Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti pārliecinoši iekļūst Monreālas "Masters" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti pārliecinoši iekļūst Monreālas "Masters" ceturtdaļfinālā
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Kanādas pilsētā Monreālā sācies Pasaules tūres ceturtais "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. To ar divām uzvarām sākuši "Riga" basketbolisti, pieveicot "Winnipeg" un "Raudondvaris" basketbolistus.

Pirms nedēļas "Riga" basketbolisti Debrecenā spēlēja "Masters" turnīra finālā, zaudējot "Ub" komandai. Šonedēļ komandas devās uz Kanādas pilsētu Monreālu, lai aizvadītu šīs sezonas ceturto "Masters" turnīru. Debrecenā "Riga" rindās debitēja Guntars Strāķis, bet šonedēļ ierindā līdzās Agnim Čavaram, Naurim Miezim un Artūram Strēlniekam atgriezās Kārlis Pauls Lasmanis.

"Riga" turnīru sāka ar spēli pret Kanādas komandu "Winnipeg". Spēles sākumā latviešiem spēle uzbrukumā īsti nevedās, kas pretiniekiem ļāva izvirzīties vadībā ar 2:0. "Winnipeg" saglabāja vadību līdz trešajai minūtei, kad Lasmanis groza apakšā panāca izlīdzinājumu. "Winnipeg" basketbolisti ar caurgājieniem regulāri tika pie labām iespējām, iekrājot trīs punktu pārsvaru (6:3). Tad tālmetienu realizēja Miezis, bet brīdi vēlāk atjaunoja līdzsvaru uz tablo (6:6).

Kad spēlētas bija teju četras minūtes, komandas apmainījās precīziem tālmetieniem. Strēlnieks groza apakšā neizmantoja lielisku iespēju pārņemt vadību "Riga" vienībai, bet to brīdi vēlāk izdarīja Lasmanis. Kad spēles laiks bija vidū, Strēlnieks vēlreiz no groza apakšas nekļūdījās (11:9). Drīz vien Kanādas komanda sasniedza piezīmju normu, kas Miezim ļāva palielināt rezultāta starpību līdz trim punktiem (13:10). Ar katru minūti "Winnipeg" komandas spēlētājiem spēki izsīka, bet viņi tāpat spēja palikt spēlē. Svarīgu tālmetienu realizēja Strēlnieks, bet Čavars lieliski nospēlēja aizsardzībā. "Riga" basketbolisti neizlaida spēles grožus no rokām un svinēja uzvaru ar 21:15. "Riga" labā 10 punktus guva Lasmanis.

Otrajā spēlē "Riga" cīnījās ar Lietuvas komandu "Raudondvaris", ko Rīgas "Challenger" turnīrā pieveica vien ar 21:20. Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Miezis, bet turpinājumā Lasmanis ar diviem nesekmīgiem metieniem nespēja palielināt "Riga" pārsvaru. Labāk viņam veicās no soda metiena atzīmes, bet brīdi vēlāk arī lietuvieši raidīja grozā pirmo tālmetienu (3:2). Lietuvieši centās spēlēt fiziski, kas latviešus nedaudz izsita no ritma. "Riga" saglabāja nelielu vadību, bet pēc trim spēlētām minūtēm "Raudondvaris" panāca izlīdzinājumu (5:5).

Kad spēlētas bija četras minūtes, tālmetienu beidzot realizēja Lasmanis, bet pretinieki ātri atspēlēja punktu groza apakšā. Arī Strēlnieks trāpīja no distances, bet "Raudondvaris" basketbolisti uzreiz atbildēja ar to pašu. Līdz spēles laika vidum komandas apmainījās ar sekmīgām izspēlēm uz groza apakšu, rezultātam esot 11:9 "Riga" labā. Miezis ar precīzu tālmetienu palielināja savas komandas pārsvaru, bet Strēlnieks to vēl vairāk nostiprināja (15:10). Lietuvieši ne uz brīdi nepadevās un arī spēja trāpīt no distances.

Komandas turpināja līdzīgu cīņu, apmainoties ar sekmīgiem uzbrukumiem groza apakšā. Tad tālmetienu realizēja Lasmanis, atjaunojot četru punktu pārsvaru "Riga" vienībai. Līdz ar to latviešiem vajadzēja tikai vienu punktu, lai noslēgtu spēli. Pēc pārtraukuma Lasmanis netrāpīja no distances, bet pēc brīža brīvs groza apakšā ierāvās Miezis, noslēdzot šo spēli ar rezultātu 21:16. Arī šajā spēlē rezultatīvākais bija Lasmanis, gūstot deviņus punktus.

Līdz ar to "Riga" basketbolisti pārliecinoši uzvarēja grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā, kas paredzēts svētdien, plkst. 19:10. Tajā pretī stāsies C grupas ("Amsterdam", "Omaha", "Princeton") otra labākā komanda.

     [+] [-]

, 2021-09-05 01:07, pirms 3 gadiem
Rakstus derētu likt pirms spēlēm, nevis tikai PĒC/ POST, kad visi interesenti to jau ir noskatījušies un vairs īpaši nealkst rakstīt komentus, piem., kā šādā sabiezinātā sporta vakarā