Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bengals" uztic Burova sargāšanu Super Bowl čempionam Braunam

Emils Ozerinskis

"Bengals" uztic Burova sargāšanu Super Bowl čempionam Braunam
Orlando Brauns (#57). Foto: EPA/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās lielā spēlētāju staigāšana brīvās aģentūras tirgū. Aizvadītās sezonas pusfināliste Sinsinati "Bengals" risinājumu savām uzbrukuma līnijas problēmām meklējusi čempionvienības rindās, ar 64 miljonu līgumu piesaistot Orlando Braunu.

Sinsinati "Bengals" fenomenālais saspēles vadītājs Džo Burovs aizpērnajā sezonā, par spīti pieticīgajai uzbrukuma līnijai, ieveda savu komandu Super Bowl finālā, bet aizvadītajā sezonā tika līdz konferences finālam, kuru pārvarēt lielā mērā liedza savainojumi uzbrukuma līnijā, kur iztrūka trīs sākumsastāva lielie vīri. Tīģeru galvenā prioritāte šajā brīvo aģentu tirgū bija pastiprinājuma atrašana Burova aizsardzībai. To izdevies paveikt ar 26 gadus vecā Orlando Brauna piesaistīšanu. Uzbrukuma līnijas kreisais bloķētājs četrus gadus pēc kārtas saņēmis Pro Bowl atzinību un pirms mēneša kļuva par Super Bowl čempionu. Brauns līdzšinējā karjerā palīdzējis pie MVP apbalvojumiem tikt gan Lamaram Džeksonam, gan Patrikam Mahoumsam.

Cits čempions Džudžu Smits-Šusters savu karjeru turpinās Jaunanglijas "Patriots" rindās. 26 gadus vecais malējais uzbrucējs kļuva par vienu no Super Bowl likteni izšķirošajiem spēlētājiem. Tieši pret viņu Džeimss Bredberijs veica pārkāpumu, kas ļāva Kanzasstijas "Chiefs" nodedzināt spēles laiku un iegūt Lombardi trofeju. Tik Tok aplikācijas cienītājs Smits-Šusters pagājušajā sezonā veica trīs piezemējumus, sakrājot 933 notverto piespēļu jardus.

Bila Beličeka trenētās vienības pussargu pozīcijai pievienojies 24 gadus vecais Džeimss Robinsons, kuram pagājušā sezona nebija diez ko spīdoša, bet karjeras pirmajās divās sezonās pussargs sasniedza cienījamus statistikas rādītājus, pirmajā gadā Džeksonvillā pārsniedzot 1000 jardu robežu un veicot kopumā desmit piezemējumus, bet aizpērnajā sezonā tiekot pie astoņiem tačdauniem.

Potenciāli diskvalifikācijai draudot Alvinam Kamaram, lielisku aizstājēju komandas vadošā pussarga pozīcijā piemeklējusi Ņūorleānas "Saints", kura savās rindās ieguvusi aizvadītajā sezonā 1 066 skriešanas jardus un 17 piezemējumus (labākais rādītājs līgā) sakrājušo Džamālu Viljamsu. 27 gadus vecais pussargs nākamajās trīs sezonās saņems 12 miljonus dolāru.

Super Bowl finālistes Filadelfijas "Eagles" vadošo pussargu Mailsu Sandersu piesaistījusi Karolinas "Panthers", kura ar drafta pirmo numuru izvēlēsies savā skatījumā labāko jauno saspēles vadītāju. Sandersa skriešanas spēle palīdzēs atslogot jaunuli, kuram tiks uzticēta Karolīnas komandas saspēles vadīšana. Sandersa jaunais līgums ar Karolīnas komandu ir četru gadu apjomā, ļaujot amerikāņu futbolistam nopelnīt 25 miljonus, kas finālistei "Eagles" nebija paceļama summa, lai noturētu 11 tačdaunus un 1 269 jardus sakrājušo spēlētāju.

Lai gan finansiālo apsvērumu dēļ tika paredzēts, ka Filadelfijas "Eagles" aizsardzība izjuks pa vīlītēm, tomēr komandas ģenerālmenedžeris Hovijs Rouzmens ir brīnumdaris operācijās ar algu sarakstiem. Super Bowl fināliste ne tikai lēti nokomplektēja savu pussargu sastāvu, bet arī pagarināja sadarbību ar Džeimsu Bredberiju zem viņa tirgus cenas. Uz brīdi medijos parādijās ziņas, ka Filadelfija taisās atbrīvot vai aizmanīt otu komandas malējo aizsargu Dariusu Sleju, tomēr "Eagles" panāca vienošanos par sadarbības turpināšanu. Līdz ar to komandas aizsardzības malas turpinās sargāt Slejs un Bredberijs, kuri abi pagājušajā sezonā sasniedza vismaz 3 pārtvertas bumbas un 14 apturētas piespēles. Sleja jaunais līgums uz diviem gadiem būs 42 miljonu vērtībā.

Zem tirgus cenas "Eagles" nosargājusi arī aizsardzības līnijas iekšējo spēlētāju Flečeru Koksu, kuram lielāku atalgojumu piedāvāja Ņujorkas "Jets". 32 gadus vecais Kokss saņems desmit miljonus. Sešas reizes Pro Bowl atzinību saņēmušais futbolists pērn tika pie ļoti atzīstama rādītāja - septiņiem sekiem. Līdz ar Koksa noturēšanu komandā Rouzmens saglabājis četru 2018 gada sezonas čempionu kodolu - Koksu, Brendonu Gremu, Džeisonu Kelsī un Leinu Džonsonu.

Pēdējās dienās jaunas darba vietas atraduši arī pāris amerikāņu futbola galvenās pozīcijas spēlētāji. Pēc Toma Breidija otrās došanās pensijā jaunu kvoterbeku meklēt spiesta bija Tampabejas "Buccaneers", kas savām rindām piesaistījusi Beikeru Meifīldu, vienojoties par viena gada līgumu 8,5 miljonu apmērā. Pagājušajā sezonā savulaik ar pirmo numuru draftātais Meifīlds no Klīvlendas tika aizmanīts uz Karolīnu, kur spēlētāja sniegums bija pieticīgs. No Karolīnas komandas saspēles vadītājs tika atlaists, bet sezonas izskaņā viņš pievienojās Losandželosas "Rams", kuras rindās atjaunoja zināmas cerības uz sākumsastāva saspēles vadītāja statusa atgūšanu. Meifīlds sezonas laikā veica 10 rezultatīvas piespēles un astoņas reizes iemeta bumbu pretinieku rokās.

30 gadus vecais Džakobi Brisets pārcēlies uz Vašingtonas "Commanders", bet "Eagles" bijušajam uzbrukuma koordinatoram Šeinam Staikinam uz Indianapolisas "Colts" līdzi devies Gārdners Menšū.