Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Broncos" piedāvā Milleram rekordlīgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Broncos" piedāvā Milleram rekordlīgumu
Vons Millers (Nr.58)
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējie Nacionālās futbola līgas (NFL) čempioni Denveras "Broncos", pēc ilgām pārrunām, nu ir piedāvājuši aizsargam Vonam Milleram rekordlielu līgumu, kas paredz, ka spēlētājs garantēti varēs saņemt 70 miljonus ASV dolāru.

Denveras komandas un Millera pārstāvju sarunas nu jau kādu laiku bija ievilkušās un par iemeslu tam kalpoja abu pušu dažādie viedokļi par summu, ko līgumā jāiekļauj kā garantētu. Spēlētājs vēlējās, lai tie ir 70 miljoni, bet komanda viņam piedāvāja par padsmit miljoniem mazāk. Tiesa, jo straujāk tuvojās līguma noslēgšanas termiņa beigas, jo pielaidīgāki kļuva "Broncos" pārstāvji.

Beigu beigās Denveras komanda piekrita spēlētāja prasībām un no 114.5 miljoniem, ko viens no labākajiem "Broncos" aizsargiem saņems nākamo sešu sezonu laikā (par šo summu un termiņiem abas puses bija vienojušās jau pagājušajā mēnesī), 70 miljoni būs garantētā summa.

Pēc šī darījuma Vons Millers, balstoties uz garantētās summas apjomu, var kļūt par visu laiku apmaksātāko NFL spēlētāju, kurš nespēlē saspēles vadītāja pozīcijā. Un otrais apmaksātākais vispār, jo tikai Indianapolisas "Colts" saspēles vadītājam Endrjū Lakam līgums garantē lielāku summu – 87 miljonus ASV dolāru.

Karjeras laikā Vons Millers, kurš koledžu līmenī pārstāvēja Teksasas A&M "Aggies", četras reizes ir iebalsots "Pro Bowl" mačā, atzīts par gada labāko debitantu aizsardzībā, kā arī aizvadītajā sezonā izcīnīja uzvaru visā čempionātā, turklāt kļūstot par "Super Bowl" mača vērtīgāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports