžeris

Gunārs Gailītis
Preses menedžeris


vienīgais, kas tur nav menedžeris vai direktors ir

Edgars Suraks
Trenera palīgs

Attiecīgi varētu derēt, ka viņš arī būs vainīgais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 11:32, pirms 16 gadiem
gan jau vainīgs būs kāds grāmatveža asistents
, 2008-07-08 11:33, pirms 16 gadiem
db01 rakstīja: kāpēc Lietuvas Rytas ir šajā kausā? bija jābūt tak Eirolīgā?

Kādēļ gan viņiem bija jābūt Eirolīgā?Kaut vienu derīgu argumentu nosauc.
, 2008-07-08 11:44, pirms 16 gadiem
nu labi, nesaspringstiet ... tas tomēr ir "kas jauns?" ... pagaidisim pāris dienas, tad jau redzēs cik no tā ir taisnība cik "informācija no anonīmiem bet drošiem avotiem"...
šiem jau ar kaut kā tās lapas jāaizpilda un ja galīgi nav ko rakstīt tad nereti taisa augšā dajebko no nekā ...
, 2008-07-08 11:54, pirms 16 gadiem
Ar Baronu vis ir OK.ASKpagaajusogad smagi gaja.Viniem ir vajadziiga veiksmiga izloze
, 2008-07-08 11:55, pirms 16 gadiem
Kashs rakstīja: nu labi, nesaspringstiet ... tas tomēr ir "kas jauns?" ... pagaidisim pāris dienas, tad jau redzēs cik no tā ir taisnība cik "informācija no anonīmiem bet drošiem avotiem"...
šiem jau ar kaut kā tās lapas jāaizpilda un ja galīgi nav ko rakstīt tad nereti taisa augšā dajebko no nekā ...

Taa gan ir .
Drukātiem mēdijiem vispār pilniigi Audriņi, tirāžas krītas, bilances mīnusos...
Bez "sensācijām " nu nekaadi
Cita lieta esports !!!
, 2008-07-08 11:56, pirms 16 gadiem
Kadi butu labakie varianti priekš Barona....1 grozs....CHORALE ROANNE vai BROSE BASKETS 2 grozs ARTLAND DRAGONS vai PBC LUKOIL AKADEMIK???
, 2008-07-08 13:05, pirms 16 gadiem
Vid nekad neko tā pēkšņi nebloķē - vispirms raksta ne vienu vien vēstuli un īstenībā ir diezgan kūtri, tā kā gan Sandis gan Ask to jau zināja vismaz pusgadu, tas vid nemaz nav tik centīgs, ja vien viņus speciāli nenokaitina,
Slēpts komentārs: puslaiks
, 2008-07-08 13:30, pirms 16 gadiem
Cerams ka arī LBS tuvākajā laikā paziņos savu lēmumu par tām kvotām(cerams ka tādas nebūs), lai klubi BEIDZOT tā nopietni varētu komplektēt sastāvus !!!
, 2008-07-08 13:55, pirms 16 gadiem
hmm par Valteru jau protams nesmuki, bet domaaju vnk tas ir neizdariibas peec un viss nokaartosies

par izlozes iespeejamiibaam-2.grozs izskataas daudzmaz njemams, 1.gan taads saapiigs, bet arii no kvalifikaacijas ir stipras komiites..taaka guuuti... bet nu ceram protams esmu arii par otras LV komandas iekljuushanu grupu turniiraa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-08 15:03, pirms 16 gadiem
Lai iet pret Tartu Rock! ';
Džordi Hanters. Foto: Andris Grīnbergs
13

Zeļļi izlaiž nagus un ieķeras zelta sērijā, gūstot pirmo uzvaru

Latvijas basketbola līgas finālsērijas trešajā spēlē "Rīgas Zeļļi" ar rezultātu 70:64 uzveica valsts čempionvienību "VEF Rīga", spējot gūt savu pirmo uzvaru finālsērijas gaitā (1-2). Savu līdera statusu apliecināja Aizeja Ozborns, sakrājot 18 punktus.
Minesotas līderis Entonijs Edavrdss sestajā sērijas spēlē guva 27 punktus. Foto: AFP/Scanpix
9

"Timberwolves" sabradā "Nuggets", sērijā tiks izspēlēta septītā spēle

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta sestā sērijas spēle starp divām Rietumu konferences komandām. Minesotas "Timberwolves" izdevās sagraut čempioni Denveras "Nuggets" sērijas sestajā mačā (115:70), tādējādi Rietumu konferences fināliste tiks noskaidrota septītajā spēlē, kas tiks aizvadīta Denverā.
Artūrs Strautiņš. Foto: Derthona Tortona
1

Strautiņam un Šteinbergam 11 punktiem lielvalstīs, Tortona pārspēj Banki padotos

Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla sēriju vismaz vēl uz vienu kauju pagarināja Tortonas "Derthona", ar 91:81 apspēlējot Lukas Banki trenēto Boloņas "Virtus".