Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Makafrijs negaidīti tiek atzīts par NCAA labāko spēlētāju

Juris Miņins
Juris Miņins

Makafrijs negaidīti tiek atzīts par NCAA labāko spēlētāju
Kristians Makafrijs
Foto: AFP/Scanpix

Stenfordas koledžas pussargs Kristians Makafrijs šodien negaidīti tika atzīts par 2015. gada labāko spēlētāju "Associated Press" versijā, aiz sevis atstājot Heismana balvas ieguvēju Deriku Henriju.

Lai arī Heismana balva koledžu futbolā tiek pozicionēta kā galvenā, ko var iegūt kāds spēlētājs, faktiski tās uzvarētāja noteikšanā ir daudz un dažādi priekšnoteikumi, kas realitātē daudziem spēlētājiem liedz uz šo apbalvojumu pretendēt (pēdējos gados tā ir izteikts saspēles vadītāju un pussargu balva). Tieši tāpēc ir arī ļoti daudzas citas balvas, pie kurām var tikt atsevišķu pozīciju spēlētāji.

Savukārt "Associated Press", kuri ir arī NCAA TOP 25 ranga veidotāji, 1998. gadā ir ieviesuši savu gada labākā futbolista balvu, ko pasniedz spēlētājam, kurš ir parādījis visizcilāko sniegumu.

Šogad par šīs balvas ieguvēju, saņemot 29 balsis no 60 iespējamajām, ieguva Stenfordas koledžas pussargs Kristians Makafrijs, kurš aizvadīja fantastisku sezonu un kopā guva 3496 jardus, tādējādi pārspējot futbola leģendas Barija Sandersa visu laiku labāko rezultātu sezonas laikā gūto jardu (visa veida) ziņā.

Interesanti, ka šis bija pirmais gadījums kopš 2009. gada un tikai ceturtais visā balvas pasniegšanas vēsturē, kad Heismana balvas ieguvējs neiegūst "Associated Press" balvu. Pirms sešiem gadiem Ndomokongs Su pārspēja Marku Ingremu.

Interesanti, ka Kristiana Makafrija vectēvs ir neviens cits kā Deivs Saims – viens no pagājušā gadsimta vidus ātrākajiem cilvēkiem uz planētas un 1960. gada olimpiskais vicečempions 100 metru sprintā. Viņš arī tika izvēlēts NFL draftā, taču profesionālo futbolu nespēlēja. Ko nedarīja Kristiana vectēvs, to izdarīja tēvs, jo Eds Makafrijs ne tikai spēlēja NFL, bet arī kļuva par trīskārtējo līgas čempionu, iekļūstot kā "Pro Bowl", tā "All Pro" izlasēs.

Kristians Makafrijs pašlaik aizvada savu otro sezonu koledžu futbolā un šogad viņa komandai ir paredzēta vieta spēle – prestižais "Rose Bowl" mačs pret Aiovas "Hawkeyes".

Tāpat tika nosaukts arī sezonas labākais treneris AP versijā. Par to kļuva NCAA šīs sezonas labākās komandas Klemsonas "Tigers" treneris Dabo Svīnijs.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-23 12:14, pirms 9 gadiem
Baltais RB - kārtējais Haismens, kurš uz panākumiem NFL var necerēt.

     [+] [-]

, 2015-12-23 14:22, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Baltais RB - kārtējais Haismens, kurš uz panākumiem NFL var necerēt.
Makafrijs nav klasisks RB, ko arī pierādīja šajā sezonā vācot jardus visos veidos. Spriežot pēc vēstures, viņam ir arī laba ģenētika, pareizā attieksme pret treniņiem utt.

Tad jau redzēs. Taču kopumā - nav jau to balto RB vispār tik daudz, lai teiktu KĀRTĒJAIS, kam nesanāks. Pagaidām viņš ir viens no retajiem, kam sanāk...

     [+] [-]

, 2015-12-23 20:34, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Makafrijs nav klasisks RB, ko arī pierādīja šajā sezonā vācot jardus visos veidos. Spriežot pēc vēstures, viņam ir arī laba ģenētika, pareizā attieksme pret treniņiem utt.

Tad jau redzēs. Taču kopumā - nav jau to balto RB vispār tik daudz, lai teiktu KĀRTĒJAIS, kam nesanāks. Pagaidām viņš ir viens no retajiem, kam sanāk...
Ar ''kārtējo'' domāju Haismena uzvarētāju vai vēl plašāk - finālistu - pluss vēl baltais - instinkts kliedz, ka šitais būs izgāšanās NFL.