Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

“Cowboys” būs jāiztiek bez Romo 10 nedēļas

Juris Miņins
Juris Miņins

“Cowboys” būs jāiztiek bez Romo 10 nedēļas
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandai Dalasas “Cowboys” būs jāiztiek bez sava pamatsastāva saspēles vadītāja Tonija Romo sešas līdz desmit nedēļas, jo spēlētājam ir konstatēts nopietns muguras savainojums.

Iepriekš jau ziņojām, ka pirmssezonas spēlē pret Sietlas “Seahawks”, kad mačā bija aizvadītas vien 90 sekundes, Klifs Avrils pielietoja spēka paņēmienu pret Toniju Romo, kas pēdējam izrādījās arī liktenīgi, proti, viņam nācās pamest laukumu. Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka saspēles vadītāja savainojums neesot nopietns, rūpīgāki izmeklējumu konstatēja, ka spēlētājam ir ieplīsis viens no muguras kauliem. Līdz ar to viņam nāksies iziet pilnu ārstēšanas kursu, kas nozīmē, ka ārpus laukuma 36 gadus vecais un pēdējā laikā diezgan traumatiskais spēlētājs pavadīs sešas līdz desmit nedēļas.

Savukārt pašai Dalasas komandai tas nozīmē, ka pirmā saspēles vadītāja vietā ir jāmeklē kāds cits. Galvenais variants pašlaik, protams, ir debitanta Daka Preskota iespēlēšana, jo pirmssezonā viņš rāda ļoti labu spēli – ir realizējis 39 no 50 piespēlēm, guvis 454 jardus, atdevis piecas rezultatīvas piespēles, bet divreiz ieskaites zonā bumbu nogādāja pats.

Jāpiebilst, ka pēc ziņas par Tonija Romo savainojumu, bukmeikeri arī palielināja koeficientus iespējai, ka “Cowboys” iegūs “Super Bowl” no 16/1 uz 20/1.

Kā arī...

- Sanfrancisko “49ers” saspēles vadītājs Kolins Kaperniks pirms vakardienas pārbaudes spēles, kad tika atskaņota ASV himna, to negodināja pieceļoties kājās. Vēlāk sportists skaidroja, ka šādā veidā viņš protestēja pret rasu naidu un diskriminācijām, kas pašlaik esot novērojamas valstī. NFL vadība atzina, ka spēlētāji tiek lūgti piecelties kājās pirms himnas atskaņošanas, taču tā nav obligāta prasība.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...