Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Stampeders" piekto reizi septiņu sezonu laikā iekļūst Greja kausa finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stampeders" piekto reizi septiņu sezonu laikā iekļūst Greja kausa finālā
Foto: USA Today/Scanpix

Vakardien noskaidrojās tās divas Kanādas futbola līgas (CFL) komandas, kas cīnīsies par Greja kausu. Tās būs Otavas "Redblacks" un Kalgari "Stampeders".

Iepriekšējā nedēļas nogalē tika izspēlēti Kanādas futbola līgas (CFL) izslēgšanas maču pusfināli, lai noskaidrotu tās divas komandas, kas jau šīs nedēļas beigās dosies uz Edmontonu, lai "Commonwealth Stadium" arēnā cīnītos par 106. Greja kausu.

Jāsaka, ka šogad futbola līdzjutēji varēs vērot tādu pašu finālu kā pirms diviem gadiem, jo līdz sezonas galvenajai spēlei ir tikušas tās pašas komandas – Kalgari "Stampeders" un Otavas "Redblacks".

Jāsaka gan, ka šo komandu nokļūšana līdz lielajam finālam gan nav nekas neparasts, jo kā Otava, tā Kalgari bija abas labākās savu konferenču komandas. Kanādas galvaspilsētas vienība regulāro sezonu noslēdza ar 11 uzvarām 18 mačos, kas viņiem deva vienu brīvu nedēļu izslēgšanas spēlēs. Pusfinālā viņi tikās ar Hamiltonas "Tiger-Cats", kas regulārajā sezonā bija otrā Austrumu konferencē un pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 48:8 sagrāva Britu Kolumbijas "Lions". Pusfinālā gan viņi paši tika sagrauti, jo Otavas komanda uzvarēja ar 46:27, turklāt "Redblacks" saspēles vadītājs Trevors Hariss uzstādīja CFL rekordu vienā izslēgšanas spēļu mačā atdoto rezultatīvo piespēļu skaita ziņā, jo viņam tādas bija sešas.

Jāpiebilst arī, ka Otavas komandas aizsardzība arī demonstrēja labu spēli, divreiz piespiežot kļūdīties hamiltoniešus, kas abos gadījumos noveda pie Diontī Spensera piezemējumiem.

Kalgari komanda regulārajā sezonā bija vēl labāka, jo Rietumu konferences komanda uzvarēja 13 mačos no 18. Izslēgšanas mačos viņiem priekšā stājās Vinipegas "Blue Bombers", kas pirmajā kārtā pārsteidzoši ar 23:18 pārspēja Saskačevanas "Roughraiders".

Jāsaka, ka arī Rietumu konferences finālā Vinipegas komanda varēja sagādāt vēl vienu pārsteigumu, jo spēles ievadā viņi prata izvirzīties vadībā, taču Bo Līvajs Mičels noorganizēja 15 izspēļu un deviņas minūtes ilgu rezultatīvu uzbrukumu, kas "Stampeders" komandai ne tikai atgrieza vadību, bet arī psiholoģisko pārsvaru. Drīz vien sekoja arī otra Mičela rezultatīvā piespēle un lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 14:6 Kalgari labā.

Otrajā puslaikā Bo Līvajs Mičels trešo reizi ar piespēli atrada Eriku Rodžersu, kurš atkal bija nogādājis bumbu ieskaites zonā un jāsaka, ka pēc šāda snieguma "Blue Bombers" bija grūti ko likt pretim. Lai arī rezultāta starpība beigu beigās tika samazināta, "Stampeders" tika pie gana pārliecinoša panākuma.

106. Greja kausa izcīņa notiks 25. novembrī un to, kā jau minēts, uzņems Edmontona, kura CFL finālu rīko jau piekto reizi. "Commonwealth Stadium" arēna ir spējīga uzņemt vairāk kā 56 tūkstošus skatītāju un ja visas biļetes tiks izpārdotas, šis fināls var kļūt par skatītāko pēdējo astoņu sezonu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja