Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Stampeders" turpina cīņu par līdera godu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stampeders" turpina cīņu par līdera godu
Hjū Čārlzs ienes bumbu ieskaites zonā
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kanādas futbola līgā (CFL) notika divas pēdējās devītās spēļu nedēļas cīņas. Vienā no tām Kalgarī "Stampeders" ar 32:7 pieveica Otavas "RedBalcks". Savukārt Saskačevanas "Roughriders" ar 20:16 pieveica BC "Lions".

Otavas un Kalgarī komandu cīņa iezīmējās ar interesantu faktu, proti, Kalgarī pašlaik cīnās ar Edmontonas "Eskimos" par labākās komandas godu CFL, bet "RedBlacks", kuri aizvada savu pirmo sezonu līgā, cenšas izvairīties no pēdējās pozīcijas turnīra tabulā un cīnās ar Monreālas "Alouettes".

Jāsaka gan, ka, lai arī starpība turnīra tabulā ir liela, konkrētajā mačā to pamanīt bija grūti, jo Kanādas galvaspilsētas klubs no sākuma izvirzījās vadībā, bet pēc tam, lai arī atradās iedzinējos, braši turējās līdzi Kalgarī. Lūzuma punkts pienāca tikai pēdējā ceturtdaļā, kad "Stampeders" veica trīs piezemējumus, t.i., guva 21 bezatbildes punktu.

Savukārt otrā spēle, starp nesamierināmajiem pretiniekiem Saskačevanas "Roughriders" un BC Lions bija interesanta, jo vēl iepriekšējās nedēļas vidū "Lions" prezidents Deniss Skulskis publiski paziņoja, ka garantē savas komandas uzvaru spēlē pret pašreizējiem Greja kausa ieguvējiem.

Līdz spēles trešās ceturtdaļas izskaņai viss arī notika pēc Skulska plāna, jo Britu Kolumbijas komanda izvirzījās vadībā mača sākumā un, lai arī Saskačevanas futbolisti mēģināja atspēlēties, "Lions" prata noturēt pārsvaru, taču līdz jau pieminētajai trešās ceturtdaļas izskaņai, kad Saskačevana līdz ar šī spēles nogriežņa beigām guva piezemējumu, bet pēdējā ceturtdaļā savu pārsvaru palielināja pēc Džoša Bartela vienu punktu vērtā spēriena.

CFL desmitās spēļu kārtas mači sāksies 28. augustā, kad savā starpā tiksies divas šīs sezonas vājākās komandas – Otavas "RedBlacks" un Monreālas "Alouettes", bet kārtas pēdējā mačā notiks cīņa par pirmo vietu līgā – Edmontonas "Eskimos" tiksies ar Kalgarī "Stampeders".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...