Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vilanova triumfē FCS divīzijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Vilanova triumfē FCS divīzijā
Mets Ščurs
Foto: villanova.com

Aizvadītajā naktī ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola programmā notika I-AA, jeb FCS, divīzijas finālspēle, kurā Vilanovas "Wildcats" ar 23:21 pārspēja Montanas "Grizzlies".

Montanas "Grizzlies" bija vieni no visa izslēgšanas spēļu turnīra favorītiem, jo jau otro sezonu pēc kārtas viņi aizvada lielisku regulāro sezonu (šosezon tā tika pabeigta bez zaudējumiem), turklāt aizvadītajā sezonā, kā tolaik daudzi rakstīja, viņi tikai lielas neveiksmes dēļ zaudēja finālspēlē (7:24 pret Ričmondas "Spiders"). Savu favorītu statusu "Grizzlies" arī apliecināja – vairāk vai mazāk viegli apspēlējot visus pretiniekus, kas viņiem stājās pretī ceļā uz divīzijas finālspēli.
Savukārt Vilanovas "Wildcats", lai arī tā bija otrā reitinga komanda, ceļš līdz finālspēlei nebija tik viegls, jo pusfinālā, spēlē pret Viljama un Marijas augstskolas "Tribe", viņi uzvarēja vien ar punkta pārsvaru, uzvaru izraujot vien pēdējā ceturtdaļā.

Finālspēles sākumā cīņa ritēja punkts punktā, un līderis mainījās regulāri. No sākuma precīzs brīvsitiens padevās vilanovietim Nikam Jako, tad divus piezemējumus veicas Montanas "Grizzlies", kad pēc Endrjū Sela 24 un 4 jardu piespēlēm bumbu ieskaites zonā nogādāja Marks Mariani un Džabins Sambrano. Taču tālākā spēles gaita pvērsās apr labu "Wildcats" futbolistiem – trīs piezemējumi pēc kārtas (Divi Maika Ščura kontā, viens – Krisa Farmera) uz ko Montana spēja atbildēt vien ar vienu 7 punktu uzbrukumu (57 jardi, Džabins Sambrano) nedaudz vairāk kā vienu minūti pirms spēles beigām. Līdz ar to Vilanovas "Wildcats" izcīnīja savu pirmo FCS čempionu titulu komandas pastāvēšanas vēsturē, bet Montanas "Grizzlies" jau otro sezonu pēc kārtas bija spiesti piekāpties sezonas izšķirošajā cīņā.

Tāpat čempioni tiek noskaidroti arī zemākajās divīzijās, tā par otrās divīzijas čempioniem kļuva Ziemeļrietumu štata Merivilas (Misurī) augstskolas "Bearcats", kas finālspēlē ar 30:23 uzveica Grandvalejas štata universitātes "Lakers". Bet trešās divīzijas čempions tiks noskaidrots šonakt, kad savā starpā, "Stagg Bowl" spēlē, tiksies divas zaudējuma rūgtumu vēl nepiedzīvojušās komandas – Mountunionas "Raiders" un Viskonsinas-Vaitvateras "Warhawks".

Visbeidzot, šovakar sāksies arī NCAA futbola programmas FBS, jeb spēcīgākās divīzijas kausu spēles. Pirmajā no tām, "New Mexico Bowl", tiksies Fresno štata universitātes "Bulldogs" un Vijomingas "Cowboys", bet otrajā, "St. Petersburgh Bowl", spēkiem mērosies UCF "Knights" un Ratdžeras "Scarlet Knights".
Atgādināsim, ka koledžu futbola sezona beigsies 7. janvārī, kad "BCS National Championship" spēlē tiksies divas valsts labākās komandas – Teksasas "Longhorns" un Alabamas "Crimson Tide".

Izmantotie resursi:
ncaa.com
espn.go.com