Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL ieviesīs čipotas bumbas

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL ieviesīs čipotas bumbas
Dens Beilijs bija aizvadītās sezonas precīzākais kikeris, realizējot 92% no visiem brīvsitieniem.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) šīssezonas pārbaudes spēlēs izmantos bumbas, kurās iekšā būs ievietots čips, kas palīdzēs noteikt bumbas atrašanās vietu.

NFL vadība ir nolēmusi ieviest jaunas, čipotas, bumbas, lai noteiktu bumbas atrašanās vietu, taču bumbas netiks izmantotas, lai noteiktu gūtos jardus vai piezemējumus, bet gan tiks izmantotas tikai un vienīgi gadījumos, kad tiks izpildīti sitieni pa vārtiem.

Šis jaunievedums ir nepieciešams tāpēc, lai NFL vadība iegūtu pilnīgu informāciju par sitieniem, to precīzām distancēm, kā arī vietu, kur tie šķērso vārtus. Šī informācija ir nepieciešama, jo NFL pašlaik meklē iespējas samazināt vārtu izmēru, jo, kā uzskata līgas vadība, sitieni pa vārtiem pašlaim notiek tikpat kā automātiski, jo atbilstošo pozīciju spēlētāji ir ļoti specializējušies un viņiem punktu gūšana no sitieniem tikpat kā nesagādā grūtības.

Sašaurinātie vārti tika jau izmantoti 2015. gada "Pro Bowl" mačā, tāpēc līgas vadība vēlas iegūt papildus informāciju par sitienu precizitāti, lai pieņemtu lēmumu par vai pret vārtu samazināšanu. Tiek ziņots, ka, ja vien būs tāda nepieciešamība, šis čipoto bumbu eksperiments varētu turpināties arī regulārajā sezonā.

Izmantotie resursi:
thescore.com

  +1 [+] [-]

, 2016-07-18 13:51, pirms 8 gadiem
Jā, šis varētu būt interesanti ar vārtu samazināšanu. Jau iepriekšējās sezonas laikā, kad pavirzīja papildus punkta sišanas vietu tālāk, redzējām daudz vairāk garām aizsistu bumbu .

     [+] [-]

, 2016-07-18 18:10, pirms 8 gadiem
Tāda mīksta un negribīga, taču neizbēgama tuvošanās amerikāņu kājas bumbas spēlei bez kājas (bez FG sišanas) Kas ir ironiski, to, manuprāt, atbalstītu daudzi amfuča fani, kā es.