Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Edmontona zaudē puslaika pārsvaru, taču uzveic Toronto

Juris Miņins
Juris Miņins

Edmontona zaudē puslaika pārsvaru, taču uzveic Toronto
Deksters Makoils
Foto: AP/Scanpix

Ar Edmontonas "Eskimos" uzvaru (41:27) pār Toronto "Argonauts" noslēdzās vienīgā aizvadītās nakts Kanādas futbola līgas (NFL) tikšanās. Pēc šī mača edmontonieši ir atgriezušies līgas līderpozīcijās.

Edmontonas "Eskimos", kuri, kopā ar saviem kaimiņiem no Kalgarī, šosezon ir starp CFL līderiem, spēli iesāka ar daudz kļūdām, turklāt jau pirmajā uzbrukumā zaudēja savu pamatsastāva saspēles vadītāju Maiku Reiliju. Tas gan viņiem netraucēja būt produktīviem uzbrukumā. Kendials Lorenss veica fantastisku 61 jardu tālu skrējienu, Eidžejs Guitons ar uz maiņu nākušo Metu Nikolsu noorganizēja 48 jardus tālu rezultatīvu piespēļu uzbrukumu, bet Grants Šovs veica 42 jardus tālu tiešo brīvsitienu. Viņiem palīdzēja arī Pets Vaits, kurš ienesa bumbu ieskaites zonā pēc piecu jardu skrējiena.

Mača otrā puse gan lika edmontoniešiem panervozēt, jo Toronto "Argonauts" izveidoja četrus rezultatīvus uzbrukumus pēc kārtas, tai skaitā veica vienu piezemējumu, kad tikai par mata tiesu Čads Ovenss, pieskaroties ieskaites zonas stabiņam, veica tačdaunu. Savukārt pēc Sveiza Vatersa vienu punktu vērtā spēriena rezultāta starpība tika samazināta līdz viena uzbrukuma tiesai – septiņiem punktiem.

Šajā brīdī "Eskimos" saņēmās un noorganizēja vienu trīspunktu uzbrukumu, ko izpildīja Šovs, taču arī Vaterss nepalika atbildi parādā. Mača atrisinājums pienāca 11 sekundes pirms mača beigām kad Edmontonas lainbekers Deksters Makoils pārtvēra bumbu un nogādāja to ieskaites zonā – 41:27.

Pie mača izcilniekiem ir jāpiemin Kendials Lorness, kurš bez fantastiskā 61 jardu tālā skrējiena guva vēl 30 jardus (kopā – 6 mēģinājumi), Eidžejs Guitons, kurš divos tvērienos guva 55 jardus, kā arī, protams, divi aizsargi – Deksters Makoils, kura kontā pieci spēka paņēmieni, divas pārtvertas bumbas un piezemējums un Odels Viliss, kuram trīs spēka paņēmieni, divi seki un viena pārtverta bumba.

Zaudētāju rindās izcēlās Čeds Ovenss (7 tvērieni, 92 jardi, 1 TD), Kērtiss Stīls, kurš bija produktīvs gan uzbrukumos pa zemi, gan pa gaisu - 12 mēģinājumos izsisti 47 jardi un 89 gūti jardi pēc astoņu piespēļu notveršanas, kā arī aizsargs Džalils Kārters, kuram deviņi spēka paņēmieni un viena pretinieku QB apturēšana pirms piespēles izdarīšanas.

Devītās nedēļas noslēguma mači ir paredzēti šonakt, kad Kalgarī "Stampeders" mēģinās uzveikt līgas jaunpienācējus Otavas "RedBlacks" un atgriezties CFL līderpozīcijās, bet BC "Lions" mēģinās sagādāt komandas īpašnieka apsolīto uzvaru pret Saskačevanas "Roughriders".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...