Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Aizsardzības superzvaigzne Džejdžejs Vats liek punktu izcilajai karjerai

Emils Ozerinskis

Aizsardzības superzvaigzne Džejdžejs Vats liek punktu izcilajai karjerai
Džejdžejs Vats. Foto: AFP/Scnpix

Par lēmumu noslēgt savu 12 gadus ilgo Nacionālās futbola līgas (NFL) karjeru pavēstījis 33 gadus vecais Arizonas "Cardinals" ārējais aizsardzības līnijas spēlētājs Džejdžejs Vats, kurš trīs reizes karjeras laikā nopelnījis sezonas labākā aizsardzības spēlētāja titulu.

Džejdžejs Vats paziņojis, ka aizvadītajā naktī uz pirmdienu aizvadījis savu karjeras pēdējo mājas spēli. Duelis, kurā Arizondas "Cardinals" ar 16:19 piekāpās Tampabejas "Buccaneers", paliks pēdējā spēle savas komandas līdzjutēju priekšā. Līdz sezonas izskaņai Fīniksas vienībai vēl palikušas izbraukuma spēles Atlantā un Sanfrancisko.

Džejdžejs Vats ir viens no tikai trīs futbolistiem NFL vēsturē, kurš spējis trīs reizes izcīnīt sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu. Šāds sasniegums ir arī Losandželosas "Rams" futbolistam Āronam Donaldam un astoņdesmito gadu Ņujorkas "Giants" zvaigznei centra aizsarga pozīcijā Lorensam Teiloram, kurš ir NFL slavas zāles dalībnieks.

2011. gada NFL draftā Vatu ar 11. izvēli savām rindām piesaistīja Hjūstonas "Texans", kuras rindās aizsardzības līnijas spēlētājs kļuva par biedu ikkatrai pretinieku uzbrukuma vienībai, terorizējot saspēles vadītājus ar saviem sekiem. Divreiz karjeras laikā Džejdžejs Vats veica sezonas, kurās tika sakrāti vismaz 20 seki. Vienīgais NFL spēlētājs, kurš bez Džejdžeja Vata divreiz spējis būt sezonas seku līderis ir viņa jaunākais brālis Tīdžejs Vats, kurš pārstāv Pitsburgas "Steelers".

Hjūstonā Džejdžejs Vats aizvadīja savas karjeras spožākās sezonas, pavadot Teksasā desmit gadus. Pēdējās divās sezonās futbolists pārstāvēja Arizonas "Cardinals", tomēr 2012., 2014. un 2015. gadā izcīnīto gada aizsardzības spēlētāja balvu plauktiņu ar Super Bowl trofeju Vatam papildināt neizdevās. Piecas reizes Vats iekļauts All-Pro pirmajā simboliskajā izlasē, bet divas reizes bijis otrās izlases dalībnieks. NFL Slavas zāles noteikumi paredz, ka spēlētāju tajā var uzņemt piecus gadus pēc karjeras noslēgšanas. Vats pavisam noteikti tiks uzņemts slavas zālē līdz ar pirmo iespējamo iesaukumu.

Šīs sezonas sākumā futbolists piedzīvoja sirds aritmiju un bija nepieciešams elektrošoks, lai atgrieztu Vata sirdsritmu atbilstoši normālam. Vien nepilnu mēnesi pēc starpgadījuma ar sirds aritmiju Vata sieva laida pasaulē futbolista pirmdzimto, kura pirmā klātienē apmeklētā spēle bija pēdējā Vata karjeras mājas spēle.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-12-27 19:08, pirms gada
Eh žēl,jo šogad viņš pat nedaudz pēc sevis izskatījās.
Laikam jau labāk aiziet tagad zinot viņa pēdējo gadu traumu vēsturi.
Varēja varbūt ar bračkām aiziet uzspēlēt vismaz pāris spēlē Pitsburgā.

     [+] [-]

, 2022-12-27 19:52, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Varēja varbūt ar bračkām aiziet uzspēlēt vismaz pāris spēlē Pitsburgā.
Pirms līguma parakstīšanas ar Arizonu starp galvenajām opcijām bija Pitsburga un Grīnbeja, bet laikam vecums nostrādāja un gribējās kādā siltākā vietā spēlēt. Fīniksa ir starp top-5 pilsētām, kur atlēti grib karjeras beigas sagaidīt.

     [+] [-]

, 2022-12-27 21:59, pirms gada
Galvenais, ja šļupstošā tvīts ielikts.
Bostonietis kā vienmēr. Visu redz visu zin 😂