Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

BYU uzvar "Las Vegas Bowl", Su – labākais AP vērtējumā

Juris Miņins
Juris Miņins

BYU uzvar "Las Vegas Bowl", Su – labākais AP vērtējumā
Makss Hals (Nr. 15)
Foto: AFP/Scanpix

Ar Brigemjangas universitātes "Cougars" vienības uzvaru pār Oregonas štata universitātes "Beavers" ar 44:20 noslēdzās kārtējā ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) rīkotā Kausu sezonas spēle - "Las Vegas Bowl".

Šogad "Las Vegas Bowl" spēlē, pirmo reizi kausa vēsturē, piedalījās divas ranžētās komandas – 14. vietā ierindotā Brigemjangas "Cougars" un ranga 18. vietu ieņēmusī Oregonas štata universitātes "Beavers". Lai arī Brigemjangas "pumas" pirms cīņas skaitījās favorīti, nevarēja neņemt vērā to faktu, ka Oregonas "bebri" līdz šim bija uzvarējuši piecās kausu spēlēs pēc kārtas.

Spēle sākums arī parādīja, ka ar oregoniešiem ir jārēķinās, jo tieši viņi atklāja rezultātu, kad pirmās ceturtdaļas vidū Šons Kenfīlds, pēc viena noskrieta jarda nogādāja bumbu ieskaites zonā. Iespējams, tieši tas vēlāk arī "satracināja" brigemjangiešus vai arī tas bija spēles ievada mirkļa vājums, taču cīņas turpinājumā varēja redzēt dominantu "Cougars" spēli, kas sākās ar Hārvija Anga viena jarda skrējienu, pirmās ceturtdaļas beigās un noslēdzās ceturtās ceturtdaļas sākumā, kopumā gūstot piecus piezemējumus un realizējot vienu brīvsitienu, kas deva 30 punktu pārsvaru, 37:7 (viens papildpunkta sitiens tika bloķēts).
Spēles izskaņā Oregonas "Beavers" vēl gan guva divus piezemējumus (viens papildpunkta sitiens netika realizēts), bet Brigemjangs komanda uz to atbildēja ar vienu savu piezemējumu un beigu beigās rezultāts sasniedza 44:20 Brigemjangas "Cougars" labā.
Šī bija Brigemjangas "Cougars" komandai pēdējos piecos gados bija trešā Kausu sezonas uzvara, savukārt Oregonas štata "Beavers" šis bija pirmais zaudējums pēc piecu kausu spēļu uzvaru sērijas.

Par spēles galveno varoni kļuva pēdējo spēli koledžu futbolā, bet pirmo Kausu spēli, aizvadošais, "Cougars" saspēles vadītājs Makss Hals, kurš realizēja 19 no 30 piespeļēm, guva 192 jardus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat laba spēle padevās brigemjangiešu pussargam Manasī Tongam, kurš guva divus piezemējumus - gan pa zemi (18 jardu skrējiens), gan pēc 15 jardu piespēles.

Jāpiebilst, ka Oregonas štata universitātes "Beavers" komandai sezonas beigas izvērtās pavisam neveiksmīgi, jo viņi piedzīvoja divus smagus zaudējumus. Vispirms, cīņā par uzvaru "Pilsoņu kara" spēlē, t.i., spēlē pret Oregonas "Ducks" viņi, spraigā cīņā, piekāpās ar 33:37 un nekvalificējās spēlēšanai prestižajā "Rose Bowl" spēlē, bet tagad, neizteiksmīgā spēlē, tika piedzīvots zaudējums arī "Las Vegas Bowl".

Turpinot NCAA futbola tēmu, var pieminēt faktu, ka vakardien ASV ziņu aģentūra "Associated Press" par NCAA labāko spēlētāju atzina Nebraskas "Cornhuskers" iekšējās līnijas aizsargu Ndamukongu Su. Jāpiebilst, ka šī ir pirmā reize balvas pasniegšanas vēsturē, kad gada labākā spēlētāja godu izpelnās aizsardzības spēlētājus un otrā reize, kad šī balva netiek Heismana balvas īpašniekam (iepriekšējais gadījums tika fiksēts 2003. gadā, kad AP labākā spēlētāja balvu pasniedza saspēles vadītājam Bredam Benksam no Aiovas "Hawkeyes", lai gan Heismana balva tika USC "Trojans" kvoterbekam Kārsonam Palmeram).

Savukārt Marks Ingrems (Alabamas "Crimson Tide", pussargs), šī gada Heismana balvas ieguvējs, balsojumā palika vien trešais, sev priekšā palaižot arī Stenfordas "Cardinal" pussargu Tobiju Gerhartu, un dalot trešo vietu ar Teksasas "Longhorns" saspēles vadītāju Koltu Makoju, savukārt pēdējo vietu starp finālistiem, vien ar vienu balsi, ieņēma Tims Tībovs no Floridas "Gators".

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-12-24 10:58, pirms 15 gadiem
Vispaar jau taa ir Brighema Janga, nevis Brighemjangas universitaate, nosaukta par godu Brighemam Jangam!