Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kausu sezonas pirmajās spēlēs uzvar Vajominga un Ratdžera

Juris Miņins
Juris Miņins

Kausu sezonas pirmajās spēlēs uzvar Vajominga un Ratdžera
Toms Sevidžs
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī sākās ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola programmas Kausu sezona, kurā piedalās 68 komandas un tiks aizvadītas 34 spēles, pirmajās divās šīs sezonas daļas spēlēs pie uzvarām tika Vajomingas "Cowboys" un Ratdžeras "Scarlet Knights".

Kausu sezonas atklāšanas spēlē, "New Mexico Bowl" savā starpā tikās Vajomingas "Cowboys", kuri regulārajā sezonā prata izcīnīt sešas uzvaras, bet piedzīvoja arī sešus zaudējumus un Fresno štata universitātes "Bulldogs", kuri regulāro sezonu noslēdza ar mazliet labāku bilanci, 8-4.

Spēle izvērtās ļoti spraiga un sīksta, abas komandas regulāri apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem un spēles līderis mainījās ļoti bieži, līdz ar to pirmais puslaiks beidzās neizšķirti – 14:14. Savukārt trešā ceturtdaļa sākās ar Fresno "Bulldogs" rezultatīvu uzbrukumu Džamela Hamlera izpildījumā (otrais tačdauns spēlē), uz ko "kovboji" spēja atbildēt ar trīs punktu vērtu brīvsitienu. Arī ceturtā ceturtdaļa sākās ar "Bulldogs" piezemējumu un likās, ka Vajominga būs salauzta, bet nē – piezemējums, divu punktu papilduzbrukums un precīzs brīvsitiens. 28:28 un uzvarētāja noteikšanai ir nepieciešams papildlaiks.

Taču arī pirmajā papildlaikā punkti netika gūti, tāpēc abām komandām tika dota vēl viena iespēja tikt pie punktiem un pirmie to paveica vajomingieši, kad Deivids Leonards, pēc 13 jardus tālas Ostina Kartas-Semjuela piepēles, bumbu nogādāja ieskaites zonā. Papildpunktam vairs nebija lielas nozīmes un "Cowboys" svinēja laimīgu uzvaru – 35:28.

Savukārt otrā vakardien notikušajā kausu spēlē, "St. Petersburg Bowl", savā starpā tikās Centrālfloridas "Knights" (8-4) un Ratdžeras "Scarlet Knights" (8-4). Uzvaru visai rezultatīvā spēlē ar 45:24 izcīnīja Ratdžera. Lieliski šo spēli aizvadīja pirmgadnieks, malējais uzbrucējs Mohameds Sanu, kura kontā trīs piezemējumi (divi pa zemi, viens - pa gaisu). Tāpat lieliski spēlēja cits Ratdžeras pirmgadnieks, saspēles vadītājs Toms Sevidžs, kurš realizēja 14 no 27 piespēlēm, guva 294 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.
Jāpiebilst, ka šī ir pirmā reize, kad Ratdžeras "Scarlet Knights" piecas sezonas pēc kārtas tiek uzaicināta uz Kausu spēlēm, tāpat šī ir pirmā reize, kad ratdžerieši Kausu spēlē ir spējuši izcīnīt četras uzvaras pēc kārtas.

Visbeidzot, ir noskaidrots arī NCAA trešās divīzijas čempions. "Stagg Bowl" spēlē, kas gan nav iekļauta Kausu sezonas cīņās, Viskonsinas-Vaitvateras "Warhawks" ar 38:28 pārspēja Mountunionas "Raiders".

Atgādināsim, ka šonakt arī norisināsies viena kausu spēle, "New Orleans Bowl", kurā tiksies Dienvidmisisipi "Golden Eagles" un Vidustenesī štata universitātes "Blue Raiders".

Izmantotie resursi:
espn.go.com