Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Buccaneers" miskastes laikā spēlē ar līderiem un samaksā ar Gūdvina traumu

Emils Ozerinskis

"Buccaneers" miskastes laikā spēlē ar līderiem un samaksā ar Gūdvina traumu
Kriss Gūdvins. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) turnīrā pirmdienas naktī Baltimoras "Ravens" ar rezultātu 41:31 sakāva Tampabejas "Buccaneers" komandu. Lai gan pēdējās ceturtdaļas vidū komandas šķīra 23 punkti un mača liktenis bija skaidrs, pirāti turpināja spēlēt ar saviem pamatsastāva futbolistiem, kas noveda pie potenciāli ļoti nopietnas traumas malējam uzbrucējam Krisam Gūdvinam, kurš piedzīvoja potītes dislokāciju.

Tampabejas "Buccaneers" savā laukumā spēli pret Baltimoras "Ravens" iesāka ar komandas labākā malējā uzbrucēja Maika Evansa (rec: 1TD, 25 jardi) veiktu piezemējumu. Pirātiem izdevās iegūt spēles vadības grožus un pirmo ceturtdaļu noslēgt ar 10:0. Otrajā puslaikā Evanss devās pēc sava otrā tačdauna taču piezemējuma zonā viņu aiz kājām noķēra viesu komandas aizsargs, bet Evanss piezemējoties iedzīvojās paceles cīpslas savainojumā. No tā brīža "Buccaneers" komandai cerības uz panākumu aizgāja pa dēli.

"Ravens" uzbrukums otrās ceturtdaļas gaitā pacēlās spārnos un viesu komanda atpakaļ vairs neatskatījās. Pagājušās sezonas līgas MVP Lamārs Džeksons (pas: 5TD, 281 jards; rush: 52 jardi) divreiz gala zonā sameklēja savu balsta uzbrucēju Marku Endrūsu (rec: 2TD, 41 jards), veica spēles vadību pārņemošo piespēli Džastisam Hilam (rec: 1TD, 44 jardi) un ar piespēli pāri puslaukumam atrada Rašodu Beitmenu (rec: 1TD, 121 jards). Pirātu aizsardzībai pāri bradāja arī karalis Deriks Henrijs (rush: 169 jardi; rec: 1TD, 13 jardi), ceturtās ceturtdaļas vidū panākot rezultātu 41:18.

Floridas komandai spēle jau bija zaudēta, taču nesaprotamu iemeslu dēļ tā turpināja censties veidot pakaļdzīšanos. Ar diviem pēdējo četru minūšu piezemējumiem Beikera Meifīlda (pas: 3TD, 2INT, 370 jardi) brigāde panāca uz tablo cienījamāku rezultātu - 31:41, taču tas beigās izmaksāja vēl dārgāk nekā liela sagrāve. Jau bez Maika Evansa pakalpojumiem palikusī "Buccaneers" zaudēja komandas naskāko jardu krājēju malējā uzbrucēja pozīcijā. Minūti pirms beigām jau tā saucamajā miskastes laikā Kriss Gūdvins notvēra Meifīlda piespēli, bet viņa kāja pakļuva zem "Ravens" centra aizsarga Rokvana Smita. "Buccaneers" uzbrucējs Gūdvins piedzīvoja traumu, kuru atkārtojumā pat nerādīja TV pārraidē. Uzbrucēja kreisā potīte tika pamatīgi izsista no vietas, radot aizdomas par ļoti nopietnu lūzumu. Iespējams, ka Gūdvinam līdz ar to sezona būs beigusies. Īpaši sāpīgi Gūdvinam tas ir tādēļ, ka viņš bija uzņēmis kursu uz karjeras produktīvāko sezonu. Septiņu spēļu laikā viņš bija sakrājis piecus tačdaunus un 576 jardus.

Šīs spēļu nedēļas kritušajiem pievienojoties arī Gūdvinam, septīto NFL regulārās sezonas maču kārtu var uzskatīt par nopietnām traumām bagātāko līdzšinējā sezonā. Pirmdien tika apstiprinātas aizdomas par Klīvlendas "Browns" saspēles vadītāja Dešona Votsona iedzīvošanos Ahileja cīpslas plīsumā. Līdz ar to Votsonam šī sezona ir noslēgusies. Tāpat laukumā šosezon vairs nedosies Sanfrancisko "49ers" malējais uzbrucējs Brendans Aijuks, kurš pavisam īsi pirms sezonas sākuma spēja panākt vienošanos ar Kalifornijas komandu par līguma pagarināšanu 120 miljonu vērtībā. Aijuks Super Bowl fināla atkārtojuma spēlē piedzīvoja ceļgala savainojumu, traumējot gan ACL, gan MCL saites. Tādējādi arī Aijukam līdz nākamajai sezonai par futbola spēlēšanu ir jāaizmirst.

Šajā sezonā par pierastu lietu jau sāk kļūt divu pirmdienas vakara spēļu aizvadīšana. Otrs duelis norsinājās Fīniksā, kur Arizonas "Cardinals" samēroja spēkus ar Losandželosas "Chargers". Tuksneša putnu saspēles vadītājs Kailers Marejs (pas: 1TD, 1INT, 145 jardi; rush: 1TD, 64 jardi) savai komandai sagādāja divus piezemējumus, kamēr Džastins Herberts (pas: 349 jardi) veda "Chargers" uzbrukuma centienus uz priekšu, bet nekādi nespēja noorganizēt savai komandai piezemējumus. Visi Losandželosas komandas punkti nāca ar Kamerona Dikera spērieniem, 24 gauds vecajam "Liverpool" fanam trāpot visus piecus mēģinājumus, tostarp tālāko ar 59 jardu spērienu. Lai gan pēdējās divas minūtes "Chargers" sagaidīja vadībā, tomēr "Cardinals" pussargs Džeimss Koners (rush: 101 jards; rec: 51 jards) nogādāja bumbu pretinieku laukuma pusē, lai ļautu savas komandas spērējam Čedam Railendam izraut uzvaru ar 32 jardu tālu sitienu - 17:15. Līdz ar to "Cardinals" tika pie savas trešās uzvaras, bet "Chargers" bilance kļuvusi neitrāla 3-3.

NFL 7. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Saints - Broncos10:33
Jaguars - Patriots32:16Browns - Bengals14:21
Falcons - Seahawks14:34Bills - Titans34:10
Packers - Texans24:22Colts - Dolphins16:10
Vikings - Lions29:31Giants - Eagles3:28
Rams - Raiders20:15Commanders - Panthers40:7
49ers - Chiefs18:28Steelers - Jets37:15
Buccaneers - Ravens31:41Cardinals - Chargers17:15
Brīvā nedēļas nogale
Bears / Cowboys

Amerikas futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Bills5-2Steelers5-2Texans5-2Chiefs6-0
2.Dolphins2-4Ravens5-2Colts4-3Broncos4-3
3.Jets2-5Bengals3-4Jaguars2-5Chargers3-3
4.Patriots1-6Browns1-6Titans1-5Raiders2-5

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Commanders5-2Lions5-1Falcons4-3Seahawks4-3
2.Eagles4-2Vikings5-1Buccaneers4-3Cardinals3-4
3.Cowboys3-3Packers5-2Saints2-549ers3-4
4.Giants2-5Bears4-2Panthers1-6Rams2-4

Informācija par amerikāņu futbolu

# Vai "Chiefs" spēs triumfēt trešo sezonu pēc kārtas?
# Septiņi miljoni par katru reklāmu - kā un kāpēc sekot Super Bowl?
# NFL zvaigzne ceļā uz spēli nonāk rokudzelžos: "Joprojām nesaprotu iemeslu"

     [+] [-]

, 15:59, pirms 6 stundām
Nu nebij jau tāds garbage time vēl. Viens touchdown (kas izskatījās diezgan reāli) un viens onside kick un varēja spēlēt. Laika vēl pietika.

     [+] [-]

, 21:17, pirms 30 minūtēm
itry rakstīja: Nu nebij jau tāds garbage time vēl. Viens touchdown (kas izskatījās diezgan reāli) un viens onside kick un varēja spēlēt. Laika vēl pietika.
Vai tik neesi noskatījies interviju ar treneri. vārds vārdā

Godvinam sezona beigusies, un izskatās, ka arī Tampā (free agent).